icon

Auto vypne po štarte a ukazuje nápis SAFE

21. dec 2024

Ahojte , vedeli by ste mi prosím vás pomôcť súrne .. prišla som domov s roboty ako stale auto som mala na parkovisku ako stale .. nastúpim naštartujem ako vždy a z ničoho nič vyplo a na palubnej doske napísané SAFE . Čo to môže byt ? A viem to nejak odblokovať ? Skúšam hľadať všade ale nič som nenašla .. mám pocit ako keby sa mi niekto chcel dostať do autá a zablokovalo sa mi auto .. ak by sa s tým niekto stretol a vedel mi poradiť bola by som veľmi rada . Ďakujem 🥹

madeincssr
21. dec 2024

Vyzera to tak, ze auto zablokoval imobilizer. Auto nevie "spoznat" svoj kucik. Ake je to presne auto, aky mas kluc? Startujes klasicky strcenim kluca do spinacej skrinky a jeho otocenim?

tairyx
21. dec 2024

Nemáš vybitú baterku?

madeincssr
21. dec 2024

Na starsich generaciach aut bol imobilizer v kluciku pasivny. Citacia cievka v aute (za spinacou skrinkou) ho aktivne "nacitavala". Novsie generacie niektorych aut (a/alebo s bezklucovym startovanim) uz maju imobilizer v kluci aktivny a ked je slaba bateria v kluci (a povedzme k tomu chladno), zacina blbnut.

luciferka93
21. dec 2024

Mne to robila slabá baterka v aute

autor
21. dec 2024

@madeincssr Seat Leon ano pri vodičovej strane len inak všetky automaticky

madeincssr
21. dec 2024

Tomu nerozumiem. Strkas klucik pri startovani auta do spinacej skrinky, alebo ho len "mas vo vrecku" a stlacis tlacidlo Start/Stop Engine? Ak mas KESSY (Keyless Entry and Start SYstem), tak skus dat/podrzat kluc blizsie k tomu tlacidlu resp. stlpiku volantu. Mozno sa ti podari nastartovat a nasledne s oboma klucmi od auta zajdi do Seat servisu.

autor
22. dec 2024

@madeincssr strkam kľúčik do spínacej skrinky

madeincssr
22. dec 2024

OK tak ak je to este aktualne a mas v poriadku/nevybity akumulator (autobateriu, kolko rokov ma?), tak skus: a) dat z klucika dole vsetky privesky, strcit ho do zapalovania a zapnut len do polohy I. (aby zasvietili kontrolky). Tam chvilku vydrzat, ci auto klucik "spozna" a pokusit sa nastartovat. Alebo b) vyslusat s druhym klucikom, ak mozes. A kazdopadne nasledne to ukazat niekomu znalemu, idealne do servisu, kde maju VW Group diagnostiku.

niekto2hy
22. dec 2024

Nespadli ti kluce na zem?