icon

Čo si myslíte o kráľovskej rodine?

22. aug 2024

Čo si myslíte o ich živote? Majú dobré životy? Alebo harry a meghan urobili spravne a odišli of tohoto celého? Ja som čítala teraz jeden článok a nejak som sa preklikla ďalej a ďalej a začalo ma zaujímať ako totam funguje a prišla som na to, že ais by som taky život mať nechcela. Podľa mňa je to veľmi obmedzujúce. Neriešim cudzie životy ani nič, len s čistou dušou chcem o tom podebatovať

Strana
z2
lucia__27
22. aug 2024

Chcela by som mať ich peniaze ale ten stresujúci život určite nie. Harry urobil dobre , len sa sa tak nesprávajú

autor
22. aug 2024

@lucia__27 čo myslíš tým, len sa tak nesprávajú?

lucia__27
22. aug 2024

Že chceli mať pokoj, kľud a robia úplný opak, silene priťahujú na seba pozornosť točia dokumenty, filmy, rozhovory a pod. Veď Harry chcel utiecť pred mediálnym svetom predovšetkým ale nevyzerá to tak

deti95060810
22. aug 2024

Harry dobre nespravil a kráľovská rodina má bezstarostný život...

aniele
22. aug 2024

Meghan sa, z môjho pohľadu, správa ako kedysi Sisi. Práva, privilégiá a peniaze áno, povinnosti nie. Akurát Sisi nerada priťahovala pozornosť okolia, na rozdiel od Meghan.

barborachors
22. aug 2024

vobec ma nezaujimaju a celkovo nechapem preco ludi tolko zaujima ich zivot. Maju ho presne taky ako aj ini ludia, tiez su tam posramotene vztahy, skriepky, zavist, laska... neviem, co tu je na debatu. Akurat maju inu zivotnu uroven ako bezny clovek, su na cele monarchie v UK atd a to je vsetko.

autor
22. aug 2024

@barborachors tak načo sa zapájaš?

autor
22. aug 2024

@aniele mne bola sympatická 🫣

bosorkabb
22. aug 2024

Mimo verejnosti majú bežný život ale áno bezstarostný. Maju peniaze a moc.
Megan a Harry sú hlavne falošný. Musia písať knihy, točiť dokumenty veď z čoho iného by žili?
Megan chcela byť stredobodom pozornosti a vo Veľkej Británii to nešlo. Harry si to podla mňa takto neprestavoval ale čo už. Žiť na vysokej nohe niečo stojí a keď už nemá príjem z koruny tak sa musia obracať. Ale už aj v USA ich majú plné zuby.

aniele
22. aug 2024

Ktorá z nich?

juliacenc
22. aug 2024

Ja by som to brala a neodisla by som tak ako harry, kazdy ma problemy aj oni ale lepsie sa im zije v luxuse a starostlivosti ktoru maju. Ja by som chcela byt sucastou kralovskej rodiny 😄

unicornlady
22. aug 2024

@aniele O Sisi niekde písali, že mala "syndróm Petra Pana" (aj o Michaelovi Jacksonovi sa to vravelo), že bola ocinkova obľúbená, a zrazu, keď sama sa stala matkou, zrazu už nemohla mať ona tú neustálu pozornosť a byť tým dieťaťom.

monnci2226
22. aug 2024

kralovna alzbeta - obdivujem ju. tolke roky vladnut a pritom sa ani ako nastupkyna nenarodila. bolo jej to proste sudene a zvladla to bravurne.
Harry - traumatizovany v detsve a nesie si to bohuzial v sebe stale a aj ked tvrdi opak nema to podla mna v hlave upratane. rozoberat verejne zivot rodiny je dno...
megan - fakt ju nemusim, je mi neuveritelne nesympaticka. myslim ze je totalne vypocitava mrcha.
Kral Karol - na nom obdivujem jeho lasku ku Kamile. uzasna lovestory, ktora az casom bola pochopena, kedze vacsina ludi bola fanusikmi Diany.... a takto by som sa mohla vyjadrit ku kazdemu 😁 myslim ze maju zaujímave zivoty. Aj pribeh kráľovninej sestry ma zaujal, princezna Anna je zaujimava zena... no proste debata nadlho 🙃

bosorkabb
22. aug 2024

Inak koho zaujíma kráľovská rodina tak odporúčať na Netflixe seriál Koruna.

monnci2226
22. aug 2024

@bosorkabb suhlasim. najviac sa mi pacila prva seria o zaciatkoch kralovnej Alžbety. ale aj ostatne som zhltla ako malinu. super serial.

bosorkabb
22. aug 2024

@monnci2226 áno tá prvá bola najlepšia. Ale všetky sú super.

