Aký model a značku dámskej lyžiarskej vetrovky máte?
za par tyzdnov sa zacina lyziarska sezona a neviem sa rozhodnut ako vetrovku kupit. Doma mam 3 rocnu Northface paperovu, takze uz jednoznacne potrebujem novu, ale neviem si vybrat. Ake znacky a modely mate doma? Ako ste s nimi spokojne? Obzerala som sa po nejakych nepaperovych, ale vsetko je to take tenucke,ze sa bojim, ze mi v nej bude zima. Dcera ma O'Neil taku tenku, ale strasne ju chcela, takze od nej sa nedozviem, ci je dost tepla, aj keby nebola, tak bude tvrdit, ze je 😀 a muz ma paperku. Mate niekto doma Spyder? ja mam od nich nohavice lyziarske a tie su teplucke, ale na nohy viac znesiem. Juuj baby radte, lebo fakt uz neviem ☹
co sa tyka materialov na lyziarske bundy, tak su tensie a omnoho omnoh teplejsie nez tie "klasicke" bundy s vatelinovou vyplnou (s paperkou nemozem porovnat, tu som mala pred 15r). Dolezity je tam udaj o tom vodnom stlpci, cim vyssie cislo, tym lepsie.. atd...inak ja nosim na zimu beznu zimnu bundu, ale ak prituhne tak -10 tak aj na bezne nosenie berem lyziarsku...inak aj ja, aj moj muz mame obaja lyziarske bundy take tenke a velmi si to pochvalujeme, pretoze aj do tuhych mrazov su super...(obe su porovnatelne tenke, ako prechodne bundy co pouzivame na jesen)
Deti maju na zimu bundy Columbia, tiez su tenucke, obe su na sposob, ze 3in1...cize vrchna neprefukava a nepremokava, vnutorna v synovom pripade flisova bundicka a v dcerinom take vatelinova bundicka...a da sa to nosit bud vnutorna alebo vonkajsia na prechodne obdobie, alebo spolu na zimu /neviem ci to dobre vysvetlujem/ tiez ked som ju minuly rok malemu prvy krat do mrazu obliekala, nebolo mi vsetko jedno, ci to je dost teple, ale bola naozaj velmi teplucka.....dcera vyskusa az tuto zimu...
a znacka spyder je dobra..
je jedno ci znackova, alebo no name, mali by tie latky splnat technicke parametre (ten vodny stlpec a tusim este nejaky, ved v sportovom obchode ti poradia) a malo by to byt na zimu aj na lyzovacku ok...
@sisaka
syn ma tento typ:
http://www.columbia.com/Bugaboo™-Parka—Little-B...
a dcerka ma takuto
http://www.ebay.com/itm/Girl-Columbia-Ski-Jacke...
tu sme kupovali pred 2 rokmi vo vypredaji, takze uz ani nie je na oficialnej stranke
a tie nase s muzom su uz 6 rokov stare, takze si tiez budeme musiet kupit nove, nechame to ale asi na zimne vypredaje 😒
@dadis diky moc, aj taky styl ako ma tvoja dcerka som pozerala, to by bolo asi najpraktickejsie, lebo tu je sice teplo pri lyzovacke az v aprili ale vtedy by sa mi nieco tenke celkom hodilo, na internete som pozerala, ze tie z husacieho paperia maju najlepsie tepelno izolacne vlastnosti, ale nebyvaju az natolko nepremokave, co je trosku problem,ked chodime lyzovat do Britskej Kolumbie, lebo tam dost vela snezi i ked zatial mi nikdy nepremokla 😝 , syn mal minuly rok tiez 3 v 1, cize tenka vetrovka s fleesovou bundou a bol ok, ale on nie je taky zimomravy ako ja, kolegyna ma tiez tenku vetrovku na lyzovanie s Goretex povrchom - neprefuka ju, nepremokne, ale vraj musi mat pod nou vela vrstiev, ze urcite nie je taka tepla ako paperova. No tak som tam kde som bola, asi ked sa ochladi skusim ponosit dcerinu lyziarsku a uvidim 😉
tak som to riskla a nakoniec som kupila znacku Spyder - tenku a vraj teplu, dufam, ze po prvom lyzovani nepobezim do obchodu kupovat paperku 😉
