icon

Čo je to za hmyz pri dome?

8. aug 2024

Prosim nevie niekto co to je za hmyz? Neviem ci to je nieco zahradne (mame pri dome zahradu a zelen) alebo je to nieco na urovni svabov a spol 🫣 telo malo dlzku asi 1cm cca. Dakujem

Čo je to za hmyz pri dome?Čo je to za hmyz pri dome?Čo je to za hmyz pri dome?
kvadrinkaaa
8. aug 2024

Ploštica

simsalabim
8. aug 2024

@kvadrinkaaa plostica urcite nema take fuzy.

princezpuss
8. aug 2024

Je to zahradny svab, aj my ich mame, volala som aj deratizerovi a povedal ze to su ine ako tie domace, tieto su neskodne a netahaju sa dnu.

chrobak7
8. aug 2024

@kvadrinkaaa Keď nevieš, ako vyzerá ploštica, tak si ju najprv vygúgli a potom píš. Trepeš blbosti.

Fotka je síce nejasná, ale ploštica to určite nie je. Presný druh chrobáka sa nedá identifikovať, ale bude to nejaký druh švába, ale nie je to ten typický domový (rus domový). Zablúdil do domu - buď ho vyhoď z okna, alebo ho pleskni papučou a hoď do koša.

Ale môže to byť aj iný druh chrobáka, takýto tvar má veľa druov.

janka54321
8. aug 2024

@kvadrinkaaa že plostica???!! Keď nevieš poradiť, radcsej ani nepíš ....

lusyyy36
8. aug 2024

To je svabik, zije vonku, doma zdochne

kvadrinkaaa
8. aug 2024

@chrobak7
@janka54321 neberte všetko tak vážne. Tak som sa ponýlila, no nezbláznite sa 😀😀😀

autor
8. aug 2024

Tak to mi odlahlo, ze to neni daky parchanticek z dovolenky dovezeny 😀 dakujem, sice som ich nasla uz tri, ale tym, ze mame otvorene nosntop okna a v nich su tie prieduchy (sietky mame) tak si asi nasli cestu dnu. Alebo so zeleninou a pod. Snazila som sa ho odfotit co najjasnejsie ale nejak mi ho mobil nevedel zamerat. Dakujem 🍀

chrobak7
8. aug 2024

Hmyz patrí k životu v rodinnom dome, bez toho sa to nedá. Vieš koľko rôznej hávede vyhadzujem z domu? Žaby, pavúkov, modlivky, kobylky... Iba komáre a muchy zabíjam. Mravce vysávam.

kassia_a
9. aug 2024

Teraz je ich obdobie kedy sa ukazu a nachadzam ich aj u nas v byte na 4 poschodí. Pamatam si, ze som skoro zinfarktovala, ked som ho prvykrat nasla. Mam skusenost aj so svabmi, tak som si myslela, ze je to nejaky druh a velmi mi odlahlo, ked som ho identifikovala 😁

322sima123
11. aug 2024

Skuste google lens