Českí chlapi sú vraj lepší
Celkom zaujímavý článok, síce čecha za muža nemám, ani som nikdy nemala ale ja sa na toho môjho slovenského junáka sťažovať nemôžem :D Stará sa o mňa ako o princeznú, zarába a robí všetko čo mi na očiach vidí. A nemám pocit, že by sa kvalita muža merala podľa národnosti, ktorej je 🙂
Jako Ceska muzu,rict,ze z mych skusenosti nejsou cesti muzi lepsi,pred 4 rokmi jsem prisla na Slovensko aj z moji dcerou,jsem skoro 2 roky vdana,muj muz je Slovak a nemenila by jsem,a mame spolu skoro 3 leteho drobecka,
@salmonela veľmi jednoduchučký článoček, mňa chlapmi sklamaná autorka nejako nedojala ani nepresvedčila. Ja českú komunikatívnosť nemusím, po piatich minútach neustáleho kvákania ma bolia uši a mám chuť zaliezť do líščej nory a český prvoplánový humor ja nestrávim, jedine keby ma štyria držali a šteklili s pierkami, vtedy sa možno zasmejem.
cesi maju od nas inu mentalitu predsa len to vidi kazdi, ked si uz len vsimnete v tv spravodajstvo, filmy, show a rozne programy tak oni su co sa tyka v komunikacii dost slusnejsi, kultivovanejsi oproti nam a my sme zase oproti nim viac uvolnenejsi a viac naladovejsi a menej profesionalnejsi staci ked porovnate aj ceske urady, banky, zatelefonujete do nejakej ceskej firmy a co sa tyka zase zabavy volneho casu a sukromia rodiny priatelov su zase v totom opacne cesi sa naozaj vedia zabavit a spravit si aj z nicoho srandu povedia 2 slova a uz sa tam vsetci smeju preto im viac idu tie ich talkshow skutocne s cechmi je vacsia zabava mne osobne pripadaju viac tak zapadnejsie orientovany predsa len ako my, my sme skor viac ku rusom. A toto plati na narodnosti nie iba na muzov.
@salmonela ...po prvé k článku - odradil ma hneď v úvode " ...lebo som pekná...."
No čítala som teda ďalej, čo z autorky ešte také svetaborné vylezie. Nemyslím si, že Česi sú lepší muži. Aj tam sú takí a takí, rovnako ako aj na SR alebo v iných krajinách. To, aký človek je, ako sa správa, aký má charakter...nezáleží od národnosti.
Jediné, s čím som sa stotožnila je, že Česi sú ukecanejší, ale to bolo vždy. Čo Čech, to komediant, to je predsa známe 🙂. Česi vždy len kecali a Slováci makali.
hlavne Cesi ovela viac hulia marihuanu a z toho sice primarne vyplyva ze su komunikativni, zabavni, prozapadni a uvolneni, ale aj kopec problemov
@kristalova_slza jedna pani povedala...
ktora? Ja som to videla na vlastne oci a bolo mi to povedane aj tymi dotknutymi zenami, ktore maju kvoli tomu problemy
@salmonela a ty si slecna Hederova?
No, ja som si po prvom clanku pomyslela: nie kazdy vie pisat, zial, tato osoba si to evidentne (a mylne) nahovara. Po druhom clanku si hovorim, ze nie kazdy je schopny logickeho myslenia, ale autorka tohto elaboratu evidentne nie je schopna myslenia vobec. Ten clanok jej hlupejsi ako niektore otazky na tejto stranke a to je veru sakra vykon.... (a nie, moj muz nie je Slovak a Cecha som nikdy za partnera nemala, takze o "zavisti" ci niecom podobnom nemoze byt ani reci)
ja len ze slecna je Petronela a autorka temy ma nick "salmonela"...... podme riesit konspiracie, ako si slecna robi reklamu...... 😉
@obsadenemeno ak by to tak bolo, tak by to bolo z jej strany čisté zúfalstvo... reklama na čo?
@obsadenemeno Na oba clanky v blogu mam len tvoje obľúbené:
"Jeziskove huslicky".....
A súhlasím s
@anjelic
@libawet
@vroni
@zltyslonik skúsenosti sú jedna vec, ale tá autorkina pridaná hodnota - štýl písania so sileným akože nadľahčeným vtipno-ironickým nádychom - nejako jej to nevychádza a vyznieva to skôr jemne trápnučko a nevyzreto. Môj názor.

Neviem, načo je dobrá táto "diskusia"., ale zaujalo ma v tom článku jedno: Českí muži sú akoby nejaký nový skúmaný živočíšny druh... jednoducho v 9 bodoch spísané vlastnosti, ktoré by mali sedieť na každého Čecha /a nič proti nim nemám/. Podľa mňa to jednoducho nejde zaškatuľkovať národ, keď vždy sa nájde výnimka /mimochodom, ponožky v sandáloch a paštékový chleba je už len klišé, ktoré o susedoch Čechoch koluje roky. Málokto ho berie smrteľne vážne a dať to hneď do dvoch bodov ako významné plus sa mi zdá detinské./ A navyše, zvolené kritériá pre porovnanie kvality mužov /živých ľudí s osobitým charakterom/ sú postavené riadne nízko... nuž ale každá hľadá to svoje šťastie po boku iného chlapa.
A ďalej mi napadla otázka, koľko českých a slovenských mužov pani Hederová porovnala, aby tento článok mal výpovednú hodnotu... Nepobavilo, nezaujalo, ale zas sa mi potvrdilo, že písať sa dá o všeličom aj o ničom, len aby sa písal blog, lebo je to také "in".