icon

Ako zistiť PIN na nakódovanie nového kľúča pre auto?

larua
2. mar 2025

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, som 3. majiteľ auta, a potrebovala by som nakódovať nový kľúč, keďže mám iba jeden, tak by som chcela mať aj náhradný. PIN na nakódovanie kľúču ale žiaľ nemám, keďže na kľúči už nie je, ani mi predchádzajúci majiteľ žiadny pin nedal. Vraj by mal byť napísaný na nálepke v dverách na aute, no bohužial tú niekto odtrhol. Skúšali sme ho zistiť aj cez diagnostiku áut, vraj by ho malo ukázať keď sa zadá kód motora, no žial v motore je PIN tiež zablokovaný. Neviete mi prosím Vás poradiť, ako inak môžem tento PIN zistiť? Dá sa to nejako nájsť, alebo si budem musieť zaplatiť aby mi ho zistil výrobca auta?

lula313
2. mar 2025

Ten kod potrebujes zväčša do autorizovaného servisu. Neviem, aký je to koncern, ale keď zvolis nejaký garazovy servis, bude ti vediet spravit nový kľúč a podľa toho jedného aj nakodovat bez kódu. Len treba hľadať

jazula
2. mar 2025

Ja som tiež kúpila jazdené auto s jedným kľúčom a mne poradili to dať v autorizovanom servise prekódovať, že k tomu dostanem 2 nové kľúče. Nevyznám sa ale a ešte som to neriešila 🙈

lula313
2. mar 2025

@jazula dva nove kluce známena aj vymena zámkov, to si nedávaj, to je niekoľko stoviek eur. Urob to aj ty ako som napisala autorke

madeincssr
2. mar 2025

@larua druhy kluc od auta mozes zabezpecit dvomi sposobmi (mechanicky ani elektronicky kod (PIN) kluca nemusis zhanat): 1) uplne koser v znackovom servise - dodaju ti druhy kluc a oba korektne nakoduju k autu (novy moze stat aj stovky € podla toho o aku znacku/model auta ide a ci ma v kluci imobilizer aj dialkove ovladanie centralneho zamykania). 2) V dobrych autoklucovych sluzbach ti naklonuju z tvojho jedineho kluca druhy kluc, spravidla uz pojde o neoriginalnu nahradu (aftermarket, alebo lepsia ci horsia Cina). Bude to lacnejsie, ale na kluciku uvidis rozdiel v kvalite prevedenia oproti originalu.