icon

Bezpečnostné tlačidlo pre seniorov

jazula
7. máj 2022

Ahojte, chcela by som sa poradiť na tému mimo detí… Zisťujeme, že začína byť rizikom nechať partnerovu mamu bývať samú bez väčšieho dohľadu. Je síce čulá a vcelku samostatná, za posledné dva mesiace sa jej ale už druhý krát stalo, že pocítila celkovú slabosť, spadla a nevedela vstať. Trvalo nejakú chvíľu (pár hodín), kým sa doplazila k mobilu a dokázala zavolať priateľa, aby ju prišiel ratovať. Celkovo prestáva zvládať starostlivosť o domácnosť, od porážky pred pár rokmi odmieta čokoľvek vyhodiť, byt začína mať v hroznom stave a bráni na tom čokoľvek zmeniť/upratať, mňa do bytu ešte nepustila (s priateľom som 5 rokov). Po tom poslednom páde už sama uznala, že už asi nemôže bývať sama a že by asi chcela do domova dôchodcov. Je mi jasné, že vybaviť DD bude na dlho, ak sa to vôbec podarí, keďže v podstate nie je úplne odkázaná na starostlivosť, skôr na zvýšený dozor a nejakú tú pomoc. Kým sa ale vybaví nejaká opatrovateľka (predtým musíme znormalizovať ten jej byt), alebo náhodou domov, bojím sa ju nechať tak, ako je. Nemáte náhodou niekto skúsenosť s takým tým bezpečnostným tlačidlom na krk, ktoré by nám po stlačení poslalo SMS - babka má problém? Prípadne iné nápady? Spoločné bývanie žiaľ momentálne nie je možné, jej aj náš byt je primalý, aby sme tam dlhodobejšie bývali všetci (máme aj ročné dieťa), ešte prichádza do úvahy druhý syn, zatiaľ by som jej ale rada zabezpečila aspoň nejaký pohotovostný SOS systém… Ďakujem za všetky tipy 🙂.

diamond007
7. máj 2022

@jazula to je výborna vec ..susedov a mama takto spadla v pivnici a ležala tam dva dni kým našli. Teraz fungujú na tom tlačidle a je nadmieru spokojny

uglybetty1234
7. máj 2022

Ske tlacidlo? To ma niekde na ruke stale, ci sko to funguje?

viestta
7. máj 2022

Niektorý mobilný operátor to ponuka, aj Červený kríž mam pocit, že ma tuto službu ponuka, niektoré mestá to poskytujú svojim seniorom, aj opatrovateľské agentúry. Niektoré posielajú SMS, niektoré rovno kontaktuju núdzový dispecing. Sú aj také, čo spúšťajú alarm po určitom čase nehybnosti, alebo ak detekuju pad

mistymay33
7. máj 2022

@jazula my sme svokrovi kupili taky dochodcovsky mobil s velkymi tlacidlami a je tam aj SOS tlacidlo. Tam sme navolili volbu na jeho syna. Proste to stlaci a telefon sam vytaca. To tlacidlo je cervene, tak ho vie rozoznat. Problem je ale ten, ze v byte ten telefon nema stale pri sebe, cize ked spadne v obavacke a telefon je v kuchyni tak je to na dve veci. Dali sme mu tam aj snurku, nech ho nosi stale na krku ale nerobi to.