icon

Čo namiesto šampanského?

andreatytler
3. jan 2022

Ahojte. Je tu niekto kto nema rad sampanske? Co pijete na sylvestra o polnoci? Poradte nejake inspiracie. Sampanske nemam rada koli bublinkam a tiez nemam rada chut vina. Tento rok sme mali kolu s rumom. To mam velmi rada ale chcela by som nieco vhodnejsie na prilezitost.

Strana
z2
petulda333
3. jan 2022

Silvester ... co chces. Sampanske nie je povinnost. Ja som si len namocila jazyk. Nepila som nic.

petik22
3. jan 2022

@andreatytler aperol? mne tiez nechuti sampanske,ani neviem kde som po pripitku odlozila svoj pohar 🤣

bennn
3. jan 2022

Detske šampanske predsa. Vineu som pil napríklad. Alebo Marka bývala kedysi.

Ale tak niektorí pijú tvrdé.

diewcatqoo
3. jan 2022

A ved preco by si nemohla dat rum s kolou? U nas si davame vzdy to, komu co chuti. Sampanske sme nemali snad 5 rokov. Ani aperol nam nechuti. Tiez zvycajne davame rum. Sampanske predsa nie je povinnost.

tatisna
3. jan 2022

@andreatytler medovina, horcovica, rosecko, punč domáci

evkamotka
3. jan 2022

Martini, vermut, aperol, medovina

jenny224
3. jan 2022

Ja som sa tohto roku bála bubliniek, lebo som bola predtým chorá, takže som vytiahla domácu 😄 inak mi napadol vermut, cinzano, to je také prípitkové

tosomja
3. jan 2022

Detské šampanské už 4.rok 😃 alebo keď som bola ešte s bývalým, tak som pila vajcový likér a on tvrdé.

momi1_1
3. jan 2022

my teda zvykneme šampanské, ale myslím, že to vôbec nie je podmienka. každý nech si dá, to čo mu chutí. načo kupovať niečo a nasilu piť len preto, že niekto vymyslel taký zvyk so šampanským 🙂

sense
3. jan 2022

Co komu chuti ja som si už 8 rokov nepripila o polnoci ničím, lebo som bola unavená alebo som vstavala doo práce tak som spala...

elizabet173
3. jan 2022

@andreatytler ja ho tiež nemám rada, Silvester ale nejako neprežívame, stane sa, že o polnoci už spíme 😎 a keď nie, pripijeme si tým, na čo máme práve chuť. Keď sme náhodou niekde s partiou, čo je na Silvestra výnimočné, tak si namočím pery a pohár odložím, žiadny problém

andreatytler
autor
3. jan 2022

@petulda333 Jasne ze nie je povinnost pit sampanske, ale mne sa paci si pripit alkoholom na novy rok. Mne sa celkove pripitky naramne pacia pri kazdej prilezitosti. Dodava to pitiu alkoholu taky slavnostny ramec. A tiez verim tomu ze pripitok treba dopit aby bol naplneny, a tak nemozem len namocit jazyk a odlozit.

andreatytler
autor
3. jan 2022

@petik22 Aperol nepoznam. Urcite vyskusam, dakujem. Ako to chuti? Mne chuti vsetko sladke alebo horke. Kyslaste nemam rada. Potom zase to musi byt nieco co bude chutit aj muzovy, lebo mne by trvalo tyzdne dopit celu flasu samej.

andreatytler
autor
3. jan 2022

@bennn Detske sampanske urcite nie. Paci sa mi pripit s alkoholom. A vinea ma bublinky. Ja ked raz za cas pijem bublinkovy napoj, tak si bublinky vyzeniem lyzickou.😀 Ale dakujem za radu.

andreatytler
autor
3. jan 2022

@diewcatqoo Kolu s rumom sa mi to spaja s takym dedinskym zurom, na ktore som ako mlada sem tam chodila. Asi preto mi to chuti,🙂 ale na sylvestra mi pasuje nieco slavnostnejsie. Ale ak nic ine, tak jasne ze aj to sa da ako pripitok.

