Čo robiť s veľkou výhrou v lotérii?
Príležitostne sa z času na čas zapojím do nejakej lotérie typu euromiliony a podobne a keďže každý kto sa zapája do akejkoľvek súťaže to robí s tým že očakáva že niečo výhra, tak mi napadlo že keby vyhrám nejakú ozaj väčšiu čiastku peňazí ako by som sa ochránila 😃 nemám teraz na mysli veľké ale normálne sumy za ktoré si človek kúpi nehnuteľnosť, auto a je po nich ale ozaj veľké peniaze ktoré sa neminú hneď 😃
Kde by ste si takto peniaze uložili? Príde mi maximálne nebezpečne mat ich doma ale ani banka mi nepríde šťastne riešenie. Občas sa takto zamyslim keď sa nudim a všeličo si predstavujem každý z nás sa môže zasnivat 😊 komentáre typu načo nakladam s peniazmi ktoré nemám si rovno odpustite, nebuďme takí pesimisti každý z nás sa môže zasnivat a predstavovať si niečo čo je možno na 90% nerealne ale vždy je lepšie mat nejaký plán vopred a odľahčiť sa tak potom 😂
Zaplatila by som vyborne opatrovatelky a tyzden vkuse prespala. Potom by som riesila co s nimi dalej😁
@pe_mi investovala by som väčšinu z toho do nehnuteľnosti, akcii, nejakú hotovosť by som si nechala, niečo dala rodine, niečo na charitu. Podnikateľ ja nie som ani trochu, takže do tohoto by som sa nehrnula. Maximálne by som možno kúpila nejaký dobrý priestor kde by bolo menšie bistro
Podelila by som sa. O peniaze nie, ale o tu radost urcite 😂
Čas by šla rodine a deťom,časť na nehnuteľnosti,časť investovať a časť by sme precestovali
Zle som položila otázku v nadpise žienky nemyslela som to že ako by ste ich minuli ale skôr kde by ste ich opatrovali😃 lebo všetko čo píšete by sa nedalo zrealizovať za deň tak celkovl že kde by ste ich mali odložené či v banke alebo inými spôsobmi počas času kedy by ste z nich čerpali 😁😁
Minat pravdaže viem presne kam 😂ale netuším kde by som ich mala uchovane popravde by som sa aj dosť bála o seba že ma niekto vykradne či podobne predsa len by to vedeli viaceré osoby už len keď by mi to vyplácali 😁
@pe_mi tiež nejak podobne len by som sa aj bála že to každý zisti nechválila by som sa okázalým luxusom v našom malom meste najluxusnejšia vila a podobne 😂ale myslím že take niečo sa nedá utajiť už len keď niekto by videl zrazu nový dom či auto alebo by sa roznieslo ze som dakde pomohla a podobne tak mna skôr táto stránka zaujíma ta ochrana 😃
@surama 😃😃 mne by uplne stačilo získať nejaké peniazky na vlastne bývanie a niečo navyše ku tomu pre krajší život ale uf tie jackpoty čo tam sú príde mi to ako veľmi veľké riziko asi by som zostala paranoidna minimálne 😃
Ahaaa

Zaistila by som deti a rodinnych prislusnikov. Pre seba nejaku rezervu a cast by som venovala na odvratenie prirodnej katastrofy, napr. mozno skladky chemickych odpadov z CHZJD. V buducnosti bude nedostatok pitnej vody a my vedome ohrozujeme podzemne vody pod Zitnym ostrovom.
