Chrbtica vydáva divné zvuky

sirema
19. mar 2017

Ahojte, mate s tym aj vy skusenost? Pred par mesiacmi som si vsimla, ze zacala moja chrbtica vydavat divne zvuky pri pohybe z boka na bok - taky zvuk, ako ked sa o seba tru dva suche predmety - mna to vtedy strasne vylakalo, bola som uz aj u rehabilitacneho lekara, nadseny z mojej chrbtice veru nebol :D ale povedal mi len tolko, ze je jeden stavec zdeformovany, ze su tam dake vyrastky, ze sa skratka nemam hrbit, lebo to bude horsie...zije niektora z vas s niecim podobnym? Ja len ci sa mam bat toho, ze skoncim na vozicku ☹

mirkava
19. mar 2017

@sirema odporúčam cvičiť jogu. Mne veľmi pomáha pri bolesti chrbtice a ešte aj plávanie...

septemberkl
19. mar 2017

joga je super, občas som cvičievala, ale keď ma seklo v práci v krížoch tak som absolvovala aj CT a zistili mi tiez nejake vyrastky. Musela som chodiť cvičit do rehabilitačného strediska, ale nemalo to žiaden efekt, stále to bolo horšie a horšie, tiež som sa bála, že či sa nedostanem nakoniec na vozík, ale našťastie som hľadala pomoc a našla som fyzioterapeutku ktorá sa zaoberá vojtovou metódou pre dospelých a to ma dalo dohromady. Ak by som vedela, že to tak pomaha tak už pri prvých príznakoch bolesti by som tam išla, ale človek nevie čo robiť. Okrem toho ma doktorka poslala na nejake obstreky, robia to pod CT a to tiež pomohlo. Len po tom sa nesmie tusim 2 tyzdne cvicit, ale po dvoch týždňoch sa môže pokračovať v cvičení. Joga je vyborna vec, ale po týchto problémoch s chrbatom niektore jogove cviky už robiť nemožem aj keď su pre zdravu chrbticu vhodne. Ja som mala poškodenu platničku a tie vyrastky. Podla mojej skusenosti asi treba dobrého fyzioterapeuta, ale fakt dobrého, cvicit podla cvikov ktore Vam da cvicit specialne pre vas (nie take to hromadne cvicenie) A ta Vojtova metoda u mna zabrala super. Kedze mi islo naozaj o vela cvicila som poctivo kazdy den.

magmolatus
20. mar 2017

@sirema Hlavne sa začni hýbať, ja som "mal" alebo mám herniu disku, ale na chrbát je najlepšie cvičenie.
Zrejme bolesti nemáš, alebo o nich nepíšeš. Ak ti to financie dovolia nájdi si dobrého fyzioterapeuta aby ti trochu ukázal ako cvičiť aj doma. Ja som na cvicenie doma dost lenivy, nejak sa neviem prinutit cvicit, takze radsej chodim k fyzioterapeutovi. Plus je dobre bicyklovanie, plavanie.
Nemusis robit zase vsetko. Ja som mal kombinaciu fyzioterapie (raz do tyzdna skor strecing, masaz, bankovanie... a raz cvicenie) + bicykel ked to pocasie dovolovalo a vladal som slapat.
Ide o to aby si si spevnila chrbtove svalstvo a udrziavala ho. Problémy vznikaju velmi casto u ludi so sedavou robotou.

sirema
autor
20. mar 2017

@magmolatus dakujem za radu, uz chodim na powerjogu a to bicyklovanie uz tiez budem realizovat, tak snad bude dobre 🙂

magmolatus
20. mar 2017

@sirema Treba bojovať, výsledky prídu, len to chce čas.