Čo s nakopenými detskými vecami v dobrom stave?
Čo s nakopenými detskými vecami v dobrom stave? Aktuálne vyše pol synovej veľkej skrine a značnú časť aj ostatných skríň v domácnosti tvoria jeho malé veci, nehovoriac o hračkách, ktoré sú už dlho nepoužívané , skladujeme ich pod posteľou, v krabiciach na skriniach ... . Máme pomerne malý byt a skutočne tu na to nie je priestor, no sú to bezchybné, pekné a plne využiteľné veci, veľa sme ich darovali a posunuli ďalej, no rada by som zvyšok aspoň za symbolickú cenu predala, neviem však vôbec kam sa obrátiť. Bábätkovské a veci do 4-5 rokov už nemáme, ale od cca 6-12 rokov ich je naozaj veľa. Keď bolo moje aktuálne 12-ročné dieťa malé, tak som množstvo vecí, hlavne oblečenia po ňom, predávala na detských burzách v našom meste a okolí, no hlavne od Covidu sa prakticky zrušili. S predajom cez internetové bazáre nemám veľmi dobré skúsenosti, ale možno som sa len nesústredila na tie správne bazáre, predala som pár vecí, no oveľa viac som sedela na nete pre odpovede záujemcov, asi to pozná každý kto to skúsil. Keď predávate vec za napr. 1-2e a dostávate od záujemkyne týždeň x otázok v každej dennej hodine a nakoniec sa už neozve ... . Neviem nájsť optimálne riešenie, nejakú stránku, kde by bol predaj naozaj efektívny, ale nejaký iný spôsob ... S čím máte v rámci predaja dobré skúsenosti? Spôsob, miesto ... ďakujem za každý tip, radu 🙂.
Ja som veľa vecí darovala do charity, H&M kôš + rôznym známym na sídlisku. Majú menšie deti, takže využili a potešili sa. V rodine deti nie sú, takže som to takto riešila.
Asi je treba sa zmieriť s tym, ze je proste veci viac, ako potreba.
Ci stojí ten čas a nervy za výťažok, alebo je nahádzanie do humany efektívnejšie.
A to ide ešte o malé vecičky, skladné a potrebné.
Keď vidím, co majú deti tých plastových hovadin, je mi do plaču.
Teraz som uprosila jednu osobu, aby decku nekupovala kuchynku,
pôdorys 1*metra, omrzi o rok, kam potom s tým???
2x v roku robim "rozdavacku" kde pridu kamosky, preberu co sa im paci. Zvysok ide do mecha a nosim ich na charitu. Nemam cas ani energiu na to aby som to predavala.
Pokial to nie sú nejaké značkové veci tak najefektívnejší spôsob ako sa ich zbaviť je rozdať kamoskam a dať na charitu
Otvor si bazár, je tam milión handier
Radim postupne triediť, kúpim nové, malé posuniem predám..nie skladovať 5 rokov a potom sa čudovať, že sa nedarí ani za 2€ predať.
Odfoť balíky a predaj za symbolickú cenu. Napríklad aj tu, aj keď na marketpace je to trošku živšie, lepšie. Pomerat hneď na začiatku nech potom neotravuju ale hneď kupujú. 🫢
@ahhola ani nekomentujem. Včera som vyhodila 2 veľké čierne vrecia hračiek. Hračky ako hračky, blbosti. Ktoré nemajú žiadnu významovo náučnú hodnotu pre tie deti. Samé plastové auta, vláčiky, motorky a neviem čo. Všetko polámané, bez kolies...ale vždy, keď som chcela potriedit, dala som do vriec, nech muž vyhodí, on to vysypal naspäť medzi hračky. Teraz som nemilosrdne vyhodila a len oznámila, že máme viac priestoru. A nechcem vidieť už žiadne neuzitocne hračky. Kto nekúpi knihy, farbičky, ...nech nenosí radšej nič. 😃
Kuchynka náhodou baví. Aspoň moje deti. Vždy niečo varíme, pečieme, vaľkáme...ale majú len 2r a 3r.
Su tu darovacie skupiny daruj..
