Bozkávanie detí na ústa: Áno alebo nie?
Ahojte. Dávate si s deťmi , od narodenia az po neviem aký vek ,pusu na ústa? Ja s manželom sme nikdy v živote dcére nedali pusu na ústa. Jedným rodinným príslušníkom sme to “zakazovať” nemuseli , nikdy by im to nenapadlo. Druhí ju bozkávali na ústa a tam sme to museli ukorigovat. Za mna to správne nie je, bozkávať tak malinké detičky na ústa.
Ja vzdy.Manzel ako kedy.Aj ked boli babanka.Ja som mama.
nie . obcas ale dam na licko. neviem preco. nechcem , maavm herpesy kutiky...blablabla...
@anonym_autor samozrejme ,zakaždým keď sa stretneme,lúčime a keď je u nás na návšteve ,tak aj na dobrú noc
Nikdy. Mám v sebe vírus spôsobujúci herpes, manžel tiež. Ani by som to nikomu nedovolila. Láska sa dá prejaviť aj inak.
Áno
🤷♀️ každý jak mu to vyhovuje…
@biba_18 však práve pre to som založila diskusiu, aby som sa dozvedela odpovede, to , že každému ako vyhovuje, mi je naozaj jasne 🙂 . Vyjadrila som len svoj názor, že za mňa nie, zaujíma ma postoj ostatných ;)
Moje dieťa mi to nedovolí, tak ho rešpektujem. Hneď nastrkne lico. Rodine dáva ruku pobozkať 🤣 dvoj ročný si stanovil pravidlá sam a každý ho rešpektujeme. Jeho telo, jeho voľba.
Velmi ojedinele na usta, mne osobne sa nepaci, ked mne da blizky rodinny prislusnik na usta (od malicka do dnes), u nas u oboch rodin to je velmi ojedinele, nastastie 🙂
Ci spravne/nespravne nehodnotim, kazdy to ma nejako a tak to aj chce a robi
Moje dieťa mi to nedovolí, tak ho rešpektujem. Hneď nastrkne lico. Rodine dáva ruku pobozkať 🤣 dvoj ročný si stanovil pravidlá sam a každý ho rešpektujeme. Jeho telo, jeho voľba.
@lucia13022023 a si predstav , že sa potom nájdu ľudia , ktorí to nerešpektujú a nasilu mu dajú pusu na ústa 🥺
@lucia13022023 teda tak sa to stalo nám a nám hovorili že to je úplne v pohode, pre to som založila diskusiu
@anonym_autor nie, na usta nikdy, na celo, na lice… ale na usta som deti nebozkavala ani nikto iny z rodiny neprisiel s takym napadom nastastie
Samozrejme. Od miminiek, jedno dieťa je už dospelé a občas si tiež ešte vlepíme hubana na pusu😉Ale len my teda, ako najbližšia rodina, aby som to upresnila. Nikto z príbuzenstva im pusu na ústa nedáva a ani my deťom príbuzných.
@anonym_autor Ja nie a ked si predstavim, ze by ma niekto z rodiny v detstve chcel bozkavat na usta, tak ma striasa. Nastastie to u nas nebolo.vobec zvykom.
@lucia13022023 teda tak sa to stalo nám a nám hovorili že to je úplne v pohode, pre to som založila diskusiu
@anonym_autor no nie je v pohode ísť proti dieťaťu. Neviem koľko rokov ma tvoje, ale ak si dokáže povedať co cche a nechce, tak by sa to malo rešpektovať. Všetci chceme od deti aby poslauchali na slovo, ale keď dieťa vyjadrí názor alebo nesúhlas a dospelí to nerešpektujú, vsekto je v poriadku...
Ak je dieťa malé a nevie rozprávať/vyjadriť nesúhlas inak, tak normálne povec, že si to neželás a keď dieťa vyrastie a same bude chcieť, pusu dá.
Nie, nikdy.
