icon

Ako zvládnuť autoškolu, keď som nedoslýchavý?

pooomooc
21. aug 2025

Ahojte, robím vodičák a chcel by som sa opýtať, či niekto z vás má skúsenosti, alebo je niekto podobný ako ja – som nedoslýchavý.
Som prvý taký v mojej autoškole a trochu sa obávam, že počas skúšky nebudem úplne rozumieť komisárovi.
Ak má niekto skúsenosti alebo rady, veľmi mi to pomôže.

maranco
21. aug 2025

@pooomooc strojček nenosíš? máš ho?

pooomooc
autor
21. aug 2025
@maranco

@pooomooc strojček nenosíš? máš ho?

@maranco nosim ale neznamena to že možem uplne rozumiet,len neviem či komisar može dva krat zopakovat ak som nerozumel

luccija
21. aug 2025
@pooomooc

@maranco nosim ale neznamena to že možem uplne rozumiet,len neviem či komisar može dva krat zopakovat ak som nerozumel

@pooomooc určite budú brať ohľad na tvoj zdr.stav veď to máš aj v prihláške a bude o tom vedieť.Pytaj sa inštruktora na podrobnosti

anonym_798d9a
21. aug 2025

Mam kolegynu, ktora ma implantat a v pohode spravila skusky aj soferuje.

ika02
21. aug 2025

Ahoj, najprv si zvykneš na pokyny inštruktora (prevodové stupne ukáže na prstoch, smer naznačí rukou...) a skúšobný komisár, po dohode s inštruktorom, bude dávať pokyny. Niekedy sa dohodnete, že ak sa dotkne tvojho pravého pleca, máš ísť doprava, ak ľavého doľava, ak nevydá žiadny pokyn, pokračuješ ďalej po hlavnej ceste. Neboj sa, bude prihliadať na tvoje znevýhodnenie, nebude Ťa neviem ako preháňať ulicami. Zvládneš, držím prsty.

ika02
21. aug 2025

A keď počuješ, ak bude hovoriť nahlas, bude hovoriť pomaly a zrozumiteľne. Jasne, že s ním môžeš komunikovať a opýtať sa, ak si nerozumel.

anonym_bbdd91
22. aug 2025

Treba všetko vysvetliť komisárovi aby vedel čo ako,neboj aj nepočujúci robia vodičák a zvladnu

deninka233
22. aug 2025

Ahoj, mne prekladal inštruktor komisárove pokyny - po dohode samozrejme (alebo ukázal rukou). Nemal s tým nikto problém.

anonym_3f59e2
22. aug 2025

@pooomooc my sme to mali tak že komisár povedal pokyn o mnoho skôr a ten čo šoféroval ho zopakoval či dobre počul. A tak to išlo, úplne v pohode s tým boli všetci

anonym_3e63e6
22. aug 2025

Hlavne im to povedz ze si nedoslychavy.

demografka
22. aug 2025

ja som informovala instruktora hned na zaciatku, mam velku stratu a ak na cloveka nevidim tak tazsie rozumiem a v pohode sme sa dohodli, drzim palce

emmi101
22. aug 2025

Samozrejme, ze dokazes spravit skusky aj s takymto hendikepom. Len musia byt vsetci o tom vopred oboznameni. Po dohode sa da vsetko, vsetko je to len o komunikacii. Ale urcite budu ochotni vyjst ti v ustrety. 🙂

anonym_b3ce7c
23. aug 2025

Inštruktor bude informovať komisára. U nás bolo tak, že komisár sedel vzadu, vôbec sa ani nemiešal inštruktorovi, kadiaľ pôjdeme. Po celý čas som ho ani nepočula.