icon

Boli ste niekto na PN kvôli depresii z práce?

ellieeee
5. dec 2019

Ahojte baby. Chcem sa opýtať či má niekto skúsenosť s tým, že mal depresie z práce a išiel na PN "oddýchnuť" si od toho všetkého. Ja to totižto v práci už nejaký ten týždeň nezvládam. Presunuli ma na iné pracovisko ale všetko je len dočasné, ale netuším do kedy. Mám tam veľmi zlú kolegyňu z ktorej som na nervy a robota tiež nie je bohvie čo. Prácu meniť určite nebudem keďže som tam 4 roky, mam zmluvu, dobrý plat a práca ma skutočne baví. Ale teraz tu na tomto mojom dočasnom pracovisku je to hrozné. Nechutí mi ani jest, mávam bolesti hlavy od nervov a niekedy mám chuť plakať. Chcem si ísť od budúceho týždňa oddýchnuť na 2 týždne na PN plus ešte z práce máme dodatočne týždeň a pol voľna na viac. Čiže doma by som si určite poriadne od toho všetkého oddýchla. Len mám obrovský strach ísť s týmto za mojou obvodnou. Myslíte si, že keby ju poprosím tak mi vie dať PN keď jej poviem že to v práci nezvládam? Mám obavy z toho že ma vysmeje a pošle kade ľahšie že toto nie je dôvod na PNKU :(

placem
5. dec 2019

Keď pôjdeš a povieš jej to takto, určite ti dá PN, aj ja som tak bola ☺☺, a hlavu hore

boldo87
Odpoveď bola odstránená
wena
5. dec 2019

Áno, mám skúsenosť, nie osobnú ale viackrát v rodine. Musíš rátať s tým, že všeobecný lekár ťa môže vypísať na PN max. na mesiac, takže tie 2 týždne nie sú problém. Normálne jej povedz, že sa zle cítiš, nemôžeš spať, nechutí ti jest, boli ta ustavične hlava, cítiš úzkosť atď. Dôvod na PN to je, depresia (aj mierna), úzkosť a vyhorenie sú normálne choroby.

wena
5. dec 2019

Len teda zvaz si, či keď sa po mesiaci vrátiš nebude v práci ešte horšia atmosféra keď kolegovia budú musieť robiť prácu za teba.

ellieeee
autor
5. dec 2019

@wena sme 4 zmenna prevádzka takže keď jedna osoba vypadne tak to nikomu nevadí a nie je potrebné aby niekto doháňal moju prácu. Naopak tam sú skôr radi keď sa takto uvoľní jedno pracovisko a tí čo chcú byť skôr doma pred sviatkami si to tam prídu odrábať.