Chcem odstaviť 2,5 ročnú dcéru od kojenia
dobry den mam 2,5 rocnu dceru a chcela by som ju odstavit lebo uz zacina byt zavisla na cuckani. teraz jej idu posledne 2 zubky a uz ma aj poriadne pokusala. aj som jej povedala he tam bo nepapaj ale ona si to odlepi a pije. neexistujr nieaka masticka alebo nieaky prirodzeny sposob? dakujem
@petra92 tak o takejto metode som teda nepocula 🙂 A ako na to zaregovala malinka? Pochopila, ci si aj poplakala?
@marcelik88 No to už bol posledný zúfalý pokus o odstavenie,kedže na mne vysela 24h denne,nechcela nič iné jesť.Ani neplakala,len sa v noci budila ale tak 2,3x za noc asi 3 dni a potom bum,prespatá noc konečne 🙂 Pár x sa pozabudla cez deň,že sa chcela napiť ale sa len zasmiala,že mliečko je pokazené a viac nič..Teraz ma to čaká zase s malým,ktorý je rovnaká prísavka,tiež skoro nič nezje iné tak som zvedavá ako to u neho bude vyzerať :-/
@marcelik88 ja som nasej ani noc nehovorila,dala take naoctovane,nechutilo jej. Vravim a co sa stalo,nechuti? No co uz, uz cez den mliecko asi nie je dobre.. Prisla este zoparkrat a bolo. To iste potom pri vecernom odstaveni. Zvykla i potom,ze uz dostane len rano. A neplakala vobec.
Ahoj ja som dcérku odstavila v 2r. Lebo to nočné budenie bolo čím ďalej tým častejšie.. a už ma mala doslova za cumel..
Boli rôzne pokusy aj korenie, ocot, horčica, kečup,.. všetko jej chutilo.. s fixkou popísala som, prelepila, že bolí.. nič nezaberalo..
U nás zabralo jediné to,.. že som si bradavky potrela olivovým olejom a morskou soľou.. ( tiež nechala som si poradiť) to zabralo hneď.. ani oliznut nechcela..
Samozrejme mala som olivový olej stále po ruke, a zakaždým ak chcela, rýchlo nenápadne som natrela.. trvalo to cca 2 dní.. sama som za ňou chodila, nukala, nech si dá troška.. no nechcela..
Určite to vyskúšam aj pri druhom dieťati.. bolo to bez plaču,.. bez odlúčenia.. proste toto jej nechutilo.. a si uvedomila, že sa mliečko pokazilo 😊 a olivový olej potlačil pach materského mlieka.
Akurát, že ja som mala tvorbu mlieka výbornú.. trvalo to ešte pár mesiacov.. kým sa vstrebalo.
Nenápadne som mliečko odsala a dávala piť cez pohár.. stále som odsala menej a menej.. aj tvorba sa znižovala.. čiže našťastie ani žiadne lieky na zastavenie laktacie netrebalo.
Držím prsty aj vám 😘
moja sa odstavila celkom sama v 6 mesiacoch, aj som si poplakala, ze co tak skoro.. vinim z toho prikrm, ktory doktor naordinoval - z flasky to slo lahsie.. mozno vymenit za flasku s mlieckom na vecer?

Ja som moju dcéru odstavila tiež v 2,5r tak že som si natrela bradavky octom,povedala som jej,ze sa mlieko pokazilo a už ho nemôže piť,asi 3 noci sa budila a potom už nič,takému velkému dieťaťu sa už dá vysvetliť,že mliečko už proste nebude 😉