icon

Aký je skutočný zmysel života?

pako24
16. máj 2025

Život je úžasný... priam neskutočný, taký neuveriteľný... v celom nekonečnom vesmíre nevieme, čie niekde okrem Zeme je....
Ale čo je jeho zmyslom? Je zmyslom nejaký životný cieľ? Sú zmyslom života základné charakteristiky života - prijímanie potravy, rast, reprodukcia? Je zmyslom života láska? Je zmyslom života je nájsť zmysel života? A našiel niekto zmysel života? Je to rodina? Vlasť? Poslanie? Úspech? Je zmyslom života život sám?

Strana
z3
tulipanik12
16. máj 2025

@pako24 hádam deti - no ty predpokladám žiadne nemáš?

pako24
autor
16. máj 2025
@tulipanik12

@pako24 hádam deti - no ty predpokladám žiadne nemáš?

@tulipanik12 mám, ale tie majú svoj život 🙂

viestta
16. máj 2025
@pako24

@pako24 a ty nemas svoj zivot? Kazdy da svojmu zivotu svoj zmysel. (alebo aj neda) Univerzalny zmysel zivota asi nie je.

sonula
16. máj 2025

42

tulipanik12
16. máj 2025
@pako24

@pako24 jáj, už veľké, tak potom vnúčatá, manželka, pes, mačka, napr. keďže mám alergiu, tak papagáj alexander malý

pako24
autor
16. máj 2025
@sonula

42

@sonula 69 sa mi viac páči 🙂

reanda
16. máj 2025

aky chces

sonula
16. máj 2025
@pako24

@sonula 69 sa mi viac páči 🙂

@pako24 reklamuj u Hlubiny mysleni🙂

krasneleto
16. máj 2025

zmyslom zivota je citit sa naplneni..niekto detmi, niekto laskou, niekto vztahmi, iny cestovanim, niekto pracou, tvorenim hodnot, podnikanim... ... je uplne jedno co to je , lebo kazdemu to moze byt nieco uplne ine...

earlgrey
16. máj 2025

Pre mňa - kvalitný sex 🤣 to je zmyslom môjho života...

tenerifka
16. máj 2025

Zmysel zivota z pohladu evolucie je zachovanie zivocisneho druhu, to ostatne su len prijemne omacky vymyslene clovekom

zuzanka.zuzu
16. máj 2025

základný - reprodukcia,
spoločenský - osobné šťastie 🤷

pako24
autor
16. máj 2025

@viestta @reanda ja len že čas rýchlo beží, tak som sa chcel inšpirovať (a snáď aj iných)... ak sa nad tým niekto zamýšľal, tak k čomu došiel dnešný moderný človek... 🙂 možno by som si niečo z toho tiež osvojil... kým ešte čas dovolí... 🙂 ...teda aby som neprepásol to, k čomu by som možno došiel až neskôr, že mohlo byť zmyslom môjho života... 🙂

viestta
16. máj 2025
@pako24

@viestta @reanda ja len že čas rýchlo beží, tak som sa chcel inšpirovať (a snáď aj iných)... ak sa nad tým niekto zamýšľal, tak k čomu došiel dnešný moderný človek... 🙂 možno by som si niečo z toho tiež osvojil... kým ešte čas dovolí... 🙂 ...teda aby som neprepásol to, k čomu by som možno došiel až neskôr, že mohlo byť zmyslom môjho života... 🙂

@pako24 rozmnozovaci imperativ si uz naplnil. Teraz z mozes hladat to co ta naplni a uspokoji. Ale necakaj, ze ti niekto na tacke predlozi co ta ma naplnat a z coho pocitis zadostucinenie. To si musis najst sam.

reanda
16. máj 2025
@pako24

@pako24 cas je len iluzia 🙂

pako24
autor
16. máj 2025
@reanda

@pako24 cas je len iluzia 🙂

@reanda tak to na veci veľa mení 🙂

done
16. máj 2025

reprodukcia bola zmyslom života spočiatku, milujte sa a množte sa, ale dnes je na planéte vyše 8,2 mld ľudí, sme preľudnení. V skutočne chudobných krajinách je zmyslom života nezomrieť hladom.

levantinka
16. máj 2025

Mysliet si, ze sme vo vesmire sami je ...... Ale ved nech si kazdy mysli co chce 😁

Zmyslom zivota je zivot sam. Ten ucel a zmysel zivota musime hladat v sebe, vo svojom vnutri.

pako24
autor
16. máj 2025

tak zatiaľ sa zmysel života dá celkom stručne zhrnúť ako reprodukcia (deti, sex), 42, osobné šťastie, nezomrieť hladom, život sám alebo čokoľvek iné (láska, vzťahy, tvorba hodnôt)... tá kategória čokoľvek iné sa mi zatiaľ najviac pozdáva... 🙂

no_predsa_ja
16. máj 2025

Môj obľúbený skeptik /Kierkegaard/ tvrdí, že hlavne je potrebné vydržať tu bez straty sebaúcty.

bloger
16. máj 2025

Aj tak nakoniec prídeš na to, že zmyslom života je láska. V akejkoľvek podobe. Vždy je to o nej.

pako24
autor
16. máj 2025
@bloger

Aj tak nakoniec prídeš na to, že zmyslom života je láska. V akejkoľvek podobe. Vždy je to o nej.

@bloger je skrátka nadpozemská... dobre píšeš... dík

balerina2025
16. máj 2025

@pako24 zmyslom zivota je ten zivot ZIT a nie PREZIVAT

tilonka
16. máj 2025

@pako24 zmyslom zivota tu na zemi je uverit v Boha😊

kikusenka1
16. máj 2025

Každý ma zmysel života niečo iné... pre niekoho je to cestovanie , pre iného rodina... u každého rozne

0silvia0
16. máj 2025

Zmysel zivota je zivot sam. Prejst nim, nabrat zivotne skusenosti, prejst prekazkami, zdolat uspechy a neuspechy, hladat dobro a nenechat sa zlomit. Byt dobrym clovekom, hladat pozitivne veci a zit v sulade so svojim svedomim.

lucia13022023
16. máj 2025

Pre mňa je to žiť. Nie prežívať.

tairyx
16. máj 2025
@lucia13022023

Pre mňa je to žiť. Nie prežívať.

@balerina2025
@lucia13022023
A čo je pre vás žiť? Čo prežívať?

lucia13022023
16. máj 2025
@tairyx

@balerina2025
@lucia13022023

@tairyx ze žijem. Ze si plním sny, som šťastná, zdravá, robím čo má baví.
Prežívanie je ráno vstať a čakať na to, kedy pôjdem zas spať, nemať z ničoho radosť, byt ako robot.

balerina2025
16. máj 2025
@tairyx

@balerina2025
@lucia13022023

@tairyx prezivat je, ked podla mna si ten zivot neuzivas. ked napr nemas peniaze a naozaj musis na vsetkom setrit alebo ked ti niekto umrie, proste par mesiacov nefungujes normalne, to je prezivanie. ked zijes, lebo zijes. ked napriklad ta nebavi praca, tak tam prezivas, aby si mal vyplatu...ale proste s nechutou, len kvoli peniazom. lebo tie potrebujes v zivote.

zit je zit zivot naplno, s radostou a chutou. a ako pise @lucia13022023 - tak zivot je o ziti a o plneni si snov.

a na konci cesty, ked si clovek povie, ze svoj zivot zil podla predstav a ze nic v nom nelutuje.
(ale je jasne ze zivot nam prinasa do cesty rozne necakane prekazky a ze robime v zivote chyby, tie robi kazdy.....)

Strana
z3