Chováte niekto gekóny, agamy alebo chameleóna?
Zvažujeme kúpu, tak by sme chceli poradiť. Ďakujem 🙂
@veronikaa1998 Je nádherná 😍 Ako si začínala s chovom?
My máme Gekončika nočného. Je to samička. Máme ju už asi tri a pol roka. Dcérka jej dala meno Mima. Ale ja ju volám Bezzubka....😀❤️😀
@elenajezova Tak to je ultra rozkošné ❤ je náročný chov? Ako sa prosím pýta na prechádzku? 😀
@michalka4193 Nádherný, mne sa na nich neskutočne páčia tie ich pacičky 😀 je jeho chov náročný?
@3katka151 na začiatok treba toho veľa vedieť a hlavne dobre a kvalitné zariadiť terárko ale potom odstupom času zistíš že chov nieje náročný
@3katka151 nie, nie je náročná na chov. Jasné, že to nie je mojkáčik ako napríklad psík...a na prechádzku sa pýta tak, že sa dá na zadné nožičky a prednými začne hravosť na sklo terária. Alebo, keď ma zbadá, že stojím pri terapii a pozorujem ju, tak naťahuje hlavičku dohora smerom ku mne a už len čaká a kuká, kedy jej konečne dám ruku, aby si na ňu vyliezla..
Mne sa tiež páči aj chameleón...to, aký je milo neohrabany...😀❤️❤️
Pôvodne ho mali u dcérky v škole ako "školské zvieratko". Aby sa deti naučili o niečo živé sa postarať, mať zodpovednosť a tak. Ich triedny učiteľ ich učil aj biológiu, tak ten im to navrhol. No a ja som ju bola práve kupovať od chovateľa, takže ja som ju vybrala zo štyroch gekoncikov. Takže mám ku nej ešte taký iný vzťah. No a má prázdniny si ju samozrejmé vždy niekto bral domov. A bola teda väčšinou u nás. Teraz sú deviataci, končia ZŠ, takže tak akosi prirodzene sa rozhodlo, že Bezzubka zostane už natrvalo u nás. A deti majú už aj tak úplne iné starosti v tomto ich veku....
@michalka4193 prosím ťa, a chameleóna asi kŕmiš len živým či? ja som si to študovala, lebo tiež som rozmýšlala, no to jeho jedlo ma veeelmi odrádza 🙈
@elenajezova Ja som ti písala aj správu, tam som ti dala aj viac otázok. Nad gekončíkom som neuvažovala, ale vidím aké je to milé, tak možno sa rozhodneme pre túto krásnu potvorku 🙂
@sashabb áno živým ale my dávame. Len cvrcky aj to stredné lebo nás má z veľkých strach a ja tiež 😂😂😂... Ja som bola ta co chcela chameleona aj napriek cvrkom zo začiatku som sa bála ich chytať. Co i len na ne. Pozrieť ale teraz je to už v pohode ale chytám ich po pinzety

Ahoj. Mam agamu. 🙂