icon

Bytový pes

zuzulk
12. aug 2016

Syn chce strašne psa. .vlastne aj ja, ..len neviem ako to dopadne kedze som v robote ale nie stále kazdy deň dlhý kratky týžden. Dá sa steniatko naucit aby cakalo v tichosti doma na gauci, to by som chcela vela?neviem ako to druhy robia čo maju psov

andilek31
12. aug 2016

@zuzulk my sme obaja z manželom robili na 12 a psa mame a problém s nim nikdy nebol...ale my sme si nebrali šteniatko, ale 4 ročného psika...

henikav
12. aug 2016

@zuzulk nechceli by ste radsej macicku? Tej nebude vobec vadit ked bude cez den sama, ale myslim ze kazdy psik bude sam doma smutit, hlavne take malicke bytove psiky

bubinko1506
12. aug 2016

nas ma 12 rokov, mame ho od malinkeho steniatka. obaja pracujeme od 8ej do 17ej - je zvyknuty, ze ma pockat.
ked bol malinky, tak sem-tam mal nehodu, ze sa vycikal v byte, ale casom sa to odnaucil. ma dostatok hraciek, s ktorymi sa v priebehu dna moze hrat, a ked prideme domov, berieme ho na dlhsiu prechadzku, aby sa mohol vybehat

majaxy
12. aug 2016

Naši susedia majú psa, stále pracujú a myslia si že psík na nich čaká, v určitom slova zmysle áno, čaká, len si pritom plúca vyšteká, a my čo chodíme na zmeny sa pri nom perfektne vyspíme. Podla mna ked ľudia pracujú a nemajú čas na psíka do paneláka nepatrí...Je iné rodinný dom, kde sa ten psík vyšantí aj ked nemá pánov doma, obdoba panelák, trpí pes aj susedia

nikayla
12. aug 2016

My máme dvoch psíkov dnu a dvoch vonku. Jedného od šteniatka a všetci pekne čakajú, nič neničia, tí vnútorní pekne čakajú v peliešku, neštekajú, nerobia bordel 🙂 Keď sa mu budete dostatočne venovať, pochopí, čo od neho chcete.. Mačku určite nie, s ňou nie je taká zábava 😀

zlte_kuriatko
12. aug 2016

@zuzulk ahoj --- dá sa v pohode 🙂 ale vzdy záleží aj od plemena a jeho temperamentu. my máme maltezáka, mali sme dvoch, ale jedného sme dali starkej aby jej nebolo smutno. Prvého sme mali od steniatka krásne sme ho vycvičili, zamalička mal pár nehôd - mali sme ho od jeho siestich týždnov - ale ináč v pohode, uplne kludný, krásny psík,dokonca nezaštekal ani ked niekto zvonil pri dverách. Mal svoje hračky, nikdy nam nič nezničil, ani papuče ani nič podobne. Druhého psíka fenku sme si zobrali na skúšku (známy ju chceli dat do utulku) a už u nás ostala. Bola asi týraná, pretože je to velmi bojazlivý, nervozny a ustekaný pes. Už sme ju jednoducho prevychovať nedokázli. Preto po tejto skusenosti by som si z útulku psíka nezobrala, najradsej od steniatka a môžes si ho sama vychovať,vycvičiť. Co sa týka venčenia - ráno o siestej ked ide muž do roboty , potom poobede a potom večer. dokonca ked prší, tak ju musím nasilu zo vchodu ťahať , aby sa aspon vycikala. A to sú obaja taký. A maltezák nemá chlpy ale vlasy, takže vôbec neplzne - prip. len tak ako my ludia. Ale napr. susedka mala yorksira - odisla na nočnú a psík do polnoci zavíjal - hned vedla v izbe kde sme my mali spálnu. takže to bolo "super", sme sa vôbec nevyspali. ale to sú vseobecne velmi temperamentné psy - i ked sú malé, sú velmi aktívne- toto plemeno fakt neradím do bytu.

zuzulk
autor
12. aug 2016

Áno práve náleziská nam lubi a mini hlavne cim mensie, ma jemne vlasky viem, mali sme dávno jorksira ale z domu ho brat do bytu ti nebol dobrý napad. Tak sa preto aj bojim zase

zuzulk
autor
12. aug 2016

@zuzulk maltezak malo byť mám t9 mobile boze

larissa113
12. aug 2016

Ajaj :D no mi mame stena prvy mesiac sme nespavali polroka sme ho intenzivne vychovavali co boli nervyyy vsetko sklbal ocikaval okakaval teraz ma 10 mes.uz je normalnejsi aletreba sa s nim vyhrat poriadne ked pridem z prace inak skuciiii a nervy piily tak so stenatom pevne nervy

larissa113
12. aug 2016

@larissa113 proste ked nemate cas na psa tak ho ani nekupujte ...kazdy potrebuje ten cas

saskia5000
12. aug 2016

My máme mini yorkshirku a je veľmi zlatá. Ona je aj rada, keď ideme do roboty a oddýchne si v pokoji🙂. Naučili sme ju hneď od začiatku na podložky, takže ani s venčením nie je problém. Podotýkam však, že psa nie, ale fenku🙂.