bobulka109
3. jan 2022

@andreatytler pitiu alkoholu slavnostny ramec? prepac nedalo mi nenapisat, lebo mi skoro oci vyleteli. Ide o oslavu Nového roka a nie, aby sa dal pitiu alkoholu slávnostný rámec. Prepáč, ale rozum mi to neberie, my sme mali toho roku nealko a prezili sme

andreatytler
autor
3. jan 2022

@tatisna Medovinu bude tazke zohnat, lebo nezijem na slovensku a uz sa velmi nepamatam ale tusim je to tvrdy alkohol ako slivovica a to mi tiez nechuti. Tie ostatne nepoznam ale urcite skusim, dakujem. Mas aj recept na ten domaci punc? Ja som este nerobila a ani nepila. To by bola celkom pekna tradicia. Pit nieco co sa pije len na novy rok.

srferreira
3. jan 2022

@andreatytler nealkoholicke ‘sampanske’ chuti ako vinea.

petik22
3. jan 2022

@andreatytler je to sladke 🙂 miesas aperol,prosecco a sodu.. ked das pomaranc a lad je to topka 👍

andreatytler
autor
3. jan 2022

@evkamotka Dakujem za napady. Urcite vyskusam.

andreatytler
autor
3. jan 2022

@jenny224 Jaaaj cinzano... na to som zabudla. To mam velmi rada a mas pravdu je to velmi pripitkove. Dakujem.

ibrunova
3. jan 2022

@andreatytler napríklad u nás hriate.

andreatytler
autor
3. jan 2022

@tosomja Vajecny liker milujem a robim na vianoce. Na novy rok verim tomu ze sa neje nic co ma perie a tak ani vajicka nejem. Ale dakujem za radu.

evkamotka
3. jan 2022

@andreatytler medovina nie je tvrdy alkohol. Má to pár percent,možno ako víno. A je to dost sladké a bez bubliniek,dá sa piť chladná alebo horúca. Bývajú aj rôzne ochutene verzie,napr visnova

andreatytler
autor
3. jan 2022

@elizabet173 Ani mi sylvestra neoslavujeme. S partiou som bola naposledy pred 10 rokmi. Ale neda mi ten prelom roka aspon trochu neozivit a ten pripitok a zelanie potrebujem.
Pred rokom nam petardy zobudili syna a uz nechcel spat a tak sme si pripili aj s nim.😀

andreatytler
autor
3. jan 2022

@ibrunova Co je to hriate?

andreatytler
autor
3. jan 2022

@petik22 Super. Dakujem.

oblecenie99
3. jan 2022

@andreatytler Proseco..? Ale tiež to ma bublinky.. Plus mne to chuti ako suché víno a mne suché víno je proste kyslé 😀 Mňa ešte napadlo Martini.. A keď píšeš horké tak este slivkový Unicum? To je taky bylinkový likér, neviem, či s dá zohnať aj v Canade.. Ale keď už silvester, tak skôr niečo také do väčšieho pohára, také viac "drink" oidne.. Rozpísala som to teraz ako "profík" a pritom som už fakt dlho nemala nič okrem symbolického namočenia si pier 😅 🙈

ibrunova
3. jan 2022

@andreatytler to je taký máš regionálny aperitív 😃 urobí sa karamel, potom trochu sa zaleje vodou a nakoniec sa pridá vodka. Pije sa to teplé, niektorí si tam pridávajú osmahnutú slaninku.

andreatytler
autor
3. jan 2022

@bobulka109 Pit alkohol sa da tak ze:
a.) otvoris flasu, nalejes do pohara a pijes, alebo
b.) otvoris flasu, nalejes do pohara, urobis pripitok (pozdvyhnes pohar, zazelas ludom okolo nieco pekne, strngnes si s nimi a usmejes sa na nich) a pijes.
Ten druhy sposob je urcite slavnostnejsi a to iba vdaka tomu ze ma v sebe pripitok. Takze ano, pripitok dodava pitiu alkoholu slavnostny ramec. Neviem z kroreho uhla sa na to pozeras ty ale ja v tom nevidim nic koli comu by mi mali oci vyletiet.😕

Strana
z2