Ako zvládnuť skúšky v autoškole na prvýkrát?
Sú po novom testy v autoskole moc ťažké?Kolko trva celá autoskola?Zvladly ste to na 1 krát?dakujem
Testy nie sú ťažké
tu si ich môžeš vyskúšať, také isté sú na skúškach: https://www.minv.sk/?testy
Dlžka kurzu záleží na autoškole a dohode
Dcéra mala kurz 4 mesiace, lebo musela čakať na 17 narodeniny - inak by mala 3 mesiace
Skúšky urobila na 1.x - bez problémov
Tri mesiace trvala autoškola. Najprv teória, trenažér, jazdy, cvičisko. Najazdili sme dokopy ľahko cez 400km.
Na testynavodicak (bodka) sk sú testy, ktoré používajú aj autoškoly. Ja som mala ešte k tomu appku “vodičák” a klikala som si v každej možnej chvíli. Päť dní pred skúškami som sa dohodla s inštruktorom, došla som do autoškoly a dával mi test za testom, všetkých 50 sme zvládli, aj sme rozobrali čo som mala zle a prečo.
Na skúškach som mala potom 100/100 bodov a dopísala som prvá zo skupiny.
Potom už len cvičisko - slalom, kolmé parkovanie, pozdĺžne parkovanie, garážové státie - na to všetko máš 10 minút a v aute si sama, komisár s inštruktorom stoja vonku.
Jazda je max 20 minút, ja som mala len 5 minútovú, dali mi zaviezť auto z cvičiska do autoškoly.
Najväčší horor je aj tak až po autoškole. Zajtra je týždeň od mojich skúšok a ja som zelená fialová zo samostatného šoférovania. Horšie pocity ako prvá jazda s inštruktorom.
Ak dačo, pýtaj sa, mám to v čerstvej pamäti.
Dcéra to mala inak:
Pár hodín základnej teorie - značky, križovatky a potom už mala súbežne teoriu aj jazdy
Trenažér nemala vôbec /ten už väčšina autoškôl nepoužíva/ namiesto toho bola reálne v aute na cvičisku - učila sa pohnúť a ovládať auto.
Po takýchto 2 hodinách /2 x 45/ minút išla do premávky - 4 x 45 od autoškoly mimo mesto, tam jazdila a vrátila sa k autoškole.
Ostatné jazdy v mestskej premávke, kde sa zároveň učila aj parkovať
Cvičisko mala potom ešte pred skúškami - cvičila to čo sa robí na skúškach - slalom,, parkovanie, garáž
Napr. vôbec nebola na diaľnici, čo jej trošku chýbalo
Neexituje žiadnych všetkých 50 testov - to bolo kedysi, keď sa robili papierové
Testovať sa môže hocikedy - nemusíš nutne riešiť s inštruktorom, fajn je aj apka Autoškola
Skúšky trvali cca 2 hodiny - napísala test, išli do autoškoly na cvičisko a potom jazda - max. 10 minút
Ešte v ten deň sme išli požiadať o VP.
Dcéra to mala inak:
Pár hodín základnej teorie - značky, križovatky a potom už mala súbežne teoriu aj jazdy
Trenažér nemala vôbec /ten už väčšina autoškôl nepoužíva/ namiesto toho bola reálne v aute na cvičisku - učila sa pohnúť a ovládať auto.
Po takýchto 2 hodinách /2 x 45/ minút išla do premávky - 4 x 45 od autoškoly mimo mesto, tam jazdila a vrátila sa k autoškole.
Ostatné jazdy v mestskej premávke, kde sa zároveň učila aj parkovať
Cvičisko mala potom ešte pred skúškami - cvičila to čo sa robí na skúškach - slalom,, parkovanie, garáž
Napr. vôbec nebola na diaľnici, čo jej trošku chýbalo
Neexituje žiadnych všetkých 50 testov - to bolo kedysi, keď sa robili papierové
Testovať sa môže hocikedy - nemusíš nutne riešiť s inštruktorom, fajn je aj apka Autoškola
Skúšky trvali cca 2 hodiny - napísala test, išli do autoškoly na cvičisko a potom jazda - max. 10 minút
Ešte v ten deň sme išli požiadať o VP.
@patka06 môžem sa spýtať ci sú aj kratšie kurzy?dakujem
Môžeš si dať aj zrychlený, ale tam si za to priplatíš. Ten by mal byť za mesiac hotový
Tie 3 mesiace sú štandard, kratšie sa dá po dohode s autoškolou individuálny kurz
Dalo sa, na prvý krát

Nie,nie sú ťažké. Cca 3-4 mesiace. Áno na prvý krát.