Cestovanie do Švédska - test na Covid-19
Ahojte, mame v plane cestovat na Slovensko zo Svedska o 3tyzdne, problem je, ze vyzaduju pri vstupe na Svk mat Overeny negativny test nie starsi ako 96hodin, na hranici nie su kontroly, vsetko je na doveryhodnosti prichadzajucich ak to spravne chapem. Akurat vo Svedsku mi nik nespravi test za peniaze len tak. Tu testuju iba v pripadoch ako rizikova skupina, podozrenie-choroba hodna hospitalizacie, rodic nenarodenych deti pred porodom. A co teraz, ako mame ziskat ten test ? Ako rozmyslam tak rozmyslam, netusim, pomohli by ste. Vdaka
@brita7777 a sukromne labaky tam nemate? Ved tie urcite testuju na vsetko mozne.
@simsalabim haha to bude asi ozaj aj mesacna vyplata
@brita7777 nemyslim si, ze to bude tak vela. Ved sa skus informovat.
@simsalabim intantny test bez potvrdenia stoji 75e
neviete ci treba zo zakona testovat aj deti vek 2 a 4
@brita7777 no vidis. Nie je to uplne cela vyplata 😅
A relevantne info asi hladaj na strankach ministerstva zdravotnictva a pod.
ale bez potvrdenia a svedska zdravotna org ona ani nedoporucuje testy tohto druhu, ani zo sukromnych laboratorii, maju to na ich oficialnej stranke
@brita7777 co doporucuju Svedi asi nie je relevantne, ved koronu moc nezvladli. Relevantne su info slovenskej strany, ked cestujes sem, ci?
@simsalabim akoze nezvladli ? belgicko holandsko bolo na tom ovela horsie aj napriek karantene. a svajciarsko tiez. ale ja som sa pytala na nieco ine.
media pisu vela odpadu bohuzial a potom sa ludia len boja, ja tu zijem a vidim, ze ludia su zodpovedni, cestuju malo, alkohol maja vsade na ruky, plastove skla pri predavacke, vsade tabule udrzuj odstup..
@simsalabim rocne tu zomrie 70tisic ludi na chripku
@brita7777 moj manzel ma polovicu rodiny vo Svedsku (rodeni Svedi, svedske priezvisko), casto spolu telefonujeme, viem, co hovoria...ale to tu neozaj nemusime riesit, je to uhol pohladu.
S testami ti inak poradit neviem, ale je mi divne, ze sukromny labak vo Svedsku ti nevyda potvrdenie.
@brita7777 ja mám asi podobný problém ,manžela mám v Holandsku,tam neotestuju človeka pokým nema nejaké známky ochorenia,a.ked by chcel sa dať otestovať v súkromnom laboratóriu tak vyjde ho to na 300 eur,nevie ani on ani ja čo máme robiť
@magdalena459 ano vyzera to podobne 😟
@brita7777 a ako to teda je?po prekročení hranice môže si test spraviť doma?
@magdalena459 toto mi prislo zo svedskej ambasady
Osoby, ktoré pricestujú z krajín, kde nie je možné vykonať RT-PCR test, môžu ešte pred nástupom na cestu kontaktovať príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) podľa miesta pobytu a objednať sa na testovanie na Slovensku, ktoré je potrebné absolvovať BEZODKLADNE po príchode. Výsledok testu odovzdajú na RÚVZ a následne podstúpia druhé testovanie najskôr po 5 dňoch, podľa inštrukcií RÚVZ. Po celý čas, okrem testovania, sa zdržiavajú v domácej izolácii. Rovnako, ak nie je možné dať otestovať v zahraničí deti, môžu tak urobiť hneď po príchode na Slovensko.
Kontakty na jednotlivé RÚVZ nájdete na stránke Úradu verejného zdravotníctva SR www.uvzsr.sk pod Hlavné menu: RÚVZ v SR.

To neplatí ale iba ak sa chce niekto otestovať bezplatne? Kamoškin muž robí vo švédsku na tunely a keď išli domov tak im zamestnávateľ normálne vybavil, že im spravili testy