icon

Čo je toto za hmyz?

1. júl 2025

Čo je to za hmyz? Mám ich plnú skriňu v koreni

Čo je toto za hmyz?Čo je toto za hmyz?Čo je toto za hmyz?Čo je toto za hmyz?
autor
1. júl 2025

Aj to lieta

tamtamka26
1. júl 2025

potravinové chrobáky, niekde máš niečo staré otvorené (asi korenie) a odtiaľ vyletujú. všetko treba skontrolovať a vyhodiť.

autor
1. júl 2025
@tamtamka26

potravinové chrobáky, niekde máš niečo staré otvorené (asi korenie) a odtiaľ vyletujú. všetko treba skontrolovať a vyhodiť.

@tamtamka26 všetko som vyhodila radšej. Nechápem odkiaľ chodia 🥲

valandra26
1. júl 2025

to nikto, ked sa objavia 😀 ja som ich mala raz v susenych bylinkach.

tamtamka26
1. júl 2025

neviem, ale skontroluj aj múky, strúhanku atď...

biba_18
1. júl 2025

nechodia - prinesieš si ich z obchodu ...

petracandle
1. júl 2025

Vyzerá to ako červotoč chlebový

cubos
1. júl 2025

Ja som ich mala v čajoch.
Všetky potraviny som vyhodila, vydezinfikovala police a dala som do kuchyne Raid na larvy.
My sme našli aj larvy🤢

lesampa
1. júl 2025

Bojovala som s nimi skoro 2 roky. Je potrebné v drogérii kúpiť pasca na potravinové móle. Na strihať a prilepiť do každej skrinky. Aj na okná. Aj pod kuchynskú linku. Prilepiť sa len samec. To je znamenie že sú v tej skrinke. Vy umývať a všetko dat do doz, alebo fliaš a uzavrieť. Kúpila som si aj spreji neškodné do kuchyne. Nakoniec som do každej skrinky dala prášok Diatomit naturalny.-objednany cez internet. Ten chrobaciky vysuší . Keď nájdete zdroj okamžite vyhodiť. Posielam aj foto

viestta
1. júl 2025
@lesampa

Bojovala som s nimi skoro 2 roky. Je potrebné v drogérii kúpiť pasca na potravinové móle. Na strihať a prilepiť do každej skrinky. Aj na okná. Aj pod kuchynskú linku. Prilepiť sa len samec. To je znamenie že sú v tej skrinke. Vy umývať a všetko dat do doz, alebo fliaš a uzavrieť. Kúpila som si aj spreji neškodné do kuchyne. Nakoniec som do každej skrinky dala prášok Diatomit naturalny.-objednany cez internet. Ten chrobaciky vysuší . Keď nájdete zdroj okamžite vyhodiť. Posielam aj foto

@lesampa toto nie su mole, na potravinove mole feromonovy lapac funguje, ale na toto nie

jana_eyre_2
1. júl 2025
@lesampa

@lesampa super, to skúsim, lebo tento rok mám mole.. 😬 neviem sa ich zbaviť a nenašla som kde sa usadili..

lesampa
1. júl 2025
@viestta

@lesampa toto nie su mole, na potravinove mole feromonovy lapac funguje, ale na toto nie

@lesampa
@viestta mne to fungovalo pri lepili sa a už som spozornela

lesampa
1. júl 2025

Nájdu si skaru pod linkou aj v sufliku nákladu vajíčka a ide ďalej.

martyzpp
1. júl 2025

Treba vsetko skladovat v dozach. A pozor, nemusia byt iba v kuchyni. Ja som ich mala napr. v susenej ozdobnej kytici, vo vianocnych pernickoch, ktore mi darovali a ktore som si nechala na dalsi rok na ozdobu (🙄), a tiez v levandulovych vrecuskach proti moliam. Hniezdo si urobili aj v takom koliku, na ktorom je polozena policka (to som nechapala vtedy). Doniesla som si ich v caji, v koreni a v hrstke (v hrstke uz 2x). Odkedy som ale dala vsetko do sklenenych doz a vyhodila “jedle” ozdoby, je klud. Ale vystriet ma slo.

lesampa
1. júl 2025
@martyzpp

Treba vsetko skladovat v dozach. A pozor, nemusia byt iba v kuchyni. Ja som ich mala napr. v susenej ozdobnej kytici, vo vianocnych pernickoch, ktore mi darovali a ktore som si nechala na dalsi rok na ozdobu (🙄), a tiez v levandulovych vrecuskach proti moliam. Hniezdo si urobili aj v takom koliku, na ktorom je polozena policka (to som nechapala vtedy). Doniesla som si ich v caji, v koreni a v hrstke (v hrstke uz 2x). Odkedy som ale dala vsetko do sklenenych doz a vyhodila “jedle” ozdoby, je klud. Ale vystriet ma slo.

@martyzpp presne tak.

lesampa
1. júl 2025
@cubos

Ja som ich mala v čajoch.
Všetky potraviny som vyhodila, vydezinfikovala police a dala som do kuchyne Raid na larvy.
My sme našli aj larvy🤢

@cubos a no aj v čaji.

mima172
1. júl 2025

Potemník skladový alebo chlebovec. Bojovali sme s ním veľmi dlho, vyhodila som snáď polovicu špajze, no vždy sa znova rozkotili. Pomohla len hĺbková dezinfekcia špajze, každej špáry na policiach, všetko do uzatvaratelnych nádob a konečne je pokoj.

romiada
1. júl 2025

Toto si donesieš kľudne z obchodu v sačkovom čaji. Ja vždy pozerám také minidierky keď rozbalim čaj.