Antolská verzus Ružinov a výber pôrodníka

limenka
20. apr 2015

Ahojte babí, viem popísalo sa tu toho dosť aj som čítala čo sa dalo len nič nebolo aktuálne tomuto roku. Strašnú dilemu mám či mám ísť rodiť do Ružinova alebo Antolská hoci tu mám bližšie lebo bývam Petržalke ale zase som ležala v Ružinove lebo som mala nedávno nejaké tehu problémy a tam na oddelení nebol to hotel ale dalo sa to tam zvládnuť len mi tam chýbali nejaké skrine ale prežila som Tokaj bez nich že ako to beží aj v Ružinove a na antolskej súčasnosti nakolkom som bezradná a akého pôrodníka by ste mi odporučili k jednotlivým nemocniciam lebo rodím 2krat a potrebujem ústretového a hlavne chapaveho doktora nakoľko ja dosť prežívam veci takéto charakteru ako je pôrod. Budem rada za rady a skúsení čím čerstvejšie tým lepšie. Ďakujem za odpovede.

zuzanag1
20. apr 2015

limenka, ja tiež uvažujem nad týmito dvoma pôrodnicami, neviem kt vybrať. ja budem rodiť sekciou, plánovanou. všade, ako Ty čítam recenzie, ale všetko sú staré ☹
Ja v Ružinove asi Dr. Španku, alebo Dr. M Križko ml.
a na Antolskej nepoznám nikoho ☹

mimla
20. apr 2015

@zuzanag1 Križko ml. robí ešte pôrody? Ak hej, tak toho by som brala všetkými desiatimy. Započula som také chýry, že sa venuje skôr operáciám. Máš overené, že ešte vedie pôrody? To by bola pre mňa veľmi dobrá správa, zase by som chcela jeho.

lauricka
20. apr 2015

ak z tych dvoch, tak Antolska. Ale treba ist vopred na daky kurz dojcenia a pripravy na sestonedelie, lebo na Antolskej toto je slabe.

ynett
20. apr 2015

@limenka rodila som cisárskym na Antolskej a prijímal ma MUDr. Dlhopolček, skvelý doktor a veľmi milý človek. Strašne bol zlatý. Jednoznačne odporúčam. Neviem si pôrod vynachváliť.
V Ružinove som bola pri nedokončenom tehu a tam ma zo začiatku riešil Križko ml. Tiež veľmi milý a zlatý doktor. Aj toto tehu na pohotovosti som ho "schytala" stále milý a ústretový.
Asi som veľmi nepomohla🙂

zuzanag1
20. apr 2015

mimla aha tak to musím zistiť si teda, viem, že kedysi dávno, tak som si myslela, že stále sa dá k nemu rodiť 😒

jolly84
20. apr 2015

@limenka za mňa ant, bez zazmluvnenia 🙂

lubinkas
20. apr 2015

@limenka ja by som isla na antolsku uz len preto ze maju lepsie vybavenie v pripade komplikacii. Ak by mal drobcek nedajboze nejaky problem prevezu ti ho na kramare alebo na antolsku ... samozrejme jic zle neprajem a verim ze vsetko.bude ok.
Ja som rodila na antoldkej dvakrat (aj ked prvy porod mal byt povodne na kramaroch) a nemozem povedat kriveho slova. Pri druhom porode som mala zazmluvneneho lekara ale nestihol prist nakolko maly bol velmi rychly;) takze ma rodil sluzbukonajuci MUDr. Dlhopolcek a bol uzasny! Nakoniec som bola aj rada ze moj zazmluvneny lekat neprisiel;)
Kazdopadne nech vsetko dobre a bez komplikacii dopadne.

briasr
18. máj 2015

@limenka ahoj, narazila som na toto forum a nakolko riesim podobnu dilemu tak sa chcem opytat ako si sa nakoniec rozhodla. dakujem

thinna33
22. máj 2015

ahojte, ja mam termin az v oktobri, budem rodit prvy krat, tak hltam vsetky informacie, co ma vlastne caka a stale neviem co a ako, tiez by som rada nejake novsie skusenosti a nie z roku 2006 co tu nachadzam vo fore 🙂

Nepoznam ziadnych doktorov ale z dôvodu byvania blizko nemocnice Antolska by som chcela rodit tam.
Neviem ci zazmluvnit ci nezazmluvnit nejakeho doktora, ak ano akeho a kedy, som teraz v piatom mesiaci. Najradsej by som keby ma odrodila nejaka skusena porodnicka - zena, aj gynekologicku co mam, som zvolila radsej zenu, z chlapov doktorov mam fobiu ☹

Co sa tyka izieb, pisali baby ze radsej izbu nadstandard priplatit, ine zase ze vyhodene peniaze, citam ze aj porodny box sa da zaplatit nadstandard, tak uz neviem ako sa rozhodnut. Urcite viem ze by som mala radsej sukromie, ale pisete ze aj v nadstandard izbe su postele pre dve rodicky, tak to su asi fakt vyhodene peniaze. Kolko stoji vlastne taky porod na Antolskej, ked si zazmluvnim lekara, zaplatim nadstandard izbu aj porodny box a este budem chciet aby mohol byt pri mne priatel?

A co vyplyva alebo hrozi, ak si ziadneho lekara nezazmluvnim? Znamena, že len pridem ked začnu kontrakcie bez nahlasenia vopred a kto bude mat sluzbu ma odrodi? Potom uz neplatim 300eur?

A v opacnom pripade, ak si vyberiem doktorku, zazmluvnim a potom tam nebude, odrodi ma niekto iny, nie je to vlastne to iste? Iba bez 300eur?

jasminet
22. máj 2015

za seba urcite antolska, nad ruzinovom som ani pri jednom tehotenstve nerozmyslala aj ked tu byvam, takze aj do tretice antolska. a urcite si zazmluvnim - toho isteho co predtym.
porodny box na antolskej je uplne zbytocny, nadstandard sa mi neusiel ani raz a teraz uz ani nebudem hlasit zaujem, v pohode sa to da vydrzat na normalnej izbe. 2 baby na izbe + spolocna kupelna s druhou izbou... radsej si zaplatim toho doktora a epidural (ten iba pre istotu, zatial som ani raz nevyuzila).

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre