Čo pre psíka na kliešte poradíte niečo dobré. Ďakujem za každú radu.
Teraz je veľký výskyt kliešťov a v TV dávali minule že sú aj také kliešte čo spôsobujú babeliozu - poradíte niečo čo je veľmi účinné proti kliešťom.
Ďakujem
Zabudla som napisat.. jedna davka funguje 3 mesiace, a je to aj proti inym parazitom (cervy blchy atd) takze koniec koncov sa to oplati aj ked to vyzera draho (najvacsia tbl stoji cca. 30 eur)
Vyskúšané máme všetko možné, bravecto je najlepšie ako už innapnirhu písala . Potvrdzujem 🙂
Bravecto je najlepsie,ale nie kazdy na to ma :/ Ja som bola najspokojnejsia so Scaliborom,teraz mame Foresto a veru mal prisateho kliesta..
My sme davali len ten obojok proti kliestom a nemali
advantix pipetka u nas funguje spolahlivo uz 3rok dam jednu maximalne 2 za rok kedze aktivita kliestov pocas horucav je minimalna davam ju april-maj a potom az september a bezproblemov ani jeden kliest a to sme stale pri Vahu....tu tabletu by som ja osobne nikdy nedala
@lubiss tiez som bola proti, ale mame 3 velkych psov v zahrade, a tooolko kliestov bolo v nich, a tak aj v nas, ked som stala vonku, nestihala som ich chytat ako po mne liezli😖 no daco otrasne to bolo, vyskusali sme vselico, nic nezabralo tak sme siahli po tych tabletkach a fungovalo to perfektne
@innapnirhu to chapem, aj ked to musi byt neskutocna chemia v tele psa ked to zabije kliesta v momente a to su velmi, velmi odolne zivocichy... skor by som sa zamerala aj na to ze ocividne mate na zahrade hniezdo, ktore by bolo dobre zlikvidovat, alebo ak byvate pri poli respektíve luke nasadit si popri plot rastliny co odpuzuju klieste lebo to prelieza a mozete mat na zahrade aj anglicky travnik.
@innapnirhu ďakujem vyskúšam ja mám menšieho psíka yorkshira
@lubiss urcite sme mali hniezdo, mozno aj 10 🙈 ale vytratili sa, vymreli cele rodiny kliestov vdaka tej tabletke. Tiez nie som moc za chemiu tak som skusala kadeco, spravila som silny levandulovy vyvar a tym som postrekovala, no nic:( byvame na luke, a vsade po okoli su barany a kravy, tak aj preto je to u nas taky masaker:/ interierovemu psovi by som to nedala, je to riadne svinstvo urcite... Ale ked sa niekto nevie nijak zbavit tych malych bestii, je to mensie zlo ako potom schytat od nich daku hnusnu chorobu 🤢
nam dal veterinar take kvapky nejake medzi lopatky to nakvapkal a povedal, ze na take 3/4 mesiace by sme mali mat pokoj a neviem, ci sme platili 15€
Ja som skoro pred týždňom prišla o svojho psa. Že je nejaký nový druh kliešťa (vyzerá ako maskáčovi), prišli sme skoro, takže sme dopadli dobre. Rozkladá červené krvinky a sú zvýšené pečeňové testy. Tableta Bravecto je super, na môjho 50 kg stála 36 eur.
Maskáčovy - prepáčte,mobil píše ako chce, mám nový a ešte nemám takú zručnosti.
@gir to som rada že všetko dobre dopadlo, no veď toto že teraz sú kadejaké tie kliešte čo sú veľmi nebezpečné pre našich štvornohých miláčikov
Bravecto, ale treba rátať s tým, že aj tak sa kliešť prisaje sem tam. Velki psíčkari odporúčajú pipety, prave kvôli tomu že na psa sa neprisaje kliešť
@kikavajdova ďakujem,Dr. vravel že 2-3 dni a bolo by po ňom. Bol apatický a mal teplotu, že je to od kliešťa zistil až krvným testom aj kliešťa sme našli. Keďže mám slovenského čuvača,tak v takej kožušine radosť hľadať.
