Chcem dať zobrať odtlačky. Ako postupovať?
Dobrý vecer, môžete mi niekto poradiť postup čo robit keď chcem dať zobrať otlačky z kovovej krabicky? Dá sa to vobec vybaviť? Kolko to stoji? Kde sa to robi?
@viestta bude to niekto z rodiny na 100%. Mam aj podozrenie že kto ale neprizná sa. Preto potrebujem otlačky
dáš trestne oznámenie udáš kto v tom čase bol u teba a všetkým ich zoberú vezmú krabičku a oni to budú vedieť. Tak amatérsky robiť no neviem to asi výsledok nebude 100 percentní . A neobviňuj konkrétne na polici nikoho lebo ak sa preukáže nepravda a TY ho krivo obviniš otočí sa to proti tebe Súkromný detektív to by stalo okolo 1000 eur to je úkon.
ono zalezi kolko ti zmyzlo a kolko mas rokov ak len neakych 10-20 liber zo sporkasky nik s s tym zaoberat nebude ..
kedze realita nie je ako v kriminalnom filme, tak policia sa tym zaoberat nebude pokial neslo o zavazny trestny cin.
neviem ci nejaky sukromny detektiv sa tym zaobera, ak ano, tak suma za tuto sluzbu bude isto ovela vacsia ako ukradnuta suma.
A s akymi odtlackami by si ich porovnala? A akou metodou? To sa robi iba na policii a odtlacky vyhodnotia iba v Kriminalistickom ustave. A z kovovej krabice, kroru pochytal kde kto, tak ani neodoberes kvalitny odtlacok, ktory vy bol vhodny na skumanie a porovnavanie.
@elizabet173 bohužiaľ nezartujem. Cez policiu som to nechcela riesit kym som to nepovedala všetkým členom rodiny… viem mozno chyba ale dúfala som, že sa niekto prizná.
4cifernu sumicku si nechávať v krabičke v izbičky. Inak super rodina :D nik z jich predpokladám nechce aby sa zlodej nasiel🙂 možno si rozdelili
Kakaový prášok, lepiaca páska a jemný štetec (na tvár). A ešte nejakým úskokom získať odtlačky príbuzných (z ich šálky na kávu a pod.), nafotiť kvalitným foťákom, stiahnuť do počítača, zväčšiť, vytlačiť obrázok a hra na Detektíva Orieška môže začať (teda porovnávať odtlačky z krabičky a z vecí, ktorých sa dotkla vždy len jedna osoba z radov podozrivých). 😉 A nezabudnite vziať odtlačky aj sebe...
Na tej škatuľke ani nemusia byť použiteľné odtlačky, ved to bude cele ocapane a mohli to mat v ruke hociktorý ľudia hocikedy 🙂
spravila si chybu, ze si verejne povedala, ze o tom vies. to z teba detektiv nebude. robi sa to takto: "zmizli mi nejake peniaze, nevies o tom nieco?" nevinny clovek sa pyta a chce vediet viac, nevie, o co vobec ide. vinny sa vacsinou pyta, preco sa pytas jeho, ci ho podozrievas a je casto agresivny.

Amatérsky to vieš spraviť aj sama.Detskym púdrom,púdrom alebo pudrovym uhlím a lepiacou páskou.Ale načo ti to bude? Nikto ti nevypatra majiteľa odtlačkov iba tak