Aktuálne info o Covid-19
Dobrý deň,
nakoľko je na stene stále mnoho otázok ohľadne COVIDu, ktorý sa chtiac nechtiac stál súčasťou našich životov, rada by som ich preniesla do samostatnej diskusie, kde sa pokúsim prinášať aktuality.

Otázky a odpovede k fungovaniu škôl vo vzťahu k testovaniu, doprevádzanie detí a iné
Obmedzenia vlády pre územné obvody okresov Senica, Skalica, Dolný Kubín, Martin, Námestovo, Turčianske Teplice, Humenné, Medzilaborce, Michalovce, Snina, Sobrance, Vranov nad Topľou, Bardejov, Kežmarok, Levoča, Poprad, Prešov, Sabinov, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník, Gelnica, Spišská Nová Ves, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Tvrdošín, Dunajská Streda, Partizánske, Prievidza, Topoľčany, Bánovce nad Bebravou, Ilava, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Považská Bystrica, Púchov, Trenčín, Banská Bystrica, Brezno, Detva, Zvolen, Bytča, Čadca, Kysucké Nové Mesto, Žilina slobodu pohybu a pobytu zákazom vychádzania od 9. -14. novembra 2020.
A to akoze naco?? Ved uz su tu aj skupiny Korona. Naco aj diskusia???
@veronikaszabova Tak som sa zle vyjadrila, pardon, len aktualne info🙈fakty
Vychadzala som len z nazvu “volne diskusie”...
@november1111 cely okres
@november1111 aj v dedinach - tak ako 1. kolo. v okresnych mestach budu stale odberne miesta, kde sa bude moct otestovat kazdy, kto to bude povazovat za potrebne
@veronikaszabova mojim zamerom bolo sa prave vyhnut hastereniu a opriet sa len o fakty, opatrenia, usmernenia, vyhlasky, uznesenia atd z overenych zdrojov
To znamená, že ešte tento víkend môžem ísť do červeného okresu a nemusím si dať robiť cez víkend test?
@sayonara15 tento vikend si covid dal pauzu, tak este sa mozes pohybovat. Potom sa zas rozhybe
@sayonara15 ano
Prosím som pozitivna nikto z rodiny nie musia ist na testy? A co ja po 10tich dňoch?
@pacna Mnoho dalsich odpovedi najdete na stranke:
https://korona.gov.sk/otazky-a-odpovede/
https://www.somzodpovedny.sk/
@habuska toto ale nesedi s ich aktualne vydanou vyhlaskou: https://rokovania.gov.sk/RVL/Resolution/18855/1 pre okresy, kde bude 2.kolo, bod 8
Ako bude prebiehať 2. kolo testovania?
@erikad82 neboli ste na testovani, tak pre Vas plati zatial zakaz vychadzania do 15.11. (okrem cesty do potravin, drogerie, lekarovi, lekarne, posty, atd. v zmysle vyhlasky), pokym sa nezucastnite RT- PCR testu s negativnym vysledkom (cesta na PCR test a spat je tiez vynimkou zo zakazu vychadzania). 2.ho kola antigenovych testov sa zucastnit nemozete. Pravdepodobne od 9.11. bude mozne sa otestovat aj pre Vas na mobilnych odbernych miestach (archiv televiznych novin dnes TV Markiza)
@pacna - sesterkin muz bol na testoch, lebo kolega v praci bol pozitivne testovany. Hned mu dali termin na test a od toho dna, ako sa to dozvedeli zostali doma cela rodina v karantene. Od piatku do utorku. V utorok ho testovali, povedali mu, ze ak bude vysledok poz., v piatok pojdu na testy dalsi traja clenovia. Bol negat. To bolo cca 4t dozadu v HC. Neviem, ako dnes. Ale podla mna, aj ostatni z rodiny musia ist - su to najblizsie kontakty a pozitivne testovani maju ist na opatovny test asi po 14dnoch.