icon

Cestovanie vlakom do Lovinobane

katrinkovacova
6. jún 2025

Dobrý deň chcem sa spýtať som z Lučenca a chcem cestovať do lovinobane k rodine a chcem vedieť že keď mám 15r a mám preukážku na vlak do 16r budem niečo platiť alebo ako to je?

maranco
6. jún 2025

@katrinkovacova kúp si lístok cez web alebo aplikáciu so 100 % zľavu z cestovného
https://www.zssk.sk/zlavy-cestovne/deti-od-6-ro...

pozri si Najčastejšie otázky
https://www.zssk.sk/bezplatna-preprava/

katrinkovacova
autor
6. jún 2025
@maranco

@katrinkovacova kúp si lístok cez web alebo aplikáciu so 100 % zľavu z cestovného
https://www.zssk.sk/zlavy-cestovne/deti-od-6-ro...

pozri si Najčastejšie otázky
https://www.zssk.sk/bezplatna-preprava/

@maranco ale ved ja mám preukážku na vlaky tak by som to mala mať zadarmo nie?

aliziana
6. jún 2025
@katrinkovacova

@katrinkovacova však budeš mať zadarmo, ale musíš mať lístok (nulový) - ak si ho "kúpiš" v aplikácii alebo na nete. "Kúpiš" je v úvodzovkách preto, lebo ten lístok mať musíš, hoci zaň reálne nezaplatíš.
Ak si "kúpiš" lístok v pokladni alebo vo vlaku, tak budeš platiť
Nemôžeš len tak nasadnúť do vlaku, že veď mám preukážku

viestta
6. jún 2025

Vraj od 1.7. nebude treba kupovat nulove listky na osobne vlaky, staci preukaz na dopravu zdarma

maranco
6. jún 2025
@viestta

Vraj od 1.7. nebude treba kupovat nulove listky na osobne vlaky, staci preukaz na dopravu zdarma

@viestta nebudú mať väčší chaos ak bude chcieť cestovať viac ľudí ako je kapacita vlaku?

mohli by zlepšiť kultúru cestovania, mať automaticky pri kúpe lístka pridelené/na výber konkrétne sedadlo tak ako je to u súkromných prepravcov, tak vieš hneď do ktorého vagóna ísť namiesto prepchávania sa celým vlakom a hľadania voľného miesta

pre zapáchajúcich bezdomovcov vyhradiť samostatné kupé, alebo ich vylúčiť z prepravy a nie ako je teraz jeden smradí na jednom konci otvoreného vagóna a druhý na opačnom, ráno sa preberú v cieľovej stanici a pokrikujú na seba že akým vlakom idú nazad

viestta
6. jún 2025
@maranco

@viestta nebudú mať väčší chaos ak bude chcieť cestovať viac ľudí ako je kapacita vlaku?

mohli by zlepšiť kultúru cestovania, mať automaticky pri kúpe lístka pridelené/na výber konkrétne sedadlo tak ako je to u súkromných prepravcov, tak vieš hneď do ktorého vagóna ísť namiesto prepchávania sa celým vlakom a hľadania voľného miesta

pre zapáchajúcich bezdomovcov vyhradiť samostatné kupé, alebo ich vylúčiť z prepravy a nie ako je teraz jeden smradí na jednom konci otvoreného vagóna a druhý na opačnom, ráno sa preberú v cieľovej stanici a pokrikujú na seba že akým vlakom idú nazad

@maranco na osobakoch si ani teraz nemal miestenky. Neviem o krajine, ktora by na osobaky predavala miestenky. Kolko nastupilo, tolko odviezli. Rychlikov sa toto netyka. Tam si si odjakziva mohol kupit miestenku, ak si chcel mat istotu, ze budes mat kde polozit zadok

maranco
6. jún 2025
@viestta

@maranco na osobakoch si ani teraz nemal miestenky. Neviem o krajine, ktora by na osobaky predavala miestenky. Kolko nastupilo, tolko odviezli. Rychlikov sa toto netyka. Tam si si odjakziva mohol kupit miestenku, ak si chcel mat istotu, ze budes mat kde polozit zadok

@viestta aha nevšimol som si, že tá jazda bez lístka nebude platiť pre rýchlik

viestta
6. jún 2025
@maranco

@viestta aha nevšimol som si, že tá jazda bez lístka nebude platiť pre rýchlik

@maranco na rychlikoch je aj obmedzeny pocet nulovych listkov. Ked sa vypredaju, platis cestovne.

yanni
6. jún 2025
@katrinkovacova

@katrinkovacova listok si musis zabukovat. Platit nebudes nic ale listok musis mat. akkurat som „kupovala“ Detom na rychlik z BA na zajtra.

aellea
28. jún 2025
@yanni

@katrinkovacova listok si musis zabukovat. Platit nebudes nic ale listok musis mat. akkurat som „kupovala“ Detom na rychlik z BA na zajtra.

@yanni ahoj, nedava ti to cez tu apku idemevlakom aj miestenku 1€? cize vlastne predtym bolo zadarmo, teraz to euro pri kazdej jazde?

yanni
28. jún 2025
@aellea

@yanni ahoj, nedava ti to cez tu apku idemevlakom aj miestenku 1€? cize vlastne predtym bolo zadarmo, teraz to euro pri kazdej jazde?

@aellea nie nedava. Akkurat som skusila aj cez appku aj cez net. Niekedy je miestenka v cene ale to len pri platiacich cestujucich. Inak si Meistenku musis sama nakliknut.