@simca06022011 Používame pipety, ale vôbec to nepomáha. Denne prisatých cca 5 kliešťov plus povyťahovaných "chodiacich" z kožušinky aj 30 kusov. Toto som ešte nezažila. Sú veeeeľmi premnožené tie svinské potvory. Chuderka naša havinka. Šampóny proti parazitom nezaberajú na kliešte? Nemáte niekto osobnú skúsenosť? Teda nie osobnú 😀, ale skúsenosť Vášho psíka.
U veterinara kupis za cca 12e tabletku ktora ucinkuje 4 mesiace.
@monika2012 nie šampóny nezaberajú proti kliestom plus pes sa ani nemá zbytočne umývať a šampónovat. Pipety fungujú, treba dodržiavať postup. Nepočula.som ešte od nikoho že by nie... Moj pes je plavec, myslím že jemu by bola na nič 😂 nič nie je 100% 😔
@simca06022011 U nasej Viki pipety neucinkuju. Ona ma velmi hustu srst a rada "lieta" po lukach, ona zozbiera skratka vsetko.
Presne, bravecto je najlepsie. A nie, nie je drahe, ucinkuje proti kliestom dlhsie ako vsetko ostatne, cize cena je rovnaká.
@monika2012 tento rok je veľmi veľký výskyt kliešťov môj štvornohých miláčik ešte aj v decembri cez sneh sme mu našli malého kliešťa ako liezol po ňom a teraz to nehovoriac aké sú zmutovane že majú všetko možné v sebe tie beštie- (kliešte) 😬
@kikavajdova Veď práve. Psíka sme vzali pred rokom z útulku, smutného, "zbitého", bez života. Teraz je z neho neskutočný živý psík, teší sa zo života. Veľmi rád lieta po lúkach. Bojím sa, aby sa nenakazil nejakým svinstvom, pri toľkých prisatých beštiách. Preto by som rada zohnať niečo, čo účinkuje na 100%, alebo aspoň na 99%. Lebo pri tejto frekvencii, akú máme doteraz, dlho zdravý ten psík nezostane ☹ Obávam sa však, že nič zaručené na toto neexistuje. Teda okrem "sklenej bubliny", v ktorej by ho človek držal - t.j. nepúšťať ho naháňať sa v tráve. Ale to nejde, je to jeho život, jeho radosť, jeho šťastie. Nechceme ho obmedzovať v pohybe.
@monika2012 je krásny nechápem aj toto že ako môžu ti ľudia zobrať si psíka a potom vyhodia to nie sú ľudia ale hyeny s prepáčením že tu nadávam. Psík dokáže dať toľko lásky ako nikto na svete.
@monika2012 veď toto že to je veľmi ťažko lebo sú všade tie kliešte a hlavne tráva je ich život hoc môj malý má alergiu na trávu aj na stromy aj na jedlo všetko, ale aj tak miluje byť vonka
@kikavajdova nie hyeni,ale kurvy špinavé.... A ani sa neospravedlnim za slovník.... My sme mali minulé roky advantix a teraz som dala foresto,zatiaľ žiaden kliest. Vyzerá to dobre. Uvidíme
@monika2012 toto je môj maličký drobček Čarlinko sa volá
@kikavajdova Krasny psik. Posielam mu poskrabkanie za uskom 🙂
A asi vyskusame aj tie tabletky proti kliestom.
Ahojte chcem sa opýtať kúpila som to Bravecto u veterinára ale som sa ho zabudla opýtať to na koľko vydrží ta tabletka po podaní psíkovi? Ďakujem za každú radu. 🙂🐾
@kikavajdova okolo 3-4 mesiace. Aspoň mne tak povedali

U nas je tiez invazia, davame Bravecto tabletky, su dost drahe ale funguje to. Ak mas mensie plemeno, kup jednu tabletku pre najvacsie psy a tu davaj po kuskoch, tak to vyjde ovela lacnejsie. tie kadejake kvapky a obojky su uplne na figu skoda penazi...