mimikarol
22. aug 2024

Ja ich sledujem na Instagrame ale zas dáko mega ma nezaujímajú. Najlepšie to majú ty členovia ktorý nie sú "hlavný". Majú luxus ale menej pozornosti. To by som brala 😂

kandelabra
22. aug 2024

Debata na hodiny. Maju taky zivot ako kazdy iny. Maju sice peniaze, ale tiez problemy. Ten tlak medii a verejnosti je obrovsky. Co sa tyka Harryho a Meghan, ona vzdy chcela slavu, poroznost a vsetko zadarmo, nikdy nemala zaujem urobit nieco pre druhych. To jej kralovska rodina nedovolila, tak odisla a teraz im to dava "vyzrat" ohovaranim. Harry nie je bez viny, ale pre nu to bol vzdy len prostriedok, ako sa dostat kam chce.

aniele
22. aug 2024

@unicornlady U otca možno aj, bola výborná krasojazdkyňa, jedna z najlepších v krajine. Ale bola tzv. sendvičové dieťa, teda to v strede, tie sa často nevedia zaradiť a hľadajú spôsob, ako zaujať. Mám knihu, kde sú aj úryvky z jej Poetického denníka. Každý tam bol ...ehm, len ona lietadlo. Tie prívlastky, ktoré dávala ľuďom okolo nej, boli hrozné. Napr. staršiu dcéru nazvala prasnicou. Vo všeobecnosti o svoju rodinu (okrem Márie Valérie) nemala záujem. Aj celý ten príbeh okolo jej vzťahu so svokrou je nepravdivý. Je toho veľa, čo by sa dalo o nej v tomto smere povedať. Ak chceš, prečítaj si: https://www.martinus.sk/authors/gabriele-prasch...

unicornlady
22. aug 2024

@aniele
Ja mám túto, ale tam je o viacerých panovníkoch a niekedy fakt pikantntosti či dosť zlé veci, ako sa správali k ženám
(napr. ako si deti Márie Terézie išli po krku, či ako jej syn poslal jednu svoju sestru dosť ďaleko, lebo si písala s jeho manželkou ľúbostné listy;
či ako bratranec, teraz neviem, či Sisi alebo jej manžela, v kúpeľoch robil homosexuálne návrhy mužom a obťažoval ich atd..)
https://www.martinus.sk/552253-lasky-a-skandaly...

O Sisi je tam napr. spomenuté, ak sa nemýlim, že vybrala svojmu manželovi milenku, aby ju neotravoval (inak, my, keď sme boli v Schoerbrunne vo Viedni, tam bolo, že Sisi vyslovila vetu, že manželstvo je nezmysel. Nechápem, načo sa teda chcela vydávať.)

oblecenie99
22. aug 2024

@unicornlady No, ona sa nechcela vydávať. Mala 16 rokov, keď si ju vzal bratranec. A v ich kruhoch sa rakúskemu cisárovi nedávalo košom, pochopiteľne. Bola to iná doba. To, čo chcela ona, prakticky nikoho nezaujímalo.

aniele
22. aug 2024

@unicornlady Áno, aj tú knihu mám, ako aj mnohé iné. Učila som dejepis, tak ma zaujímal život ľudí rôznych vrstiev. V tej od Praschlovej-Bichlerovej je veľa vecí rozobratých aj z psychologického hľadiska. Mimochodom, jedným z jej obľúbencov bol Angličan menom William Bay Middleton. Aj som o ňom našla na nete informácie, ale nezistila som, či patril medzi predkov či príbuzných princeznej Catherine. Zase, až tak veľmi ma to nezaujímalo.
Vydať sa chcela. Mala možnosť cúvnuť, veď medzi zasnúbením a svadbou uplynulo viac mesiacov. Ale asi ju to (v 16 žiaden div) ohúrilo. Nie je pravda, že FJ I. bola určená výlučne Nené. V tom čase mal mladý muž akú - takú možnosť voľby tým, že mu z vybranej rodiny boli "ponúknuté" dve/tri dievčatá. Obe sestry, Sophia i Ludovica, sa z vývoja situácie tešili, čo vieme z ich korešpondencie aj denníkov. Vo všeobecnosti bola Sophia v rodine (aj u svokra Františka I.) obľúbená, uznávaná. Najmä pre svoju obetavosť (osobne napr. ošetrovala chorých členov rodiny) a nesebeckosť. Musime si aj uvedomiť, že mala možnosť byť po abdikácii Ferdinanda V. sama cisárovnou, keďže bola vydatá za jeho brata. A ona bojovala za titul pre syna, čím sa odsunula na vedľajšiu koľaj. Čo zlé o nej vieme, to je vlastne od Sisi, ktorá sa zverovala Márii Valérii a tá to posunula ďalej (kto by neveril mamičke?). Takže tak...

janulik2008
22. aug 2024

@monnci2226 to s Kamilou a Charlesom inak aj mna zaujala ta lovestory 😀 a to som fanusik Diany a ktovie ako by to bolo keby zila mozno by bolo vsetko inak. Podla mna najhorsie na tom bolo to ze on bol zamilovany do Kamily cely cas.
A Harry a Meghan, neviem no citala som jeho knihu a akoze niektore veci ma zaujali kedze je to z "inej strany" ale co ja viem 😀 chceli mat pokoj a davaju rozhovory 🙈 inak tusim na Netflixe je dokument a v nom vravela Meghan ako sa musela uklonit kralovnej ale mne to prislo ako vysmech kedze kralovnej sa pokloni kazdy 😀

bosorkabb
22. aug 2024

@janulik2008 áno na Netflixe majú dokument a áno povedala to. Celý ten dokument je hádzanie špiny. Všetci sú zlý len ja som lietadlo...

