Bolesť hlavy z okuliarov

jasu90
18. feb 2016

Zdravím...okuliare nosím už 10 rokov, len mávam obdobia, keď ich nenosím vôbec a potom už pociťujem, že ich musím mať, teraz som maal zapalené oči a očná mi dala kvapky, začala som nosiť okuliare, lebo to naozaj potrebujem, neviem prečo ich tak často nenosím, ale naozaj ich potrebujem, dám si ich a hneď vidím jasnejšie, lepšie... bez nich mám dosť problém. Mám jednotky dioptrie. Minúsky, čiže do diaľky...ale mám pocit, že ma z nich oblí hlava, proste si ich musím dať dole... Ako ja neviem, či je to preto, č inie? môže to byť tým? Napr. môj brat ma až 5,5 dioptrie a nemá problém a ja teraz fakt neviem, či to je z toho, či nie. Ďakujem

sono2
18. feb 2016

Máš stopercentne zle nastavené nemôže bolieť hlava ti ťahá oči alebo je to časom? Určite povedať očnej. To neni kvôli číslu dioptrii. To len taká úvaha. Ja okuliare nemám, príde mi len zvláštne keď bolia oči z okuliari nemali by.

jasu90
autor
18. feb 2016

ono to začne až po dlhšej dobe, nie hneď, preto práveže potom neviem, či to je z toho, alebo niečo iné, napr. málo pijem, takže to môže byť aj to. Práveže viem, že okuliare potrebujem..mi napadlo, či to neznamená, že mám väčšie alebo menšie dioptrie. Neviem teraz...alebo to vôbec nie je z toho..

alaguema
18. feb 2016

@jasu90 mala som podobný problém a vyriešil to vhodne zvolený rám. Zistila som, že za ušami mi ten pôvodný vytváral taký mierny, takmer nepostrehnuteľný tlak a po cca hodinke ma už bolela hlava. Rám robí veľa. Oplatí sa zainvestovať.

jasu90
autor
18. feb 2016

@alaguema fakt? och.. hej, no možno je to aj pravda, ja keď ich mám dlhšie na očiach, tak mám aj pocit, akoby ma už tlačilo za ušani. Inak, ak sa môžem spýtať, nevieš náhoodu ako to je, teda ak pôjdem do optiky aj s tými okuliarmim tak zistia z toho aké su to dioptrie, nie? Teda resp. či si môžem kúpiť aj nové okuliare v optike, ale potrebujem ísť k očnej a ta mi musí dať lístok?