Čo nerobiť 1. januára 2025?
Ahojte máte nejaké povery ? Ďakujem
My tiež nejeme hydinu a ryby, aby neuletelo/neuplávalo šťastie 🙂 ale je to len zvyk, neveríme na to naozaj samozrejme 😀
mne ex svokra hovorila že 1.1. sa nemá prať...ani žiadne prádlo nemá visieť na šnúre...lebo inak do roka budeš visieť aj ty. - obesíš sa.
@deti95060810 no nechcem vediet ako sa citia teraz tie, co veria na povery a prave si uvedomili, ze im visi na susiaku pradlo zo vcera 🙈
@nelca84 počkaj chvíľu a možno nájdeš príspevok ,,baby pomoc zostalo mi prádlo na sušiaku zo včera je pravda že do roka bude po mne?? Som zúfalá”
Ma sa iba lezat na gauci, lenosit a nechat sa obsluhovat, lebo ako na novy rok, tak po cely rok.
@deti95060810 pre pána toto je hrozná povera... A ja mám doma dva plne sušiaky prádla 🤦😭 moja mama inak perie skoro furt sa normálne divím, že sme ešte všetci ok 😂😂
@diewcatqoo zjavne áno, vyššie píšu, že do roka budeš visieť aj ty, tak si ešte poriadne užívaj života
Ja teda na nič z toho neverím ale čo viem nemá sa prať a vešať prádlo, vynášať smetie, jesť kuracie, morčacie, kačacie, králičie mäso a ryby.
@angeli121212 Keď nie ty,tak za každý tvoj zavesený kus sa niekto,niekde obesí. Ľudia v minulosti si vymýšľali riadne blbosti.🤨
Este tak dve tri generácie a mozno sa na tieto povery aj zabudne.Lebo mne zamrzla von šnúra na prádlo,dúfam nik nezamrzol v noci tiež?😵💫
Aspoň že kresťania sa oslobodili spod otroctva povier a služby bohom šťastia a osudu.
Evanjelium Jána 8:32 poznáte pravdu a pravda vás vyslobodí
Bohu sa nepáčilo ak v izraelskom národe, niekto opustil svojho Boha a začal slúžiť bohu šťastia a osudu, na toho sa Boh hneval a za také konanie mu predpovedal smrť.
Izaiáš 65:11, 12
Ja doslova nebudem dnes robit nic, som po busy nocnej, takze tv deka a vecer spat😊
@maranco stale najviac veriacich veri na povery, nosi cervene snurky na zapasti, vesia cervene maslicky na kocik, utiera oci pocikanou plienkou, pali uhliky, lebo mu doslo z oci, zastane na chodniku ak mu prebehla cez cestu cierna macka, neje ryby na Novy rok a ani nevynesie smeti, radsej prekracuju rozsypanu struhanku z reznov, lebo na Novy rok sa nesmie zametat...
@viestta len to je paradox, že ich boh o ktorom tvrdia že mu slúžia to neschvaľuje a hnevá sa na to, je žiarlivý ak slúžia aj iným bohom
to je rovnaké ak tvrdím že som v manželstve, bijem sa do hrude aký som ja vzorný manžel a popritom mám milenku, idem robiť to čo sa jej páči, som obyčajný pokrytec a manželka ma znenávidí

vraj sa nema vynasat smeti, aby si si stiastie nevysypala, nevyhodila. Nema sa jest kura, aby ti stastie neuletelo, ani ryba, aby stastie neuplavalo.
no a potom take vseobecne - ako na novy rok, tak po cely rok....