Bude Pellegrini lepším prezidentom Slovenskej republiky?
Čaute zazrela som v tv že voľby by vyhral P. Pellegriny. Myslíte ze by to bolo lepsie riadenie štátu ako bolo za posledne roky alebo nie?
@zmrzlinka2021 Čo tu pletieš gayov? Homosexuáli sú menej ako hetero? O čo je horší taký človek od teba?
Nebolo by to lepsie. Slizky falosny do riti vlezly had nema co robit na takom poste.
Prepáč, ale ty nemáš ani tušenia, aká je deľba moci v štáte, že? Samozrejme, že ak máš vládu, ktorá má silné totalitárne tendencie, tak posledné, čo demokracia potrebuje, je pribaliť vláde aj post prezidenta.
pellegrini je presne to, co potrebuje ficiciak. Nie nejakeho prezidenta s moralkou, ktory nepatri medzi ficiciakovych nasich ludi.
@tanyag Preco vnimas, ze gay je horsi clovek?
Och toto zas bude náramne podnetná diskusia, keď zakladateľka témy si mysli, že prezident riadi štát 🤦🏻♀️
Tu sú spísané právomoci prezidenta SR
https://www.prezident.sk/page/pravomoci/
A myslím, že Pelle bude slabý prezident, je to Ficova podrztaska a klamár 🤢🤢🤢🤢
To, ze je gay, je jeho a náš najmenší problém
To, že je gay, je posledne co mi vadí... Nebudem ho voliť a the end.
@pribinak Inak vezmi si tu tragediu, ze dospely jedinec nevie ako funguje stat, ake sú úlohy vlady, parlamentu, prezidenta...
@zmrzlinka2021 minimálne na stredných školách by mali byt základy ústavného práva, lebo potom tu mame osoby, ktoré neovládajú ani základy fungovania parlamentného systému štátu
Nezavisly prezident je posledna instancia, ktora moze (ciastocne) zvratit/zbrzdit zle rozhodnutia zlej vlady. Ak pojde po ruke skorumpovanej vlade, nebude to dobra situacia. Vlada si potom presadi, co chce. A bude velmi tazke zle zakony neskor zvratit v dalsich volbach, kedze na to treba zase vacsinu v parlamente a prezidenta, ktory tu zmenu odkyva.
Pellegrini nastupom do vlady jasne ukazal, ze "rozdelenie" Smeru na Smer a Hlas bolo iba divadlo pre volicov, aby sa lahsie dostali k moci
Ľudia netušia aká je deľba moci, nemajú paru o fungovaní štátu ale volebné právo všetci...🤦♀️ ja som telom a dušou demokrat, ale co sa týka volebného práva som za nejaký vzdelanostny cenzus..
@pribinak Podľa mňa na stredných školách je štandardne v osnovách občianska náuka, nie? Lenže k tomu všetci pristupujú tak ako ku všetkým "výchovám".
- učitelia pri hodnotení, žiaci pri učení, rodičia. Výtvarná, telesná, hudobná, občianska sa neustále prezentujú ako druhoradé a tak to tu aj vyzerá.
Prezident by nemala byť bábka v rukách premiéra. Asi toľko k tomu.
@tanyag myslím, že @zmrzlinka2021 to s tým gayom nemyslela tak, ako to vyznelo 😁 podľa mňa to chcela len zdôrazniť pre voličov Smeru, SNS..., ktorí sú väčšinou homofobni, neznasanlivi s osobami s iným názorom a pod.
Smiešna otázka. Prezident neriadi štát. Fico potrebuje pellegriniho ako prezidenta. Veď kto by mu potom odobroval všetky "výhodné"zákony, udeľoval amnestie jeho odsúdeným kumpanom a kryl mu chrbát. Pelleje Ficove druhé vajce takže nie, nebude lepšie. Len bude na sk zase totalita.
@zmrzlinka2021 ja to tak nevnínam...ty si to podotkla, že je gay...pritom si si to mohla odpustiť 😀
@andreakotesova veď SMER a HLAS sú aj tak spolu, takže neverím, že voličom SMERU práve gay vadí 😀
@tanyag
Lenze to si ty z toho vydedukovala negativnu konotaciu z mojej strany.
Ludia, co trocha poznaju tento narod, tomu pochopili.
Fico odchovany Mečiaom,Pelle zasa Ficom a div sa svete sú si podobní ako vajce vajcu. Nie,nebude lepšie,aj keď prezident je skôr ,, reprezentant" štátu. Tu pôjde skôr o udeľovanie amnestií pre svojich ľudí, schvaľovanie zákonov, ktoré Slovensku uškodila a vrátime sa o 20rokov dozadu.
Ficko bude mať človeka na ďalšom mieste....
tieto prieskumy, realizované na vzorke 100 dochodcov, su umelo vyprehanane a manifestovane, aby este viac znervoznovali opozičné rady a ich voličov. Jednoducho marketing.
@tanyag podľa mňa tomu neveria 😅
niekto, kto nevie doveryhodne vysvetlit povod majetku a veci, ktore pouziva (na auto mu pozicala sestra??????)NEMOZE a NEBUDE VEDIET byt dobrym nezavislym prezidentom, Prezident ma vyvazovat vladu. nema jej pomahat kryt zle rozhodnutie .... prezidentka minimalne aspon stihne podat na ustavny sud zrusenie specianej prokuratury, co by pelle nikdy neurobil., ved v kauzach sudenych na spacielizovanom tretsnom sude su aj jeho ludia ....
@zmrzlinka2021 tak sa ospravedlňujem 😀 a máš pravdu, nepoznám tento národ...ja asi žijem stále v inom štáte 🤣
@tanyag OK 😉
Ak bude kandidovat, tak urcite vyhra. Vid ako si podelili Smer 1 a Smer 2 hlasy v parlamentnych volbach. Bohuzial, vacsina Slovakov nevidi, ze Pelle je babka v rukach Hranola a na to, aby mohol dalej beztrestne fungovat, potrebuje aj prezidentske kreslo. A mozno to aj vidia a takto im to vyhovuje, lebo chcu, aby vsade boli "nasi ludia".
@tanyag ona nepletie, len zhodnotila Pelleho. neodcudzuje ho pre jeho orientáciu - to len ty vidíš aj to čo nemáš...

Tak prezident v prvom rade neriadi stat.
Ja osm so sucasnou prezidentkou velmi spokojna, konecnne sa nemusim hanbit za prezidenta/prezidentku.
Ale ak vyhra Pelle, budeme mat prvého gay prezidenta na SK 😀
A ci by bolo lepsie? Stale si zopakujme, ze pelle je "podrztaska" 😉