icon

Časová schránka

milka456
9. jún 2021

Ahojte prišla som sa sem opýtať muž našiel v jednom Starom dome pri burani časovú schránku sú tam mince rok 1922 1923 a viac no ale je tam aj malí kus papiera ktorý ten dotyčný tam všetko opisuje o sebe manželke a synoch ako si urobili kryt kvôli vojne sú tam aj mená neviete mi poradiť kde s tím môžem zájsť a dať to preskúmať rada by som vedela ako akú to má cenu.
Ďakujem za odpoveď

viestta
Odpoveď bola odstránená
marcellka32
9. jún 2021

Niekomu by to pasovalo do rodokmena

pralinka25
9. jún 2021

ja by som mozno skusila najst rodinu tych ludi. ked su tam mena. moze to byt celkom fajn dobrodruzstvo

darina1952
9. jún 2021

ja by som oslovila Múzeum - buď miestne v Spišskej Novej Vsi alebo možno aj v Martine - tam majú aj etnografické, to sa zaoberá životom ľudí https://www.snm.sk/?etnograficke-muzeum-charakt...

marzuz89
9. jún 2021

@milka456 v prvom rade ale, ak to bol dom, ktory on nevlastni, len ho ako robotnik bural, odovzdat schranku majitelom 🙂

timetotime
9. jún 2021

cenu vie zhodnotit len clovek co sa v tom vyzna, este mozno v narodnej banke

lucka_ke
Autor odpoveď zmazal
lucka_ke
9. jún 2021

mám bývalého spolužiaka historika, ak chceš pošlem ti do IP kontakt

milka456
autor
9. jún 2021

@lucka_ke ďakujem budem rada

beata_k
Odpoveď bola odstránená
anonym0001
9. jún 2021

@milka456 financnu cenu to ma asi ziadnu. Ale pre pribuznych to moze mat vysoku osobnu hodnotu.

jaga18
9. jún 2021

Cenu?! Pre rodinu iste obrovskú, aj pre múzeá a historikov . Ale finančnú hodnotu to zrejme až takú veľkú nemá. Inak každú z tých mincí je možné vyguglit a dozvedieť sa trhovú hodnotu.

karpina
9. jún 2021

Bolo by vhodné vyhladať rodinu a im tento odkaz odovzdať a nie odhadcu, ktorý nález ocení..

pralinka25
9. jún 2021

mna by zaujimalo kto ti ludia boli. ako skocili, ci prezili vojnu, ci maju pribuznych, potomstvo. pre nich by to malo obrovsku hodnotu. a hodnotu to ma skor ako celok. len asi nie taku ze na tom zarobis.

cacianka
12. jún 2021

Vyhladaj cez google mená, pribuznych, na fcb je skupina Hladame stratene kontakty..., cez archivy, múzeá v okolí - odbornici poradia. Mozno starousadlici z okolia by si pamätali, mena na cintorine....