Ako zvládnuť stres pri jazdách v autoškole?
Ahojte. Vo februári som začal autoškolu. Dlho som sa tomu vyhýbala ale toho roku som si povedala,že to skúsim..mám za sebou už teóriu a cvičisko už máme len jazdy. No pred každou jazdou mám nenormálny strach a stres. Keď sadnem za volený je to už lepšie a idem pohode celkom jazda. Mám za sebou 5 jázd a u poslednú som pokazila nedávno. Bola som absolútne mimo nesústredena ako keby som prvý raz v aute sedela. Neviem čo sa stalo zrazu som nič nevedela ničomu behala nevedela poriadne preradiť smerovky zabudla. Ešte sa mi to nestalo. Inštruktor na mňa nekričal iba bol prekvapený co sa deje.dufam, že to bol iba skrat a ďalšie jazdy to bude fajn.
Testy robím v pohode s teóriou problém nemám. Ale tie jazdy musím ešte zabojovať. Dlho vo mne ostávajú pocity z jázd a zbytočne sa tým trápim potom. Je .i jasné ,že je to iba piata jazda a nesoferujem hneď ako šumacher....
Poradili by ste mi niečo ako sa tých pocitov zbaviť respektíve nejakú dobrú radu,ktorá vám osobne pomohla ? Ďakujem.
@kuggis 😃 áno ale inštruktor má odomna obrovské očakávania
@nika300916 sú to normálne pocity, ja som jeden čas pred jazdou aj revala, pretože som mala pocit, že mi to ide čoraz horšie. A to len inštruktor mal väčšie požiadavky a chcel odo mňa už úplne samostatnú jazdu bez rád. Nevzdala som to a to je základ, chce to ozaj len prax ak človek nie je vyslovene antitalent na šoférovanie. Bohužiaľ ale nemám radu na nestresovanie. 🤷
Stresu sa zbavis jazdenim a praxou. To pride az casom. Ja som sa citila ako-tak ok pri poslednej jazde v autoskole. Kamaratka az po pol roku co mala vodicak a denne jazdila a muzom 🤷
Ak máš kamaráta alebo kamarátku s autom, skús jazdiť ale len mimo verejnej komunikácie, nejaký veľký súkromný areál a podobne, tam si precvičíš preraďovanie, smerovky a podobne. Mimo verejnej komunikácie môžeš jazdiť aj bez vodičáku. Teda aj na súkromnom pozemku, súkromnom parkovisku...
Ja som nedávno tiež robila vodičský, presne som to mala podobné ako ty. Ale jedno ty poviem ten stres funguje s tvojim myslením. Mne najviac asi ani neuveríš pomohla na to žuvačka. Tým ze som žula myseľ pracovala inak. Skús to. A nemaj obavy. Neboj sa, ver si a zvládneš to 😁. Držím palce ❤️
@mmte1234 presne toto mi hovorila moja sestra, keď robila vodičák. Niečo žužlať. Ja som sa bála dať si cukrík/žuvačku, aby mi náhodou nezabehlo 😅.
@findomatej hahahh tak teraz si ma pobavila 🤣🤣🤣 Nevady aj to sa stane inštruktor musí ovládať a aj podať prvú pomoc 😂.

Autoškola je taký rýchlokurz, ešte potrvá kým nájdeš v sebe istotu..chce to všetko čas, hlavne aby si spravila ten vodičák a potom začať jazdiť...ja som chcela svoje auto aby som na ňom jazdila aby som ho mohla aj oškreť aj pokaziť 😅to mi pomohlo .... hneď v prvý týždeň som zlomila nárazník