romina1912
12. aug 2016

My mame 12 roc. shitzu v panelaku ( teda zostal mame presnejsie ). Mame ho sice od 1 roku ale nikdy neboli problemy. Pyta sa von, vydrzi cakat kym mamina pride z prace. Obcas sa stalo ze bola nehoda ale to bol mensi a sam si uvedomoval ze je to zle. Skryval sa popod stol a hlavu mal dole ked sme po nom utierali. Za celych 12 rokov sa mu to stalo asi 3x a paradoxne vzdy pri wc dverach. Znamy maju civavu. Ja osobne by som to nechcela, strasne plzne, male chlpy su vsade. Byvaju na dome no von sa im s nim nechce! Tak robi potrebu kade tade. Pes za to nemoze, vzdy je na vine majitel. Treba sa psikovi venovat. Tiez doporucujem si vybrat kludnejsie plemeno. Nasi susedia si kupili do BYTU haskyho! Taky psik len trpy. Je sice ticho ale je to velky pes, potrebuje behat. Oni ho vencia typom " pes sedi hodinu na trave, budem pri nom cakat kym sa pohne". Treba ho motivovat trebars hrackou. My sme zo zaciatku bravali von loptu malu aby sa poriadne vybehal. Teraz kedze uz ma 12 sa mu tazsie chodi, menej prejde ale dokaze dat obrovske mnozstvo lasky.

zlte_kuriatko
12. aug 2016

@romina1912 ja dokonca poznam čo majú v byte - bernardína - to si neviem predstaviť ako ten ich byt vyzera 😀

romina1912
12. aug 2016

@zlte_kuriatko tiez vacsej velkosti ;-D chudak pes, taky potrebuje dvor nie byt

zlte_kuriatko
12. aug 2016

@romina1912 aj to ale ked taký obrovský pes začne plznut ... čistá katastrofa 🙂

hettinka
12. aug 2016

My máme Cavaliera a celé dní prespi.

tyelde
12. aug 2016

sesternica mala cavaliera a ten bol super, prespal sa, nerobil hluk, vydržal necvrknúť...my sme mali mopslíka, tiež úplná pohoda, to je lenivučké...ale dosť chrápe a krochká 😎 😀 😀

majaxy
12. aug 2016

Ano, ja mám tiež rada psov, ale na dvore...Nie ked mi štekajú od nudy a ja sa neviem vyspať do nočnej. Neviem prečo si psíčkari myslia že mi ostatní sa máme po....ať lebo oni majú psa. Ja si aj tak budem myslieť že zviera v paneláku, týrané zviera, no a samozrejme aj týraní susedia...

majaxy
12. aug 2016

Ved vy odídete do roboty a pes vás čaká... Ostáva mu niečo iné ?Ved nemôže ísť do výbehu, môže akurát tak čakať...Ked sa poští, ešte ho potrestáte, vy čúrate na povel? Od psa to očakávate, no ešte nech mi niekto povie že psovi je v paneláku dobre..Možno, ked má pána dôchodcu, ktorý striehne jeho myšlienky

miriam11
Odpoveď bola odstránená
zuzulk
autor
13. aug 2016

@majaxy aj to je pravda no

saskia5000
13. aug 2016

ja som proti mačke, u nás vydržala dva dni - museli sme ju dať preč, treba si uvedomiť, že mačka chodí aj po kuchynskej linke. Psík určite nie! Do bytu by som zvolila buď mini čivavu, alebo mini yorka, ale fenky. Naša mini yorkshirka nechce chodiť veľmi ani von, jej stačí keď jej otvoríme balkón, Cikať chodí na podložky na ktoré dáš borovicovú vodičku a pokoj🙂. Celé dni spí aj keď sme doma🙂a večer s nami v posteli🙂.

saskia5000
13. aug 2016

My máme takúto🙂

hettinka
13. aug 2016

@tyelde aj naša Lady chrápe 🙂 A aj treba veľa česať, inak plzne. No k deťom super pes.

hettinka
13. aug 2016

@majaxy nas psik v byte nikdy nesteka, oducili sme to hneď na začiatku.
Mame aj dvor a vybeh.

tyelde
13. aug 2016

@hettinka ja som bola prvé mesiace v tom, že to chrápe otec, a nakoniec to bol pes 😀 ale treba mu uznať, že zarezával riadne 🙂 a vedel prdieť na povel 😀 😀 😀