Čo nerobiť 1. januára 2025?
Ahojte máte nejaké povery ? Ďakujem
My tiež nejeme hydinu a ryby, aby neuletelo/neuplávalo šťastie 🙂 ale je to len zvyk, neveríme na to naozaj samozrejme 😀
mne ex svokra hovorila že 1.1. sa nemá prať...ani žiadne prádlo nemá visieť na šnúre...lebo inak do roka budeš visieť aj ty. - obesíš sa.
no ako teda, na nový rok fakt kuracie nerobím…
@deti95060810 no nechcem vediet ako sa citia teraz tie, co veria na povery a prave si uvedomili, ze im visi na susiaku pradlo zo vcera 🙈
@nelca84 este že už máme sušičky 😀
@nelca84 počkaj chvíľu a možno nájdeš príspevok ,,baby pomoc zostalo mi prádlo na sušiaku zo včera je pravda že do roka bude po mne?? Som zúfalá”
Ma sa iba lezat na gauci, lenosit a nechat sa obsluhovat, lebo ako na novy rok, tak po cely rok.
@brrunetkaa sakra, mne zostalo. Kazdy rok mi zostava. Zomriem?
@deti95060810 pre pána toto je hrozná povera... A ja mám doma dva plne sušiaky prádla 🤦😭 moja mama inak perie skoro furt sa normálne divím, že sme ešte všetci ok 😂😂
@diewcatqoo zjavne áno, vyššie píšu, že do roka budeš visieť aj ty, tak si ešte poriadne užívaj života
Ja teda na nič z toho neverím ale čo viem nemá sa prať a vešať prádlo, vynášať smetie, jesť kuracie, morčacie, kačacie, králičie mäso a ryby.
@angeli121212 Keď nie ty,tak za každý tvoj zavesený kus sa niekto,niekde obesí. Ľudia v minulosti si vymýšľali riadne blbosti.🤨
Este tak dve tri generácie a mozno sa na tieto povery aj zabudne.Lebo mne zamrzla von šnúra na prádlo,dúfam nik nezamrzol v noci tiež?😵💫
Aspoň že kresťania sa oslobodili spod otroctva povier a služby bohom šťastia a osudu.
Evanjelium Jána 8:32 poznáte pravdu a pravda vás vyslobodí
Bohu sa nepáčilo ak v izraelskom národe, niekto opustil svojho Boha a začal slúžiť bohu šťastia a osudu, na toho sa Boh hneval a za také konanie mu predpovedal smrť.
Izaiáš 65:11, 12
Vraj sa aspon 1.1. nema byt na mobile, lebo inak budes na mobile kazdy den
@romino 🤣👍
Ja doslova nebudem dnes robit nic, som po busy nocnej, takze tv deka a vecer spat😊
My dnes máme na obed ryby od včera :D čo mi to predpovedá? 🤣🔮
@maranco stale najviac veriacich veri na povery, nosi cervene snurky na zapasti, vesia cervene maslicky na kocik, utiera oci pocikanou plienkou, pali uhliky, lebo mu doslo z oci, zastane na chodniku ak mu prebehla cez cestu cierna macka, neje ryby na Novy rok a ani nevynesie smeti, radsej prekracuju rozsypanu struhanku z reznov, lebo na Novy rok sa nesmie zametat...
@viestta len to je paradox, že ich boh o ktorom tvrdia že mu slúžia to neschvaľuje a hnevá sa na to, je žiarlivý ak slúžia aj iným bohom
to je rovnaké ak tvrdím že som v manželstve, bijem sa do hrude aký som ja vzorný manžel a popritom mám milenku, idem robiť to čo sa jej páči, som obyčajný pokrytec a manželka ma znenávidí
@diewcatqoo Vyborne, presne tak to mam dnes.

vraj sa nema vynasat smeti, aby si si stiastie nevysypala, nevyhodila. Nema sa jest kura, aby ti stastie neuletelo, ani ryba, aby stastie neuplavalo.
no a potom take vseobecne - ako na novy rok, tak po cely rok....