icon

Ako zvyknete darovať veci?

7. okt 2025

Ahojte, ako darujete veci? Ja nepoznam nikoho kto by potreboval kocik (3kombi v super stave) a chcem sa vyhnut darovat ho spekulantom ktori ho vezmu a predaju dalej. Jednoducho chcem pomoct tomu kto to NAOZAJ potrebuje. Dik za rady

vkatush
7. okt 2025

My ešte využívame, ale keď už nám nebude treba, plánujem kočík, postieľku, vaničku a sedačku odniesť do krízového centra/azylového domu. Už som s nimi volala a áno, treba im.

anonym_b6a3da
7. okt 2025

skús na novorodenecké do nemocnice, tam v tom vozia bábätká na vyšetrenia

0silvia0
7. okt 2025

@anonym_autor skus napisat @felinda obcas zhana veci do azyloveho domu, kde pracuje

viestta
7. okt 2025

My sme veci ponosili do azyloveho domu. Bolo aj tak, ze sme tam niesli postielku a nejake veci a poprosili nas ci ich neodvezieme konkretnej mamicke na adresu. Cize oni maju prehlad, kto potrebuje a kde treba pomoct.

vikus17489
7. okt 2025

@anonym_autor skusila by som nejaku organizaciu, ktora sa venuje rodinam, ktore nemaju dostatocne financne prostriedky na taketo veci. Keby im to das, oni uz najdu majitelov, ktorym sa kocik zide a ktory ho potrebuju

pribinak
7. okt 2025

Odkiaľ si? Každé väčšie mesto má nejaké zariadenie pre matky, alwbo charitu.

anonym_04b56a
7. okt 2025

V meste máme jednu pani, ktorá ma OZtko, kde pomáha sociálne slabším, tak vždy píšem jej, či niečo nechce 🙂

cyberk
7. okt 2025

v BA npr mame fcb skupinu - Darujem za odvoz, vsetko co uz nepotrebujem davam tam 🙂 mrkni ci nieco podobne nema aj vase mesto, z ludi, ktori sa ti ozvu, si mozes vybrat komu to darujes.. 🙂

anonym_e3b8a9
7. okt 2025
@viestta

My sme veci ponosili do azyloveho domu. Bolo aj tak, ze sme tam niesli postielku a nejake veci a poprosili nas ci ich neodvezieme konkretnej mamicke na adresu. Cize oni maju prehlad, kto potrebuje a kde treba pomoct.

@viestta do akeho azylaku?

jana_eyre_2
7. okt 2025

Veru, ja som raz darovala obľúbený kočík a o pár dní som ho tu našla na inzerát za 50€... 😒 Tak ma to vtedy sralo, ale čo už..

Odvtedy vždy keď niečo chcem darovať,tak to dávam len na FB stránku našej obce, kde sa nakoniec vždy nájde nejaký sused čo sa mu to hodí.. a taktiež tu máme obchod bez peňazí, kde sa vždy nájde niekto komu sa darované hodí.. myslím že také čosi má aj OLO..

anonym_e44e35
7. okt 2025

@anonym_autor Najlepšie takú vec cez rodinu, známych..Ale v každom meste a okolí sú skupiny darujem za odvoz. Len si správne vybrať.

jana_eyre_2
7. okt 2025

https://www.olo.sk/kolo

Toto je tá nezisková organizácia kde sa dajú darovať veci na opätovné použitie.. ale teda neviem či to funguje aj niekde inde na SK..

viestta
8. okt 2025
@anonym_e3b8a9

@viestta do akeho azylaku?

@anonym_e3b8a9 boli v Kosickej Novej Vsi, ale mali sa stahovat. Neviem ci uz sa prestahovali, ci nie

mizoko
8. okt 2025

@anonym_autor ja dávam adresné nejakej rodine,mamičke samoživiteľke. Mne da vždy tip švagriná a tá to má od nejakej charity. Adresné pre to, aby som vedela,že to má naozaj zmysel a aby to nebolo ako ty píšeš na biznis.

maryetta
8. okt 2025

Veru. Bud azyl alebo sa skus opytat v nemocnici. Ci uz porodnica alebo detske oddelenie. Sama som tam videla maminy ktore ci uz na vysetrenie alebo aj na uspavanie si brali takto kocik ktory bol k dispozicii.

autor
8. okt 2025
@cyberk

v BA npr mame fcb skupinu - Darujem za odvoz, vsetko co uz nepotrebujem davam tam 🙂 mrkni ci nieco podobne nema aj vase mesto, z ludi, ktori sa ti ozvu, si mozes vybrat komu to darujes.. 🙂

@cyberk som z Ba ale nechcem to davat do takychto skupin. Skor konkretne niekto kto by mi povedal ze ta a ta rodina to NAOZAJ potrebuje

autor
9. okt 2025

Dakujem za napady, uz som dohodnuta s jednym detskym domovom.

karolinakr
10. okt 2025

Inaka keby chcel niekto darovať, katolicka charita robi zbierky

https://www.charita.sk/verejne-zbierky/#

larovnik
7. nov 2025

@anonym_autor ahojte ak máte niekto z Ke kočik na darovanie rada ho prijmem som aktuálne v 6 mesiaci tehotenstva 🙂 pripadne nejaké vecičky na chlapčeka od roka 🙂 ahoj ďakujem 😊