Ako zvládnuť závisť a negatívne pocity?
Ahojte, v skratke chodím na vš mala som jednu kamosku, nechcem zo seba robiť nejakú obeť alebo čo, ale prestali sme sa baviť už počas semestra lebo mi došlo že to nie je vôbec úprimné, keď jej bolo dobre tak sa povyšovala, porovnávala mala posmešné poznámky a keď mala problémy tak som jej bola dobrá to počúvať. Takže som to ukončila, teraz mame skúškové, keď urobí niekto skúšku a povie mi učil som sa dve hodiny to bol asi zázrak a ja čo som sa učila 3 dni a neurobila to tak sa na tom zasmejem, že to je super mať také šťastie a neriešim, nehnevám sa nič. Problém je, ale že keď urobí skúšku ona ja sa normálne na tom ani neviem či hnevam, ale proste som taká že viem ako sa začne teraz povyšovať a vravím si že by jej prospelo keby jej ta korunka padne. Nechcem byt taká, hnevá ma to, viem že jej úspech mna neovplyvňuje no predsa sa nad tým neviem povzniesť😕.
Skus pozriet videa "stoicka filozofia"
skus sa zamerat sama na seba... kasli na to kto sa kolko ucil a ci spravil skusku. Hlavne cloveka ktory ta sklamal ... ja by som sa nesnazila ani sledovat. PO skole vas zivot posunie niekam uplne inam a tiez budes pozerat ci uz ma hypo, ci ma frajera, dieta, robotu, ci uz bola na dovolenke? Ved to je uplne jedno. Najdi si svoj zmysel zivota. Jasne, zrejme sa vidite celkom dost, ale to nebude vecne... Si jedinecna, presne tak ako je jedinecna aj ta byvala kamoska. Kazda si pojdete za svojim cielom a nema zmysel sa porovnavat.
je fajn ze si tieto svoje pocity uvedomujes a pracuješ na tom. to ťa práveže v mojich očiach vykresľuje ako dobrého človeka 🤗 úplne ti rozumiem. ja som už 40+ ale s kamoškami sa o tomto veľa rozprávame a casto spomíname ako sme v mladosti aj závideli, kadečo na druhých videli. časom sa naučíš neriesit a sústredis sa na seba. sa aj hovorí, že porovnávať sa mame sami so sebou a tak rásť ;)
Ano ja viem, ved ja jej neprajem nič zle, len proste vždy mi prejde hlavou no jasne zase ona vo všetkom najlepšia, v pondelok sme boli spolu na skúške urobila ju na E a hneď spustila monológ že ona sa neucila, táto škola je maximálne primitivna a všetko úplne jednoduché
Súhlas, zameraj sa na seba. Aby si ty bola spokojná sama so sebou, aby si mala hrdosť, sebalásku, sebaúctu. Potom nebudeš riešiť, že čo kamoška. Pretože ak toto neprekonáš, tak ako píše katka, budeš riešiť kto a ako má hypo, deti, dovolenky atď.
A čo sa týka straty kamarátky - to je normálny životný proces. Vyvíjame sa, každý sa posúva inam, takže je prirodzené, že aj priateľstvá môžu skončiť. Ak budeš vyrovnaná sama so sebou, nebudeš musieť riešiť iných.
takýchto "machríkov" život uprace časom aj sám, ty sa na tom nemusíš podieľať. Skončíte školu, každá pôjdete svojou cestou, možno sa viac neuvidíte. Funguj ako najlepšie vieš v medziľudských vzťahoch, dopraj, aj keď je toto takáto divná osoba, ale povznes sa nad to a ešte ju aj pochváľ, ou, super, ty si šikovná, tebe to dobre páli. Pochvala na týchto machríkov
viac zapôsobí ako tichá reakcia, keď vidia, že ťa tými rečami týrajú
Ďakujem, ano snažím sa zamerať hlavne na svoje šťastie, sebavedomie. Samorzejme viem že aj keby ma A od zhora nadol a ja E nerobí ju to lepšou osobou. Ja som nikdy nikoho neponižovala aj keď som mala lepší výsledok a kamarat horší tak som mu sa nejak snažila vysvetliť že je to o šťastí na otázky alebo že je lepší napr v športe a tak no ona keď ma lepší výsledok tak sa vysmieva ako sme mohli mať tak malo bodov že je to primitívne a ona je prirodzene inteligentná, preto ma to škrie že takýmto ľudom sa darí, ale to že je absolutne príšerná v medziľudských vzťahoch nikto ju nedokáže vystáť vrátane frajera tak to nevidí.

Nenechaj sa ovplynit takymito vecami a chod si proste svoje. Niesi zly clovek, len obcas to proste take nespravodlive byva. Najme v pracovnom kolektive to je casty problem. Nauc sa to spracovat a ver mi ze bude nasledovat aj opacna situacia kedy sa veci otocia. Za kazdych okolnosti to ale musis byt ty. Si silna a das to. Mas spravny nadhlad a to je dolezite