icon

Čo sa stane so zlatým šperkom po prepadnutí v záložni?

8. jún 2025

Ahojte prosím vás viete čo sa stane so zlatými šperkmi v záložni keď vám prepadnú? Čo sa s nimi stane? Dajú sa kúpiť? Alebo ich premiestnia do inej záložni v inom meste? Už dávnejšie som bola nútená založiť zlatý šperk no ale nestihla som ho vybrať v čas a prepadol mi bolo to už dávno asi cca 2 roky. Myslíte že ešte je niekde na inej predajni alebo ho roztavili? Ďakujem

martinmmartin
8. jún 2025

no bud ho ma niekto uz doma alebo ho roztavili ak to bola nejaka obluda alebo tam furt lezi, vsak sa ich spytaj ved

maranco
8. jún 2025

Ak si nestíhala vybrať, mohla si predĺžiť uloženie.
Šperk sa ponúkne sa na predaj, ale robia aj to že ak sa nepredá v jednej záložni presunú šperky do inej záložne a tam ponúkajú na predaj, alebo nahodia inzeráty alebo ich predajú vo výkupe.

karolinakr
9. jún 2025

2 roky je dlha doba, niekto to ma doma, však daj si inzerat fotku presnu, možno budeš mať šťastie
alebo pošli do všetkych založni email s presnou fotkou, či nemaju takyto šperk, adresy si najdeš z internetu
ja som stratila retiazku na ruku striebornu, velmi oblubenu a dlho som ju nikde nevidela, a potom som nahodne išla do založne a tam za lacnu cenu ju mali

autor
10. jún 2025
@karolinakr

2 roky je dlha doba, niekto to ma doma, však daj si inzerat fotku presnu, možno budeš mať šťastie
alebo pošli do všetkych založni email s presnou fotkou, či nemaju takyto šperk, adresy si najdeš z internetu
ja som stratila retiazku na ruku striebornu, velmi oblubenu a dlho som ju nikde nevidela, a potom som nahodne išla do založne a tam za lacnu cenu ju mali

@karolinakr to je šťastný koniec ale ja fotku tých šperkov ani nemám 🙁 aj hľadám na nete bazosi a nasla som veľmi podobné ale iný tvar

sense
10. jún 2025

Mohla si sa spýtať v konkrétnej záložni. Ale posunú ďalej buď iná záložňa, výkup alebo sa predala

karolinakr
10. jún 2025

dik...ja si nemyslím, že to bola tá istá, ale veĺmi blizko podobná

karolinakr
10. jún 2025

som bola rada, že aspoň niečo
a niečo podobne dat vyrobit? každe zlatníctvo ti to spraví..ak maš peniaze, choď do toho..nakresli si presný vzor, ukaž zlatníkovi a spýtaj sa na cenu, či sa ti to oplatí

lauruska_sumienka
11. jún 2025

skus sa poinformovat v danej zalozni, mohli by mat zaznam ze co sa stalo.najprv skus pohladat doklady co ti dali, ked si ho bola zalozit