icon

Bezpečné automatické auto do 7 000 EUR: Tipy a návrhy

19. jan 2025

Ahojte, zvažujem kúpu auta, podmienka automat a cena do 7tis.
Plánovala som malé mestské auto na benzín.
Avšak cca raz za mesiac mozno pôjdem po diaľnici aj s dieťaťom ku babkam a dedkom a nechcem sa cítiť, akoby som sedela v krabici od topánok keď budem obiehat nejaký kamión.
Viete mi poradiť auto pre moje potreby? Existuje vôbec také auto - male a bezpečné? 😁 kľudne môže byť aj škaredé
Pripadne ocením konkrétne návrhy na značku a model ❤️
Ďakujem

zic
19. jan 2025

Bezpecnost je relativna... ak ta zramuje kamion alebo vlak, tak ti to je skoro jedno. Pokial viem, bezpecnost sa vzdy "rata" na kategoriu aut. To znamena, ze v kategorii "male auto" budes mat zo 100 znaciek aut 1 najbezpecnejsie, 2. najbezpecnejsie atd...
A pravdepodobne z vacsej kategorie (vacsie SUV) bude aj menej bezpecne auto z tej kategorie bezpecnejsie ako nejake pidi super bezpecne auto (ak prezeniem... Hummer bude asi bezpecnejsi ako Toyota Yaris bez ohladu na to, na akom mieste testov bezpecnosti vo svojej kategorii dopadli)... Tak isto nove auto byva bezpecnejsie ako stare (plechy, aktivne prvky bezpecnosti atd... nemusi to byt vzdy, ale "vo vseobecnosti")...
Potom pokial viem, tak automat je automaticky (ba dum tss) drahsi... takze vlastne jedine co mozes hladat je "najbezpecnejsie auto s automatom do 7.000 eur"...
Najadi inzerat, co vies za 7.000 kupit v dnesnej dobe a pozri testy na jednotlive znacky...

marsmykkok
19. jan 2025

Podľa mňa hocijaký hatchback veľkosti Kia Ceed, Hyundai i20/i30, aj novšie Toyota Yaris sú dosť veľké. Ak by si chcela niečo vyššie tak niečo ako Suzuki Swift. Nejakú väčšiu "kravu" by som nekupovala, lebo rozpočet malý a to bude vrak potom s podmienkami čo máš-že aj automat a do 7000 eur, ale zase také najmenšie autá ako Hyundai i10, kedysi citroen C3, to je zase nepraktický malé aj na väčší nákup a nepovažujem to za mestké auto.

autor
19. jan 2025

@zic no.. ako pises ze takze vlastne jedine co mozem hladat je "najbezpecnejsie auto s automatom do 7.000 eur"...
toto som aj napisala v prvých dvoch vetách môjho príspevku. Takže si mi moc neporadil.

tundra
19. jan 2025

Pozri toto:
https://www.autobazar.eu/detail/toyota-auris-16...
To auto spravi dalsich 150k km,bez väcsich investicii.
Je tam este jedna,ale starsia...

tundra
19. jan 2025

Pokial ti da predajca certifikat od hybridnej baterky,tak aj toto vyzera dobre.
https://www.autovia.sk/osobne-auto/toyota-prius...

chrobak7
19. jan 2025

Do 7.000 nové auto nekúpiš. A s automatom už vôbec nie.

Takže pre teba jedine pozerať jazdenky. A tam je už viac - menej jedno, aká značka. Treba si vyhľadať a zoradiť všetky ponúkané autá podľa ceny a filtrovať podľa typu prevodovky a ktoré ťa do limitu zaujme, tak ho pozrieť. Ak bude v dobrom stave, tak ho zoberieš. Je zbytočné sa zamerať na jednu značku a jeden model, lebo je "bezpečný".

Alebo chceš poradiť konkrétnu ponuku nejakého jazdeného auta? Aby si nemusela ty vyhľadávať?

tundra
19. jan 2025

@chrobak7 jedna rada lepsia,nez druha...

mojemenonikto
19. jan 2025

Za takú cenu asi nepredpokladáš, že kúpiš niečo nové, však? 😉 Videl som tam v ponuke slušné Škody Octavia II, alebo aj Yeti s nájazdom do 180tisíc kilometrov, benzíny. Tie Yeti sú fakt dobré autíčka, také malé SUV, ideálne do mesta. Ja by som si také pokojne kúpil. Ako pri každom jazdenom aute, platí aby si si tam zobrala niekoho, kto sa v autách vyzná. Nekupovať havarované, s podozrivým pôvodom, najmä z dovozu. Skontroluj si stav pedálov, stav vodičovho sedadla a volantu. Skontroluj si aj okná, na všetkých by mal byť rovnaký rok výroby ako má auto, z výfuku by sa nemalo nadmerne dymiť (po zahriatí takmer vôbec), motor musí ísť rovnomerne, či je studený, alebo zohriaty, do plynu musí ísť bez zakašľania. Na skúšobnej jazde si skontroluj brzdy, ručnú brzdu zvlášť. Motorový priestor musí byť čistý, bez oleja, vzadu v kufri si stiahni tapacír a pozri si stav plechov aj ako to vyzerá pod rezervou. Pozri si aj stav samotnej rezervy. Auto treba ísť kupovať za svetla, preveriť všetky preliačiny, či nerovnosti v laku, nezabudni si tiež prejsť všetky škáry medzi plechmi a dverami, či sú na celom aute rovnako široké. Samozrejme, detailne treba skontrolovať aj všetky papiere a nechať si pôvod auta overiť. Nechaj ešte zohriate auto chvíľu stáť niekde na čistom asfalte a skontroluj, či z neho niečo nekvapká. V interiéri prekontroluj funkčnosť všetkých ukazateľov, kúrenie, klímu a vyhrievanie sedadiel a keď je námraza tak aj okien. To je také minimum, čo treba pri kúpe auta urobiť 😉 Nezabudni tiež, že ide o jazdenku. To znamená, že po kúpe auta treba urobiť pre istotu veľký servis, lebo nevieš, či to urobil predchádzajúci majiteľ - t.j. rozvody, výmena náplní a fitrov, výmena sviečok, kontrola a prípadná výmena brzdových doštičiek a kotúčov, nechaj si skontrolovať aj tlmiče, geometriu a olej v prevodovke. To je pekných niekoľko stovák EUR k cene auta navyše.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
19. jan 2025

@tundra ďakujem, pozriem ich.

autor
19. jan 2025

@mojemenonikto nad Yetim som veru neuvažovala, pozriem aké su ponuky.. so Škodou mam celkom dobre skúsenosti, jednu mame doma.
Ďakujem za tip

autor
19. jan 2025

@chrobak7 tak samozrejme ze s budgetom 7tisic nepozerám nové...chcem jazdené a áno, ako som písala v prvom príspevku pomohli by mi konkrétne modely. Takže ďakujem za "rady"

tilly
19. jan 2025

Golf. Ani malé, ani veľké, spoľahlivé

procrastique
19. jan 2025

Nereálne požiadavky na ten badžet.

procrastique
19. jan 2025

Inak, keď si dáš dokopy tvoje podmienky a nejaký normálny nájazd a autá ktoré sú na sr tak ti vykydne až 74ks.
https://www.autobazar.eu/vysledky/osobne-vozidl...