marianarem
22. aug 2024

@bosorkabb Mne nepripada bezstarostny. Kate ma napriklad tri male deti a rakovinu. Peniaze nie su jedina starost, ktoru clovek moze mat.

bosorkabb
23. aug 2024

@marianarem majú v rámci svojho postavenia bezstarostný život. Oveľa bezstarostnejsi ako bežný ľudia.
Pretože okrem toho že majú kopec pomocníkov okolo seba od chyžnej po opatrovateľku, majú aj prístup a dostatok peňazí ku najkvalitnejšej zdravotnej starostlivosti. Netvarme sa že nie.
Takže áno majú choroby ale si myslíš že bežný Brit má rovnakú starostlivosť? Žije mi tam polovica rodiny tak viem ako to u nich chodí.

monnci2226
23. aug 2024

@janulik2008 ja sa asi neradim medzi typickych fanusikov Diany. mne jej je skor luto. bola chuda naivna, zamilovana, zneuzita systemom do toho vsetkeho velmi citliva dusa ktora to cele nezvladala. a ano bolo by veru zaujimave sledovat co by bolo ak by sa nestala cela tato tragedia.
to ako sa Megan ,,poklonila,, som videla a bolo mi traplne aj za nu. velky preslap z jej strany. aj Harryho pohlad vyzeral ze je z nej sklamany. A ak by odisli tak ako tvrdili, ze nechcu pozornost a chcu pkkojny zivot, tak by som to chapala a aj im fandila. Ale toto co robia, ako vystupuju je jeden velky trapas. Proste Megan sa nechcelo plnit si povinnosti a plnit protokol a pravidlá. Ale tituly, peniaze, pozlatko... to uz ano. u nej charakter fakt 0.
a je velmi zaujimave ze z celej rodiny sa znesie len s jej matkou. cize je odstrihnuta od vlastnej rodiny a toto iste spravila aj harymu a ich detom - odstrihla ich. musi to byt ,,velmi prijemna osoba,,.

unicornlady
23. aug 2024

@monnci2226
Ja by som len k tej Diane podotkla.
Videla som nejaký dokument a ona tiež nebola taká svätá, ako sa o nej opisuje.
Neviem presne, ktorý dokument to bol, ale tam Charles vravel, že on sa snažil v tom manželstve. A keď nejaký psychológ spomínal Dianu, tak ona chcela to, čo nedostala od otca (tú lásku), lenže Charles bol vychovávaný chladnejší spôsobom, takže jej nevedel dať to, čo mal jej otec.
A neviem, či ona ho nepodviedla prvá s bodyguardom. Nejaký tajomník spomínal túto aféru, a potom dal Charles toho bodyguarda vyhodiť.
Kto koho podviedol prvý, to neviem, ale dlhodobo bol vykreslovaný Charles ako ten zlý, avšak ona bola sama osebe dosť nevyzretá, chcela si kompenzovať to, čo nedostala od rodičov, a proste nehodili sa k sebe.

A tá Meghan, z jej strany chýba úcta a rešpekt nielen voči monarchii, ale celkovo.
Keď aj teraz sú videá, ako bola v Kolumbii (a tam učila dievčatá, ako sa majú pokloniť, wtf :D )
a ako vždy hovorí o sebe a ten jej americký úsmev pôsobí dosť falošne. A Harry ozaj vyzerá čím ďalej horšie. Asi tá vytúžená "sloboda" až taká chutná nie je, keď má ženu narcistku.

janulik2008
23. aug 2024

@monnci2226 ono je to bulvar ale uz niekolkokrat som citala ze medzi nimi to nie je ruzove ako sa hovori tak ktovie kde je pravda 😉
Co sa Diany tyka ako sa hovori kazda minca ma dve strany 😉 tak ci onak skoda ze umrela tak mlada

monnci2226
23. aug 2024

@unicornlady urcite suhlasim ze nebola vobec svätá. myslim ze niektore bulvarne media aj spekulovali ze tento bodyguard je harryho otec. ale celkovo mala psychicke problemy bojovala s bulimiou... vnutorne bola velmi zranena a nestastna zena. mne k nej najviac pasovala uloha ked pracovala charitativne s detmi. pri tych detoch jej to velmi pasovalo a myslim ze jej to aj islo a toto ju naplnalo.

tieto vylety herryho a megan su dalsia kapitola. navstevuju najchudobnejsie krajiny sveta, tieto krajiny to stoji miliony - charita jak vysita 🤦‍♀️ a tiez suhlasim ze Harry si to asi predstavoval inak, som ozaj zvedava ako bude tento ich pribeh pokracovat.

Strana
z2