Určite by som si hneď kúpila daku nehnuteľnosť pri mori, asi v Španielsku, žila som tam nejakú dobu a páčilo sa mi tam. Isto by som kúpila nejaký väčší byt aj tu, do budúcna pre dcérku, zatiaľ by som ho dala do prenájmu. Nejaké peniaze by som si nechala ako hotovosť v banke, ak by mi ostalo dosť, tak možno banka vo Švajčiarsku by bola vhodná. A potom by som investovala do môjho podnikania, rozšírila by som ho aj do iných miest. 🙏🙏🙏❤️ A prispela by som väčšou sumou Spokojnej labke v Martine, na nový útulok🐶🐶🐶
No čo ja ti viem, veď keď niekto vyhrá,je jasné ,že ideš dopredu ,skupuješ a podobne.niektori by si možno kúpili nejaké najnovšie namákané auto,to je viditeľné hneď.ale veď som vyhrala,tak čo 😁😁 povedala by som na rovinu,že som vyhrala predsa, z neba mi asi nespadli,ani som ich nezdedila .vieš 😁
kúpila si vlastný byt, auto, išla niekam na 2 týždne na dovolenku,niečo odložila a potom rozmýšlala čo dalej
Napadne dnes niekoho mať veľké peniaze doma? Asi len tých čo sú potom v TN, že im ukradli stotisíce, tisíce.Boli by na účte a postupne by som minala a kupovala nehnuteľnosť, priestory atď
Prečo nie banka?
tych par tyzdnov alebo mesiacov, kym ich investujes ich mozes kludne podrzat v banke, kludne aj v roznych bankach ak sa obavas, ze by banka skrachovala. Doma pod matracom nebudu v bezpeci
Podla vysky toho obnosu. Lebo je rozdiel, ked vyhras 200 tisic alebo 20 milionov. Kupila by som investicne nehnutelnosti, na SR aj v zahranici, apartmany pri mori, v horach, ktore by mi zarabali. Investoavla by som do akcii, fondov, podla uvazenia. Diverzifikovala by som to riziko. Kupila by som si nejake obrazy znamych maliarov, mince, diamanty (toto su male veci a v pripade potreby sa daju urychlene vziat so sebou).
Hlavne by som to nikomu nehovorila, nikdy za ziadnych okolnosti. Aby sa na mna nelepili darmozraci ako pise @alessavandervelden.
@luccija jasne doma nie ale možno ti starší ľudia by boli takí nedôverčiví že len v tichosti doma a doplatia na to
Banka ani neviem, možno by som riez bola trosku nedoverciva predsa len veľa Slovákov take astronomické sumy tam nemá možno pár najbohatších ľudí
Myslím že s tým je potom spojené aj rozme otravovanie banky s ponukami investícii a kadečoho a tiež by som sa bála že sa ku tomu dostanú nejakí nesprávni ľudia
Možno to nejak rozložiť na viaceré účty alebo tak
@muchotrafka298 presne tie závratne sumy mám na mysli. 200tisic je suma veľká ale v dnešnej dobe nič závratne za to si niekto ledva kúpi novostavbu ktorá ani nemusí byt extra luxusná. Čiže mám na mysli jackpoty v miliónoch, ktoré ya nedajú minút hneď a tiež by som určite chcela čas na rozmýšľanie ako s nimi vynaložiť čiže za ten čas by museli byt niekde chránené 😂
Pri vysokych sumach mas svojho sukromneho bankera, do banky nechodis, on chodi za tebou domov, takze hned by som kontaktovala jedneho a uz by sa mi i to postaral, ak ide len o to, kam ich ulozit.
Normálne v banke, lebo dlho by tam neboli 🤣. Každému z detí a sebe by som kúpila dom alebo byt, auto. Vrazila do podnikania napríklad, krásne zariadila byty. Zaplatila luxusnú dovolenku a bolo by pomaly bez peňazí. Zvyšok by som v banke už nechala keby dačo sa aj stalo boli by sme zabezpečení...