Zakladám túto diskusiu len skrz toho , ako veľmi je spoločnosť polarizujuca. Čítam si tu denno denne príspevky ako matkám prekáža, že ich dieťa pohladí po ruke dôchodkyňa v lidli, alebo objime nebodaj cudzie kontaktné dieťa na ihrisku. Ale keď im dá niekto cudzí pusu na ústa, to už bude v poriadku , lebo aj maminka ocko babka dedko to robia ? A ruku na srdce , ktoré dvojročné dieťa pochopí že mama môže a druhý nie? Tak teda hlavne progresívno-liberálne 🙂
Zakladám túto diskusiu len skrz toho , ako veľmi je spoločnosť polarizujuca. Čítam si tu denno denne príspevky ako matkám prekáža, že ich dieťa pohladí po ruke dôchodkyňa v lidli, alebo objime nebodaj cudzie kontaktné dieťa na ihrisku. Ale keď im dá niekto cudzí pusu na ústa, to už bude v poriadku , lebo aj maminka ocko babka dedko to robia ? A ruku na srdce , ktoré dvojročné dieťa pochopí že mama môže a druhý nie? Tak teda hlavne progresívno-liberálne 🙂
@anonym_autor ty si si dala o dva deci viac než obvykle, či o čom točíš?? Pretože teraz si zmiešala dokopy toľko nezmyslov, až to bolí...🙄
@anonym_autor nie
ano davam a aj ona mne ... nikdy jej nikodo ny pusu na usta nedal .. mozno babka par x neviem ..chodime ta len raz rocne tak to ani neako nevnimam .kazdopadne je uz vo veku ze ak aj babka ano tak iz jej to nedovoli ... pre mna a ju je to normalne ... necucame sa stale -da mipusu ked ide spat alebo cca 2x za den s tym ze ma lubi ... niekedy napusu inokedy na lice ... a vlstne este ked sa lucime napr idem do prace alebo ona von ..
@anonym_autor pohladkat po ruke a dat usu je diametralne odlisne ..moja nikdy nikomu inemu pusu nedala .. nenechala to na nej nasledky a uz aj ako 2 rocna vedela ze mama je mama a e to prejav lasky medzi nami ... rodicovskej .. ty tu trepes bludy a ani sama nevies co vlastne pises
A ja som čítala,že bozky posilňujú imunitný systém. Naši nás cmukali odmalička a aj doteraz to maminu drží 😁, cudzím nedovolili, možno starým rodičom ešte 😉.
Nie, na ústa nikdy - ani my rodičia, ani starí rodičia a už vôbec nie iní členovia rodiny
Na pusu dcéra vždy nastavila líce alebo babky zvykli na čelo
Ja áno, ale napr babky nie ani ostatní rod príslušníci nie
@anonym_autor ty si si dala o dva deci viac než obvykle, či o čom točíš?? Pretože teraz si zmiešala dokopy toľko nezmyslov, až to bolí...🙄
@tiezjedna ahoj, určite som dnes nemala odporúčané 2 litre vody, takže som si určite dnes ani včera ani predvčerom nedala o dve deci viac. Neviem to proste dodržiavať. Ale čítala som štúdie o alkoholickach, ktoré majú potrebu anonymne v anonymných diskusiách zhadzovať druhých starosti na nejaký objem vypitého alkoholu , samozrejme u protistrany , alebo teda ako to povedať. Tak skús vyhľadať pomoc, nie celý svet sa okolo alkoholu točí, nie každý človek pije dve deci či menej či viac a určite s tým vies bojovať. Držím palce.
@anonym_autor to ,ze mi napr v lidl babky hladkali deti ked som ich mala v kosiku s vajickom napr alebo uz sedeli v kosiku,chytali ich za ruku to som mala brutal s tym problem. Nie jeden raz som to riesila,ze sa mi to nepaci. A rovnako na ihrisku napr ked mi ine dieta islo stiskat moje dieta,ze som videla ,ze mojim je to neprijemne vtedy som tiez riesila.
A neviem si moc predstavit,ak by mi niekto akoze na ulici pobozkal dieta? Akoze cudzi? To by dostal asi jednu medzi oci.
Rovnako by mi vadilo napr od svokra ci svokry,rodicov ak by mi bozkavali deti. To sa teda nikdy nikto “neodvazil ” ale teda asi len raz a rovnako by som nedovolila uz. Napr ani ked gratuluju svokrovci detom,max sa postiskaju.
Jedno dieta mam total nekontaktne. Tomu robi problem aj to ked sa ho ja dotknem niekedy. Druhe dieta mam naopak mojkaca ale len somnou. S muzom minimalne.
Ja ich od malička učím nastavovať líčko a preto ich ani ja nebozkávam na ústa. Lebo jedna polovica rodiny to nejde pochopiť, že je to hnus 🙄 ale keď to iní robia deťom, neriešim. Mne to vadí strašne na mojich deťoch.
@anonym_autor ja nie ale syn ma chce na usta casto bozkavat na usta na dibru noc. Asi odkukal ked si s muzim davame pusy
Nie. Párkrát sa stalo, ale bežne nie. A tiež to jeden člen rodiny nevie pochopiť...
Nie, podla mna sa na usta bozkavaju len partneri.

🤷♀️ každý jak mu to vyhovuje…