icon

Aký je Váš názor na rekvalifikačné kurzy?

lucyminarik
20. nov 2019

Krásny deň prajem,
vedeli by ste mi ponúknuť svoj pohľad na kurzy, rekvalifikačné kurzy? Už dlhšie premýšľam nad kurzom v oblasti IT, konkrétne JAVA, aspoň na začiatok. Myslíte, že tieto kurzy majú reálne uplatnenie na trhu práce alebo je to len škoda času a peňazí? Budem zaujímavá pre potencionálneho zamestnávateľa alebo je to bude brané len ako "kus" papiera? Dá mi tento kurz potrebné znalosti k práci?
Ďakujem 🙂

dskjhfdlkdjhl
20. nov 2019

@lucyminarik nemam osobnu skusenost, ale bude to ako so skolou. Kazdy si z toho odnesie nieco ine. Ak mas vztah k IT, tak si z kurzu odnesies asi viac, ako taky clovek, ktory k tomu vztah nema, ide to len omrknut. Ak po kurze zistis, ze Ta to fakt bavi, tak si mnohe dostudujes aj sama. A zamestnavatel-asi ako ktory. Niekde potrebujes vzdelanie, niekde ich zaujima len to, co naozaj vies a netrvaju na papieri. Obzvlast v IT.

miiriaam
20. nov 2019

@lucyminarik ja som mala obchodnu akademiu a potom som studovala nieco ine,potom znova ekonomiku..s uctovnictvom som sa stretla iba na strednej a z uradu prace mi vtedy ponukli kurz uctovnictva... všetko som si znovu objasnila a vdaka tomu robim teraz uctovnicku 😊 bez kurzu by som to robit nemohla.. zalezi dost aj od toho ci ta to bavi a budes sa aj sama nejakym sposobom vzdelavat a nie len ohanat sa papierom 😊

kittykat22
20. nov 2019

@lucyminarik je dobre sa naucit programovat - ale nielen jeden kurz na 3 mesiace - ale napriklad rok, a potom si v tej oblasti najst pracu. Alebo si najdi pracu - a potom v tej oblasti kde budes, tak si sprav kurz - aby si vylepsila svoje znalosti a dala nieco firme navrch. Nezmyselne si robit kurz - bez toho aby si vedela ze to bude zamestnavatel chciet, asi nie je uplne to prave. Alebo je este moznost - rob si tu javu, a najdi si pracu bez ohladu na to, ci to zamestnavatel chce alebo nie - ale pokracuj vo vzdelavani. Po roku a pol mozes bud poziadat o prelozenie do inej divizie, alebo mozes prestupit na inu poziciu s novymi znalostami. Budes mat viac moznosti - co sa vzdy hodi. Ale nie je to praca na jeden kurz - musis ich spravit viac. Idealne pokial su urovne, tak ist aspon za tu polovicu -idealne do 2/3.

adelakom12
22. nov 2019

@dskjhfdlkdjhl akoze podla mna sa to oplati, naucia ta tam nieco a nieco sa priucis aj uz v praci, o ktoru sa budes uchadzat.. Mozno si aj vdaka tym kurzom vyberu teba, co vies :D

dskjhfdlkdjhl
22. nov 2019

@adelakom12 asi si si pomylila nick, ja nie som zakladatelka tejto diskusie.

adelakom12
22. nov 2019

@dskjhfdlkdjhl jaj hej, prepac :D :D ale btw, mas zaujimavy nick :D

livi23
27. nov 2019

@lucyminarik Ahoj. Ja mám osobnú skúsenosť a preto hlavne viem, že si daj pozor na krátkodobé kurzy, kde ti sľubujú, že sa za dva-tri týždne naučíš programovať. Rovnako ti nepomôžu videá, keď nebudeš mať kontakt na nikoho, kto by ťa vedel posúvať ďalej. Ak by si o tom chcela pokecať, pokojne napíš ;)