Skus cenzra pre tyrane matky vacsinou su vdacni za oblecenie aj hracky pre vsetky vekove kategorie. Akurat tam treba priniest veci oprane. Ty sa zbavis problemu a niekomu kto si to naozaj nemoze dovolit neskutocne pomozes 🙂
Aha teraz citam ze to chces predat to neviem na nete na bazaroch je to presne ako pises... Ak sa rozhodnes veci darovat pre dobro niekoho kto na to ozaj nema uz som ti pisala ako...
Nebol by problém ich darovať, ako píšem už som množstvo darovala, aj darujem, nielen hračky, oblečenie, ale aj z domácnosti a pod., ale rada by som aspoň niečo predala aspoň za symbolickú sumu, zíde sa do domácnosti každé euro. No fotiť každú jednu vec, merať, dávať podrobný popis s rozmermi a všetkým a nakoniec často nič z toho a ten čas, ktorý človek strávi nekonečným odpisovaním, lebo nie som z tých ktorí predajú čokoľvek s tým že "šikovný ocino opraví", "šikovná mamina zašije" a pod. ... 🙂.
A ako chceš potom predať, keď sa ti nechce? Či akú máš predstavu to predať? Nekúpim nič ani za 1€ bez toho, aby som sa nepýtala, či to má fľaky, či to treba opraviť, či aká je to veľkosť. Predsa nekúpim niečo napríklad nohavice 158 číslo, keď neviem aký to má široký pás. A nakoniec vyhodím 2€ plus poštu. 😉
@tosomja ja tiež kupujem tak ako píšeš a pri cenách poštovného je aj 1e s poštovným niekoľkonásobne vyššie ... Ja nemám problém odpisovať na normálne otázky v normálnom množstve, druhá vec je že sa snažím práve preto všetko dôkladne zmerať, opísať stav, materiál, farbu ... no jednoducho všetko, ale naposledy som predávala oblečenie pred pár rokmi a naozaj som pre to v rámci odpovedí trávila hodiny a hodiny na nete.
Ja tiež preto nepredával nič. Lebo tie otázky ešte dobre že nechcú vedieť hustotu bavlny. A neviem čo ešte a nakoniec ani nepodpíše.
Mám tu len šaty, čo keď nepredam teraz do prvého svätého prijímania, tak ich vyhodím. A kočík, čo mi nesúri predať. Lebo ešte ten rok dcéra podľa mňa rada pospi v kočíku.
Počas korony som predala asi všetko čo som chcela.Posledny zhruba pol rok vôbec nič.FB som zrušila,takže k tomu tiež neporadim ako to tam teraz je,ale tam sa mi podaril predať jedine kočík,nič iné.Oblecenie,hračky darujem,niečo nosím kolegyniam,majú menšie deti ako ja.Makke hračky čo dostali,v super stave je mi ľúto vyhodiť/darovať,aj sa niekedy svokrovci pýtajú,či sa s tým hrajú😉tak tie som dala do vakuovych vriec.A tie už zmestim.Nepaci sa mi štýl kupovania stále ďalších a ďalších veci,keď ich nejaké hračky prestanú baviť,vyperiem,dám do vakuovych a zas vymením.Vobec si nevšimnú,že sa hrajú s niečím,čo dostali už dávno.S tým oblečením,topánkami je to ťažké,nové často zoženies za smiešne ceny v akciách čo tu na bazáre za to isté použité niektoré ponúkajú za oveľa vyššiu cenu.A za 1-2€ a poštovné,no mne by sa to nechcelo,ten obal a cesta na poštu ma niečo stoja,reálne viac ako tá predaná vec.Vyhodiť nemilosrdne a nesmutit za tým.A nekupovať viac ako vynosila,lebo ozaj čo s tým potom
Neviem,ale ja keď si dám do rovnice eura čo dostaneš za tie veci, čo nebude nejaká horibilné suma verzus ten čas čo tomu budeš venovať,fotiť nahadzovať ,odpisovať a hlavne niekedy zbytočne ,tak by som to všetko hodila do koša na oblečenie,charitu a mala pokoj.
@tosomja oni majú 80m2 byt a chlap vždy znervoznie, ked niečo pribudne... Musia vnútri obchádzať kočík, jedálenskou stoličku, trojkolky, vaničku na nohách, susiak... Pre udržanie rovnováhy veci v byte a zdravých nervov, nie kuchynke😅. Ved to majú v každom detskom kútiku, naco to obchádzať doma.
