icon

Ako zvládate dieťa a štúdium na vysokej škole?

sona222
18. jún 2017

Caute zeny(muzi) nie som najmladsia, napadlo ma ale ze sa dam este na vysku. Na skolu som sa zahlasila ako tehotna s predstavou o materskej ako o dovolenke s deckom kde sa cez den hrame a v noci spime. No velmi skoro mi doslo ze slovo dovolenka tam je ironicke a tiez nechapem slov.spojenie spi ako babatko. Otazka na tie ktore sa odhodlali na nejake vzdelavanie, je sanca? Momentalne si neviem predstavit ze spim este menej alebo ze si cez den sadnem ku knihe, ved ani 2 min nevenujem zubom som rada ak je to 10 sek. (Kona mi do toho netahajte som rada aspon za nejaky soc. kontakt🙂)

kenzom
18. jún 2017

Co to je nie najmladsia? Moja skusenost s mamickami na vs..boli najusilovnejsie..nemeskali v terminoch...dieta ich naucilo vyuzit kazdu minutu...

ludmilka2407
18. jún 2017

Jasne, že je šanca. Sesternica si zvládla spraviť Ing. pri 4 deťoch, z toho 2 boli vtedy malé. 🙂

emi16
18. jún 2017

Ja mam Mgr. externe popri praci
To sa ako tak dalo
Ale uprimne podla mna to zalezi aj od toho ake mas deti
Ja mam dva zivle
Nespala som celu noc uz 6 rokov
Babka u nas nefici, takze neviem co je to zostat sama ani na WC
Chlap od rana do noci v praci, alebo v zahranici
Ja by som do toho nesla
A mas velky moj obdiv ked sa do toho pustis a das to
Drzim palce

sona222
autor
18. jún 2017

@kenzom akoze skusenost s mamickami, ako spoluziacky alebo ako ziacky? Mam 33r.

sona222
autor
18. jún 2017

@emi16 ja mam jedno deco anjelika ale nespala som tiez dobre dlho celu noc 🙂 da zabrat do 4 mesiacov brusko na to hned zubky. Ja zas o babky nemam nudzu, muz je s nim tiez tak casto ako sa len da. So svokrou ideme aj byvat takze kedykolvek pomoze(nie nemam obavy je to zlata zenska🙂) nehovorim o dalsich clenoch takze s ich pomocou sa asi na to predsa len dam.

sona222
autor
18. jún 2017

@ludmilka2407 ked bude najhorsie spomeniem si na tvoju sesternicu 😂

svetlana35
18. jún 2017

@sona222 Ja som robila VS dennu formu. Ale so synom mi pomahala moja mama. MOj celkom dobre spal tak sa dalo. Vs mi pomohla trosku rozhýbať moju hlavu, lebo ja som akcny typ a na materskej som v tomto trpela. Teraz som opat tehotna a planujem si rozsirit aprobaciu. Kedze moja mama je daleko tak planujem hned si najst aupair co moje okolie (manzel, svokra) dost odsudzuje. 🙄 Ja len nedokazem sediet doma pri dietati a starat sa o neho, potrebujem sa rozvijat. Neboj ak sa chce tak sa vsetko zvlada.

stastnablcha
18. jún 2017

vela dievcat si urobilo VS popri robote s malymi detmi. kolegyna hovorila ze to bola najlepsia vec co mohla urobit lebo aspon na chvilu si oddychla od deti ked bola na skole. ja som sa popri 2 rocnych ucila kazdy den hodinu a pol nemcinu a dalo sa. ide o to zatriedit si cas... vsetko sa da, len smelo do toho

deti95060810
18. jún 2017

podľa toho akú VŠ. Ak niečo humanitné tak ešte možno, ale ja som robila stroj. fakultu so synom a skoro ma jeb....
Jedna kolegyňa robila tiež tú istú fakultu s dvojičkami denná forma ako ja a raz ako tak vešala plienky na balkóne odpadla a prebrali ju v nemocnici kde si pekne dlho poležala....Takže za mňa nie....
čo ma tak ničilo? že moje dieťa sa budilo v noci každé dve hodiny a ráno som išla do školy....

hettinka
18. jún 2017

@sona222 osobne si neviem predstaviť vyštudovať VŠ s dieťaťom, ak nemáš nejakú stálu pomoc - teda človeka, ktorý by sa ti dokázal o dieťa starať, kým budeš študovať. Ak takého človeka máš, tak sa na to kludne daj, ale s vedomím, že prídeš o veľa času s dieťaťom.
Ja som vyštudovala (ešte bezdetná) humanitný odbor - jazyky, nie je tam síce prax a rysovanie, ale z týždna na týžden bolo treba mať na hodiny literatúry prečítané knihy v origináli, nehovoriac o ostatných predmetoch a samotnom učení sa jazyka. Prednášky často rozťahané na celý deň, od rána do večera.
Skôr by som si vybrala externú formu štúdia. A nejakú "lahšiu školu", aj ked zasa študovať nejaký neperspektívny odbor na druhotriednej škole len preto, aby som mala písmenká pred menom a inak nič z toho, to je podla mňa zabitý čas.
Popri 2. dieťati som si robila atestáciu ked malo asi 1 rok, ale syn spal bežne po 3 hodiny a bol kludné bábo, a aj tak som ho kolkokrát dala manželovi na celú nedelu, nech niekam idú, lebo ked bolo doma rušno, tak sa neviem sústrediť.

jeennyv
18. jún 2017

@sona222 vsetko je o tom aky si studijny typ..ako sa ucis, ako si pamatas, ako rychlo, ci mas na to bubky, kolko ti treba casu na ucenie..ja napr. som potrebovala relevantny cas na dany predmet , klud, opakovanie atd..niekto da vysku aj pri detoch, no urcite je to o hubu len sa neprizna...a niekto prosto ju neda pri brigade, lebo mu na to ucenie treba jednoducho viac casu..sama sa pozna ako si na tom a podla toho rozhodni

libawet
19. jún 2017

@sona222 všetko sa dá, keď sa chce. Záleží aj, od typu VŠ, resp. fakulty. Ak chceš navštevovať len také tie " štrikovanie, háčkovanie " , urobíš v pohode.

sona222
autor
20. jún 2017

Baby diky zs komenty nad niektorymi som sa aj vazne zamyslela ☺ v dobrom. No dam sa na to ked sa odhlasim z Modreho konika bude cas na knizku 😆