icon

Čo dávate na hroby v zime?

siska1313
3. dec 2021

Ahojte, dievčatá, prosím Vás, čo dávate na zimu na hroby? Niečo také, čo by vydržalo. Myslíte, že tuja v črepníku (vianočne ozdobená) by vydržala? Aby nebol hrob v zime taký prázdny.... Ako to riešite vy?

barbora0308
Autor odpoveď zmazal
barbora0308
3. dec 2021

@siska1313 my davame ihlicie ci uz do vazy alebo ako veniec, vyzera to pekne a aj celkom dlho vydrzi. Rovnako odporucam koncom septembra vysadit fialky, ktore prezimuju, pekne potom kvitnu aj v zime. 🙂

simsalabim
3. dec 2021

@siska1313 zasadim vres v roznych farbach a calocephalus strieborny pomedzi ne.

terezka1947
3. dec 2021

Dávam do kvetináča s hlinou živú cacinu,ozdobím či už šípkami,či vianočnými ozdobami. Vietor to neodfukne a vyzerá to pekne.

siska1313
autor
3. dec 2021

Vďaka, baby, len to je hrob s platňou, čiže sadiť sa nič nedá. Preto asi viac-menej niečo v črepníku, čo by dobre vyzeralo. Hlavne, aby to vietor neprevracal.
@barbora0308
@simsalabim
@terezka1947
Po bokoch sú vázy, tam asi nejakú čečinu živú dáme, ale ešte niečo na tie platne si to pýta, nech to nie je také prázdne

mandala77
3. dec 2021

@siska1313 čo sa týka hrobov, menej je často viac. Určite by som nedávala žiadne plastové kvety. Ako bolo spomínané vyššie, do kvetináča zem, popichať čečinu a dozdobiť niečím prírodným, to neodfúkne. Každý cintorín je po pamiatke zosnulých malá skládka odpadu. Do kvetináča môžeš tiež zasadiť vres a okolo popichať čečinu. Vres potrebuje v zime vlahu, takže by Ti tam vôbec nemusel ani vyschnúť.

simsalabim
3. dec 2021

@siska1313 Mozno plochy kvetinac?

siska1313
autor
3. dec 2021

@mandala77
@simsalabim to vyzerá zaujímavo, ďakujem🙂

mandala77
3. dec 2021

@siska1313 zabudla som dodať, že mne sa neosvedčilo dať hlinený kvetináč, lebo praskol, tak som prišla pred pár rokmi o tri. Mala som nejaké staršie plastové, hnedé, ktoré som nafarbila na sivú farbu a používam na hroby. Ešte mi napadli aj čemerice, ony kvitnú v zime. Na Slovnenských trvalkách ich možno ešte kúpiš.

terezka1947
3. dec 2021

@siska1313 ja dávam taký stredne veľký crepnik,do neho hlinu. Tá cecina vydrží celý zimu,nič neriešis. Tým,že je to hlina,tak je to aj ťažké.
A súhlasím,nič iné by som nedávala.
V jednoduchosti je krása.
A má to jednu výhodu.
Nikto to neukradne😊

siska1313
autor
3. dec 2021

@mandala77
@terezka1947 Ďakujem, baby🙂

moniquer
3. dec 2021

Ako bolo spomenuté, čemerica je veľmi vďačná mrazu odolná a krásne aj kvitne 🙂 v každom kvetinárstve som ju teraz videla, okolo 10e stojí a je to trvalka 🙂

siska1313
autor
3. dec 2021

@moniquer to je nádhera 👍👍👍👍

simsalabim
4. dec 2021

@moniquer to je fakt pekny kvet, este som taky nevidela 👍

veronika150999
14. jan 2025

Zivy veniec a do vazy kyticku z ihlicia