Auto na benzín alebo hybrid
Ahojte kúpili by ste si auto s palovacìm motorov benzín alebo diesel s hybridom? Zvažujem kúpu auta Hyundai tucon s Máte niektorá skúsenost s takýmto autom?ste spokojná?
Asi skôr benzín. Diesel je na dlhé cesty a v zime robi prieky. Aspoň tak to je pri klasikach, pri hybride neviem. Mam akurát nový hybrid hondu crv benzín a som veľmi spokojná so spotrebou na také ťažké auto.
Preco sa pytas? Uz par rokov mam benzínový hybrid. Dieselovy by som nekupovala vobec.
Sem sa pridám. Ešte to neriešim, najskôr na jar, ale chcela by som sa dostať do obrazu. Chcela by som to nabíjať doma z fotovoltiky, ale nechcem čisto elektrinu.
Uvažujem nad yaris cross hybrid 4x4.
@tilly Len aby bolo jasné – doma si nabiješ iba plugin hybrid, klasický hybrid sa nabíjať nedá. My máme RAV4 plugin hybrid, nabíjame prevažne doma a sme veľmi spokojní.
@tilly Len aby bolo jasné – doma si nabiješ iba plugin hybrid, klasický hybrid sa nabíjať nedá. My máme RAV4 plugin hybrid, nabíjame prevažne doma a sme veľmi spokojní.
Sem sa pridám. Ešte to neriešim, najskôr na jar, ale chcela by som sa dostať do obrazu. Chcela by som to nabíjať doma z fotovoltiky, ale nechcem čisto elektrinu.
@tilly hybrid nenabíjaš. Iba plug in hybrid a yaris plug in hybrid ani nekúpiš
@janula2511 ja mám hybrid. Či v meste či na diaľnici priemerná spotreba je 5.1. Benzín. Ale toyotu, žiadny hyundai.
@tenerifka Dosť záleží na tom, aký typ jázd u pána manžela prevažuje. Ja ak chodievam v rámci mesta do práce a sem tam do okolia, tak sa mi spaľovací motor za celý týždeň ani raz nezapne. RAV4 má na jedno nabitie dojazd asi 90 km, Teraz mám okolo 46 tisíc km a priemernú spotrebu benzínu 2,8 l/100km. Lebo sem tam sa ani dlším cestám nevyhnem.
Preco sa pytas? Uz par rokov mam benzínový hybrid. Dieselovy by som nekupovala vobec.
@veselo_neveselo prečo by si nekupoval dizlovy hybrid?
Ak by som mal kde nabijat a nebodaj "zadarmo" z velkej (vykonnej) fotovoltiky a vyuzival auto aj na vela kratsich jazd po meste (v regione, do prace, skol...), mne by plug-in hybrid (nie velke tazke modely) daval zmysel.
Vo vseobecnosti vyhody hybridov/plug-in hybridov su v meste/regione. Na velky podiel rychlych dialnicnych a/alebo dlhych jazd by som este volil turbodiesel alebo aj turbobenzin.
Ja sa bojím hybridu z toho dôvodu že keď sa mi posere baterka, čítam že tieto hybridné baterky nie je lacná záležitosť.
Ja sa bojím hybridu z toho dôvodu že keď sa mi posere baterka, čítam že tieto hybridné baterky nie je lacná záležitosť.
@janula2511 Záruka 10 rokov (Toyota) na batériu nestačí?
@tenerifka Dosť záleží na tom, aký typ jázd u pána manžela prevažuje. Ja ak chodievam v rámci mesta do práce a sem tam do okolia, tak sa mi spaľovací motor za celý týždeň ani raz nezapne. RAV4 má na jedno nabitie dojazd asi 90 km, Teraz mám okolo 46 tisíc km a priemernú spotrebu benzínu 2,8 l/100km. Lebo sem tam sa ani dlším cestám nevyhnem.
@ivka225 kazdy deñ minimalne 30-40km, raz za tyzdeñ cca 150.
Problem vidim v tom, ze nase panely nemaju bateriu a teda aby sa auto nabilo, treba to robit cez deñ, od tej 10,00, ked je slnko, a on velakrat uz o 10,00 odchadza. Sice aj keby nabijal v noci, stale by to vychadzalo ovela vyhodnejsie ako benzin ci diesel. Nechcem ziadnu znacku, najlepsie Nissan Qasquai alebo obdoba od Toyoty.
@ivka225 kazdy deñ minimalne 30-40km, raz za tyzdeñ cca 150.
Problem vidim v tom, ze nase panely nemaju bateriu a teda aby sa auto nabilo, treba to robit cez deñ, od tej 10,00, ked je slnko, a on velakrat uz o 10,00 odchadza. Sice aj keby nabijal v noci, stale by to vychadzalo ovela vyhodnejsie ako benzin ci diesel. Nechcem ziadnu znacku, najlepsie Nissan Qasquai alebo obdoba od Toyoty.
@tenerifka ja nechcem čisto elektrické auto.ja benzín s hybridom.
@janula2511 Záruka 10 rokov (Toyota) na batériu nestačí?
@ivka225 otazne je, ako ta zaruka na bateriu presne znie (ci zarucuju aj zostatkovu kapacitu a kolko percentnu) a za akych podmienok (ci nie nejake drahe prehliadky v znackovom servise pocas celych 10 rokov). Inak podla mna 10 rokov veku auta nie je nic moc. Preto sa elektromobily a hybridy budu ako jazdenky predavat len s velkymi stratami z povodnej ceny.
@ivka225 áno, jasné, taký nabijatelny plugin hybrid chcem. Viem, že nie každý to tak má. Môj otec má tiež hybrid, ale nevie ho nabíjať.
Po 10 rokoch ma bateria velmi znizenu kapacitu nabijania p … pri stasti 60% … ale na toto sa zaruka nevztahuje - je to normalne opotrebovanie, to by musela bateria odist uplne a je este xy podmienok, aby sa po 10 rokoch vztahovala zaruka na bateriu … napr ak bolo auto burane atd moze to byt problem, treba si dokladne precitat zmluvy … zaruka nie je pre klienta ked sa nieco pokazi ale marketig A 10 rokov je nonsens. Kombinacia diesel / hybrid je uplne zle … nevyzrete motory. Ak diesel, len samostatny … zimy uz su nijake a motory uz davno prekonali problemy so studenym startom (aspon tie kvalitne) … asi by bolo dobre napisat rocne km, ake trasy, moznosti nabijania atd…
@veselo_neveselo aké máš auto?