Čo si myslíte o tehotenstve po 20-ke?
Takze o5 otvaram novu diskusiu, baby co si myslite o tehotenstve kratko po 20-ke? 🙂
my sa s priatelom tiez nato citime, v juni budem mat 21 a niekedy 3/4 roka by sme chceli otehotniet 😉
len najhorsie je to,ze teraz pracujeme v zahranici a ked otehotniem tak sa vratime nas5 na Svk, ale neviem ako to bude potom s peniazme a tak, ci mi poskytnu nejake prispevky na svk. 😢
@cherry1981
21 je v mladom veku v 16-19 to je pre mna este neskore detstvo ja som mala prve babo presne v 24 vtedy mi to pripadalo ok no teraz viem ze som bola este mlada vratit to ste spat tak 1dietqatko skor ako v 28 radsej nie Neponahlajte sa prosím ta mate cas myslím to vazne 😉 a v dobrom
@katecameron ja mám opačný názor. Moje rovesníčky majú pomaly dospelé deti, maturujú im, a my chodíme ešte len do školky. Ono sa to nezdá, ale mladá mamička, aj keď niekedy býva nie životom skúsená, niekedy i netrpezlivejšia, náhlivejšia, zbrklejšia, ľahkomyseľnejšia, vždycky má viac vitality a viac s dieťaťom vládze ako staršia žena, ktorá zase môže byť skúsenejšia, múdrejšia, pokojnejšia, vyrovnanejšia, zabezpečenejšia, ale chýba jej už i trochu životnej energie, ktorá je tak charakteristická pre mladých ľudí. Aj ja hovorím z vlastnej skúsenosti 🙂
@katecameron nehnevaj sa ale az v 28? ja si myslim, ze vtedy je na babo najlepsi cas ak sa nato ten dotycny par citi a vie, ze sa o to dokaze postarat, naco zbytocne cakat 🙂
@maggie2 to je v poriadku 10ludí sto nazorov ono to zalezí od straaaaasne vela okolností ci ma kto pomoct atd... ja s mladymi mamickami nemam dobre skusenosti priklad z rodiny svagrina mala decka v 19 iba ich s prepacením vyprdla a hodila na krk svokre aj teraz sedí doma a o detvky sa jej staraju druhy ludia tak potom naco sa surit s detmi ked takto dopadnu samozrejme klobuk dolu pred mladymi ktore sa staraju same o svoje deti aj ich zivia zvacsa otecko lebo vela takychto mladat sa potom len prizivuje na rodicoch a to ja neuznavam nic nepoviem ked v tej 19 dokazu sami uzivit aj sa postarat o babo este raz pred takymi klobukl dole
@mishel33 ked sa na to citite tak preco nie 🙂 ja som sa po strednej vydala a teraz cakame dietatko mam 20 rokov a citim sa na to 🙂 deticky milujem a od malicka som po tomto tuzila zalozit si skor rodinu ..a nie cakat na to ze vystudujem vysoku skolu alebo odkladat to kvoli kariere
@stvura never tomu ze su samostatne male deti male starosti velke deti velke starosti to sa ti len teraz tak vidí ale ja nechcem menit tvoj nazor uz som svoj vyjadrila vacina mladuckych rodicov sa prizivuje na niekom inom zialbohu to su MOJE skusenosti trebars aj z nasej rodiny
ja som otehotnela ako 22ročná a mala som 23 ked sa narodila.môj muž mal 21 a ked sa narodila 22 🙂 máme doma krásnu 19mes.babuľku aj ked občas povieme,že sme mali počkať nevymenili by sme ju za nič na svete.druhé plánujeme tak za 5-10rokov.kedže naše drobátko má v riťke vrtuľku a unaví aj 4 😀
@mishel33 všetko má svoje klady a zápory. Treba konať tak ako to človek cíti a neriadiť sa zaužívanou mienkou. Mať dieťa je úžasná vec. Ak má dieťa i rodičov, ktorým láska vydrží, a je z čoho žiť aspoň skromne, tak mladý vek nie je vôbec dôležitý. Si zober že 35 ročné ženy, ktoré mali dieťa v dvadsiatke sa v podstate naplno znova môžu realizovať aj pokiaĺ ide o svoje záľuby. Ja budem mať 50 keď mi dcéra začne pubertiačiť, teším sa 😖
co by som si mala mysliet? nic kazdy sa na dieta citi v iny vek...............................................
no tak ja som tiez mladsia mamina a nevidim v tom vobec ziadny problem,akurat mozem byt s nasou dcerou o niekolko rokov dlhsie 🙂 ked sa niekto citi mat dieta v 20tich,preco nie?
@katecameron mne nema kto pomoct,sme s muzom sami v zahranici,bez rodiny a cuduj sa svet,zvladli sme vsetko zatial.
@maggie2 ja teda v 50 ak sa dozijem budem mozno aj stara mama moja dcera bude mat 26 rokov 😉 😉 😉 😉
@estterka tak to je skvele ze to zvladate bud vzorom aj pre ostane mamicky 🙂
@estterka ale je pravda, že sú typy ľudí, ktorí sa spoliehajú že ich budú živiť starí rodičia a celá širšia rodina, to nie je ohľaduplné ani pekné a na takých myslela @katecameron
@katecameron stále berieš len príklad z rodiny.ja nemám rodičov.svokrovci sú rozvedený a pomaly sa bijú o to kdo bude mať malú.cez týždeň je len stále snami.cez víkendy chodí napr.tak,že ide v sobotu doobeda k svokrovi do 17tej.a v nedeľu k svokre na 3 hod.sú víkendy kedy si ju nik nezoberie.nepriživujeme sa na nikom.sme mladý.ked chceme ísť von ide napr.raz muž potom o týždeň ja.von večer chodíme raz za mesiac a úplne nám to vyhovuje.radšej si spravíme víkend len pre nás.na bicykli,do nákupných centier,na húpačky,len tak na zmrzlinu.
@gubcikova neberiem stale len z rodiny ale zo vsetkych ktorych JA poznam Teba nepoznam a ani netvrdím ze vsetci sa prizivuju ale snad uznas ze takych je dost alebo potom ja zijem v inom svete?? 😕 iiny kraj iny mrav
@stvura chyba rodiny ale ona to tak neberie povazuje to za samozejmost ze svokra dennodenne obskakuje jej deti ale to ze ku mojim nepride ani na narodeniny to uz jej nevadí ze ja ked idem ku zubarovi beriem zo sebou 3deti je dost mozne ze svagrina aj keby mala deti v 30 bolo by to takto isto no ona ich mala v 19 mozno som to nespravne pripísala veku
@katecameron nepoznám nikoho z môjho blízkeho okolia.bud sú vzdialený od rodiny,alebo bývajú u rodičov.ale vlastne počkaj mužova sesternica je taká.mala dieta,ale v 27 a chodia kade tade na dovolenky sami,na koncerty a malého 18mes. dávajú na celý víkend k babke.

Uplne v pohode ak sa nato citite, preco nie 😉 Ja som mala dceru v 18 a neviem si to vynachvaliť 🙂