Triedim sezónne 2-4 x do roka - 3 kopky - zberný kontajner, na darovanie známym/rodine, na predaj. Pokodené, vyblednuté handry alebo kôš. Akonáhle z niečoho vyrastú tak ide na nejakú z týchto kôpok. Keď mám pár vecí na predaj tak nafotím, hodím sem a na FB, Základ je nekupovať/nemať veľa vecí, potom sa človek nemusí vecí zbavovať. Reálne normálny chalan puberťák čo nie je zameraný na módu točí dokola 2 nohavice a 4 tričká, s rezervou 6 - častokrát im stačí krátky rukáv, a pri takej intenzite nosenia už nie je veľmi čo predávať, plus dve bundy tenké, jedna zimná na vrch a jedna softšel. Iné sú veci na šport a na zááľuby - kopačky, cyklistické apod. a na slávnosť . Aj keď na slávnosť zvyčajne stačia 1 tmavé rifle a košeľa sa nájde v hocakom sekáči alebo na bazáre, alebo treba snažiť sa požičať. Dievčatá to je iné - ale tiež kupovať kombinovateľné kúsky. Takže za mňa: pridávať veci po 5-10 kusov na net (100 naraz sa ti fakt nebude chcieť naraz fotiť), zamyslieť sa koľko vecí reálne dieťa potrebuje a vynosí, nekupovať zbytočne a predražené veci - potom nebude ľúto sa ich zbaviť, Ešte je možnosť že Ty sama zorganizuješ výpredaj - niečo na štýl garážového výpredaja v US (ak máš dom a mesto/dedina je dosť veľká), alebo sama/s kamarátkou zorganizuješ bazár - nejaký miestny kulturák/škola/fara/detský klub - za stôl si mamky zaplatia napr. po 2 eurá - tak aby vyšiel prenájom a môžete predávať. Ináč iná cesta ako odfotiť, pomerať a poslať nie je.
Ked dcera vyrastie z jednej velkosti spravim balik a za symbolicku cenu to ide na fb konika alebo bazos.po eure to fotit ani predavat nemienim.takto isto odisli odrazadla kolobezky bicykle elektricke auticko trojkolka smyklavky hupacky ohradka kresielko a podobne opachy co som nemala kde skladovat.nic neskreckujem lebo by som zapelesila pol domu s tym.co nepredam darujem za kinderko s vzdy si.pre to niekto pride.keby zase nahodou nieco potrebujem pre dalsie dieta kupim zase z druhej ruky..
Zbav sa toho cim skor..peniaze z toho uz nebudu.len zbytocna ostara
skus vykup z pezinsky bejbisekac
.na Facebooku bývajú aj lokálne mamičkovské bazáre, ja som keď tak menila veci za ovocie alebo kinderko. Čo sa dalo, išlo známym, niečo sa mi podarilo predať (oblečenie nie, také veci ako uciaca veža, nosic a tak). Ale nemám na to nervy, aby som oblecka premeriavala a potom predávala za euro. Nejaké hračky som posunula aj do detského oddelenia v nemocnici. A keď.clovek.glada, na FB aj instagrame sú skupiny, kde sa.cielene pomaha ľuďom s vecami, ktore potrebujú.
Ja odporúčam poslať veci do eko výzvy Genesis, odoslanie je zadarmo. Za dané oblečenie, doplnky pripisujú kredity. Ocenenie tovaru občas nič moc, ale dá sa tam za kredity nakúpiť aj drogéria.
Horsie veci darujem - na fb su darovacue stranky podla muest. Tie lepsue predavam po eure. Zo skúseností viem, ze najlepsie som sa zbavila veci cez zimu, ked ludya sedua doma a surfuju na webe. Na jar idu do zahrad, von.
Hracky darujem, take leosie predavam za symbolicke ceny. Akebo posuvsm známym. Mini hracky z kinderiek chcu napriklad v ambulancuach pre deti. Vyhod na fb stránkach, pýtaj sa kade-tade.
a takyte odpady pohlcuju nasu zem.Daruj na charitu.niekti to mozno vynosi.