icon

Alergia na stravu u psa

katka2505
18. dec 2021

Ahojte dievčatá,

viem že sa tu riešia problémy skôr detí, veď sama mám a prispievam do tém, ale máme 1x psíka a potrebujem poradiť. Máme fenku zlatého retrievera, má 7 mesiacov. V stredu mala krvavý vrch nosa, mysleli sme, že sa niekde ošuchla, vo štvrtok už mala takú ranu aj nad okom a oko opuchnuté a včera ráno boli tie rany krvavé a chcela si to škrabať. Bežali sme zverolekárke a povedala, že je to pravdepodobne alergia na stravu. Dala jej injekciu proti svrbeniu a na zmiernenie alergie, máme jej to potierať Sudocremom a do oka jej dala ATB kvapky. Lenže ona si to po tom Sudocreme škriabe ešte viac, až do krvi. Dnes sa jej to presunulo už aj okolo druhého oka. Povedala, že sa jej to môže ešte zhoršiť, no po 2-3 dňoch by sa to malo postupne zlepšovať. Na kontrolu máme ísť v pondelok. Žerie normálne, aj sa hrá, naháňa. Len to strašne vyzerá a má to také podráždené do krvi. Máte niektorá skúsenosť? Čo pomohlo?

jeennyv
18. dec 2021

Nas prvy psik ked bol maly tiez dostal alergiu, brutalnu, ze si chlpy vykusoval..tiez dostal injekciu, ale potom na kontrole dostal znova dalsie a bral tyzden atb normalne tabletky cize ak sa to nezlepsi urcite dostane zas injekciu a lieky, dostali sme sa z toho po dvoch tyzdnoch a sledovat co papa umyvat cistou vodou po potrebe…treba odsledovat z coho to je…
Inak kuk je tu aj skupina psickari aj ja som tam tak pozri aj tam

0silvia0
18. dec 2021

@katka2505 a co mu davate jest? Vela psov ma alergiu na kuracie maso a kuracie granule. Aj ten nas, preto krmime senzitivnymi jahnacimi granulami

katka2505
autor
18. dec 2021

@0silvia0
Používame granule od šteniatka Fitmin a všetko bolo ok. Ale povedala, že kľudne to môže byť z nejakých pamlskov lebo sú tam rôzne farbivá a umelé látky. Takže teraz čisto granule a voda, nič iné.

katka2505
autor
18. dec 2021

@jeennyv
No uvidíme do pondelka. Po tej injekcii sa až tak neškrabe, no rozšírilo sa jej to aj na druhé oko. Ale na to nás upozornila, že sa to ešte môže rozšíriť a potom už by to malo byť lepšie. Ale Sudocremom jej to už mastiť teraz nejdem lebo to ju asi štípe a to čo má pekne stiahnuté si zbytočne nezškriabáva labkami alebo o zem.

lenuska9999
18. dec 2021

@katka2505 veterinárka mohla dat psíkovi aj golierom, aby si neskrabal to oko a čumák.. no a s tou alergiou.. ty musíš vedieť, ci tie dni psík zjedol. Väčšina je alergická na kuracie mäso.. ktoré granule Fitmin mu dávaš? V tých modrých je kuracie mäso.

katka2505
autor
18. dec 2021

@lenuska9999
Myslela som, že jej dá golier proti škrabaniu, asi v pondelok. Fitmin dávame v čiernom vreci. Fitmin junior. Len ona trúbka hocičo čo nájde zožerie. Nemáš šancu zareagovať. Musíme dávať na ňu strašný pozor teraz.

katka2505
autor
18. dec 2021

@jeennyv
Ale vy ste nemali žiadnu masť? A tiež ste to mali takto na hlave so krvava?

lenuska9999
18. dec 2021

@katka2505 skúste zmeniť granule .. my sme boli napr spokojní s prosperou alebo Ontariom (tam som dávala tie rybacie , ale my sme mali huskyho čiže neviem ci aj labradori idú tak za rybami )

katka2505
autor
18. dec 2021

@lenuska9999
A myslíte, že keď tie granule je od malička, že zrazu môže mať na ne alergiu?

jeennyv
18. dec 2021

@katka2505 nas sakusal celkovo chumace srsti sme mali po byte on mal doslova exem ako clovek plus si to skrabal vykusoval

lenuska9999
18. dec 2021

@katka2505 tak neviem ako to je u psov , ale u ľudí sa rozvíjajú a zanikajú alergie počas celého života .. čiže keď bol niekto ako malý alergický na roztoče, ako dospelý už nemusí byť. Alebo sa môže naopak objaviť nová alergia. Najlepšie bude keď sa poradíte s vašou veterinarkou 🙂

bosorka2302
19. dec 2021

su aj granule pre psov ktore vyzaduju specialnu stravu, a na rozne alergie....neviem ci psikovi robili krvny rozbor alebo mu nasadili dietu. Nas zas nemoze kuracie maso, tiez ma alergiu na neho tak kupujeme specialne granule....predtym psik mal srdcove problemy tak tiez sme frcali na specialnych granuliach. Na skrabanie urcite golier treba.

katka2505
autor
19. dec 2021

@bosorka2302
Krv jej nebrala, zatiaľ jej pichla len tu injekciu a kázala ten Sudocrem a kvapky do očí. Sudocrem nedávam lebo ju to štípalo a aj to čo mala pekné si rozškriabala. Kázala diétu, len granule, čo mala doteraz a čistú vodu. Žiadne pamlsky, konzervy, kosti a iná strava. A zajtra sa máme ozvať ako čo.