Auto vypne po štarte a ukazuje nápis SAFE
Ahojte , vedeli by ste mi prosím vás pomôcť súrne .. prišla som domov s roboty ako stale auto som mala na parkovisku ako stale .. nastúpim naštartujem ako vždy a z ničoho nič vyplo a na palubnej doske napísané SAFE . Čo to môže byt ? A viem to nejak odblokovať ? Skúšam hľadať všade ale nič som nenašla .. mám pocit ako keby sa mi niekto chcel dostať do autá a zablokovalo sa mi auto .. ak by sa s tým niekto stretol a vedel mi poradiť bola by som veľmi rada . Ďakujem 🥹
Nemáš vybitú baterku?
Na starsich generaciach aut bol imobilizer v kluciku pasivny. Citacia cievka v aute (za spinacou skrinkou) ho aktivne "nacitavala". Novsie generacie niektorych aut (a/alebo s bezklucovym startovanim) uz maju imobilizer v kluci aktivny a ked je slaba bateria v kluci (a povedzme k tomu chladno), zacina blbnut.
Mne to robila slabá baterka v aute
@madeincssr Seat Leon ano pri vodičovej strane len inak všetky automaticky
Tomu nerozumiem. Strkas klucik pri startovani auta do spinacej skrinky, alebo ho len "mas vo vrecku" a stlacis tlacidlo Start/Stop Engine? Ak mas KESSY (Keyless Entry and Start SYstem), tak skus dat/podrzat kluc blizsie k tomu tlacidlu resp. stlpiku volantu. Mozno sa ti podari nastartovat a nasledne s oboma klucmi od auta zajdi do Seat servisu.
@madeincssr strkam kľúčik do spínacej skrinky
OK tak ak je to este aktualne a mas v poriadku/nevybity akumulator (autobateriu, kolko rokov ma?), tak skus: a) dat z klucika dole vsetky privesky, strcit ho do zapalovania a zapnut len do polohy I. (aby zasvietili kontrolky). Tam chvilku vydrzat, ci auto klucik "spozna" a pokusit sa nastartovat. Alebo b) vyslusat s druhym klucikom, ak mozes. A kazdopadne nasledne to ukazat niekomu znalemu, idealne do servisu, kde maju VW Group diagnostiku.
Nespadli ti kluce na zem?

Vyzera to tak, ze auto zablokoval imobilizer. Auto nevie "spoznat" svoj kucik. Ake je to presne auto, aky mas kluc? Startujes klasicky strcenim kluca do spinacej skrinky a jeho otocenim?