@kofa77 Hej takéto niečo som myslela či sú takí poradcovia bohatých ľudí 😄 hlavne by som chcela mat kľud nie aby ma niekto pravidelne otravoval ako chcem investovať možno by som nejaký ten rok mala aj hluché obdobie kedy by som si ich sprvoti užívala rozmýšľala a až potom riešila čo dalej
Len bála by som sa toho že ako keď vidíme podvody na starých ľuďoch vždy prídu o tisícky eur tak niekto musí vedieť presne koho osloviť. Nevieme akí ľudia sa medzi nami pohybujú niekedy sa netreba ani pochváliť a napriek tomu sa zlí ľudia dostanú ku tomu že mame peniaze, možno aj nejaký človek v banke alebo nejakej inštitúcii ktorí s tým robia a posunu ďalej, nikdy nevieme
Len tohto by som sa bála 😃 nie že by som sa ja nechala oklamať ale že hy mi niekto nejak ublizil
V 1.rade,by som si zohnala dobreho poradcu-bankara a riesila s nim,ako peniaze a kde ulozit.no a potom spisala plan,kde ich investujem🤣
Pri takých astronomických sumách už aj to samotné investovanie nemusí byt až tak na mieste pretože toľko peňazí sa možno za život neminie, jedine keby chceme zabezpečiť 3 ďalšie generacie po nás 😃takze neviem či by som aj mala chuť všade možné investovať aby sa mi stále navyšovali až sa z toho zbláznim 😃
Pravdaže by som nasjkôr zabezpečila seba v zmysle mat vlastne bývanie vymenila auto a nejaké spotrebné materialne veci, dopriala si všetko po čom túžim, zabezpečila svojich najbližších ktorí by tiež dostali bývanie auto a nejaký budget na účet, pomohla tiež tým čo to potrebuju to samé osebe by bolo náročné lebo tých odvetvi je veľmi veľa musela by som zvážiť komu, ako
Zabezpečila sa nejakým spôsobom aj formálne aby na dôchodku som niečo mala keby náhodou už peniaze nemám 😂 alebo ako to povedať proste by som sa poradila ohľadom tohto čo by bolo dobre v takej situáciu urobiť či si len odložiť nejaké peniaze alebo ako, týchto formalít by som sa inak dosť bála ze nebudem rozumieť či budem mat nejane povinnosti spojené s tými peniazmi, viem že na sk sú peňažné výhry oslobodené od dane čiže to tak platí navždy kým ich neminiem a nemusím robiť nijaké úkony? Bola by som teda v podstate ako dobrovoľne nezamestnaná alebo aký status by som mala keďže by som do prace nechodila, založila firmu alebo ?😂
A so zvyškom by som narábala priebežne keby mám vsetlo čo popisujem vyššie už by som podľa situácie do niečoho davala peniaze zrejme hlavne nehnuteľnosti.
Sranda ako tu rozoberame co by keby ale prečo nie, nikdy nevieme na koho sa usmeje šťastie 😃 a je lepšie mat nejakú predstavu o niečom ako byt potom zaskočený 😂
@alessavandervelden ja napríklad takýmto veciam ktoré popisuješ v úvode nerozumiem keďže sa v takom nepohybujem, viem si len čo to podľa názvov zaradiť. Čiže by som to musela nechať presne na toho poradcu alebo niekoho a to je otázka či by som vo výsledku neskončila nejaká oklamana keby sa púšťam do veci o ktorých nič neviem 😂
Vsak ked iich vyhras,prevodom och fostanes do banky na svoj ucet.
A tam su v bezpeci.
Kto by ich mohol.ukradnut?
Banka bude tovit peniaze a ty moues zit pomaly len z urokov-tak to robia ti ktori maju ozaj mrte penazi a nevedia co s nimi....
Ja osobne by som kupila nejaku nehnutelnost a to by netrvalo teda dlho,kym by boli v banke.
Ostatne by som rozdala-na charitu,na utulky,rodine....keby som ozaj mala vela penazi,realizovala by som velke projekty pre pomoc inym.
Cize nedrzala by som ich pri sebe.
Nie som drzgros.
Mam vsetko co potrebujem a prebytky by ma "tlacili"
Ja by som si kupila ranc a mala daky agropenzion s restauraciou s domacimi prodaktami z nasej farmy.ale to je len taky nesplnitelny sen 😅

Ahoj,zopár bytov by som kúpila,tiež by som asi vystavala priestory, budovu,ktoré by som davala do prenájmu.tym by som chcela zabezpečiť naše deti.
Určite by som ale vyhľadala aj deti,ľudí,vo potrebujú na drahe liečby, pomôcť financne,materiálne rodinám,ktoré to potrebujú.
Ja som typ,čo má rád teplo,jednoznacne dom pri mori niekde.
Plus rozbehla podnikanie pre mňa a manžela.