@sisaka spyder robia jedne z najlepsich vetroviek 🙂 viem ze uz si kupila, ale ak by si v buducnosti chcela tak uplne top su phenix, teple a lahucke - samozrejme aj cena je tomu primerana, ak by si este v buducnosti chcela ohladom tohto poradit, napis..skoda ze som tuto tvoju temu nasla az teraz 🙂
@zuziq8 Spyder stale nevyskusany, ale nam tu trosku posnezilo, tak mozno zoberiem na sankovacku a uvidim
Diky za tip, tu Phenix mas vyskusanu? Ja som este zvazovala Arc'teryx (sa mi zdali strasne drahe, to by som musela pockat na nejaky sale, Marmot (mali krasnu paperovu, co som uz vlastne ani nechcela, ale strasne sa mi pacila, nemali ale moju velkost a keby aj mali, musela by som k tej farbe zase zhanat ine nohavice, cize este peniaze navyse) ,Obermeyer, Oakley ... tych moznosti je strasne vela, akurat nepatrim k shopoholics, takze mne sa nechce obehavat obchody a skusat a skusat, v obchoe sa mi aj tak zdalo vsetko teple 😝 , no a tiez som nechcela za to vyhodit nekrestanske peniaze alebo cakat na nejaky sale, z internetu nerada kupujem, musim vyskusat, ako sa v nej citim, ako sadne velkost ...., tak som nakoniec zobrala toho Spydera i ked mali len v bielej, co je trosku problem, lebo mam aj biele nohavice a taku sivo-bielo-striebornu prilbu, no dufam,ze nebudem uplne splyvat so snehom
@zuziq8 tak to je dobry napad, cim viac nad tym rozmyslam, tym viac som rozhodnuta predsa len kupit druhe nohavice, ak nic zaujimave nenajdem (cenovo a farebne) vymenim s dcerou, ta ma take tmave staro ruzove (nie moja oblubena farba, ale k bielej ide) a jej dam moje biele, ona ma taku pestrofarebnu snowboardacku vetrovku, biela k nej pojde. Inak uz som mala na sebe pekne nohavice - boli karovane biele pozadie a pasiky modro, tyrkisovo, zelene, alebo nieco take, ale boli az prilis snowboardacke (tiez mam lyze) no a kedze uz nemam 20 rokov. 😉, tak som ich nakoniec nezobrala. NO a lyze, tak tie mam cervene 😀 , ale kupovala som second hand a vedela som, ze nemozem ist podla toho, co sa mi paci, ale podla kvality, takze tie mi neladia absolutne s nicim, palice mam podobne ako prilbu a rukavice biele v kombinacii s ciernou, no tie cierne nohavice by boli asi najlepsie, ale bojim sa, ze to bude zase velky kontrast, bielo-cierna + cervene lyze?
Vidim, ze mas babatko, takze mas asi pauzicku, pises, ze si mala lyze, takze si predala? budes kupovat nieco lepsie? No ja o slovenskom trhu nemam moc prehlad, kym sme tam zili, tak sme na lyzovanie ani nepomysleli (naposledy som lyzovala ako 20 rocna na prastarych lyziach a ani nechci vediet, co som mala oblecene ☹ ) na tak hobby sme fakt peniaze nemali, takze ani netusim, co sa predava a za ake ceny.
@sisaka ja som lyzovala zavodne, takze lyze som nepredala, len cakaju kym mala trosku podrastie 😎
nemyslim ze ta kombinacia bielo-cierna + cervena by bola zla 🙂 najma tie lyze nie su az tak na ociach.. podla mna su najprakticejsie cierne nohavice, jednak k tomu vsetko dopasujes a nevidno na nich ziadne skvrny a spiny.ja som toho roku pozerala, mali taku peknu bielu phenix bundu ale do toho by som ja nesla 😀 jednak chodim casto lyzovat a tu vetrovku nosim aj civilne, takze vkuse by bola spinava a nikde to nevidno lepsie nez na krasnej sneho bielej 😒 takze som kupila ruzovu 😝
a myslim ze tu na SK su tie ceny neskutocne vysoke a stale idu hore ..

nikto nelyzuje? ☹