icon

Čo to mám na nechte?

adika135531
29. mar 2021

Prosím Vás, čo je toto? Dost to bolí a mám to iba na 1 nechte. Ešte som to nikdy nemala, preto neviem čo by to mohlo byť. Neviete čo by na to pomohlo?

Čo to mám na nechte?
ivver
29. mar 2021

Vyzerá to ako zarastený necht, pri kraji vás to bolí ? 🙂

aneta129
29. mar 2021

@adika135531 myslíte tie 2 biele bodky, či čo?

ivver
29. mar 2021

alebo len zapálený pri kraji, mne sa to stane ked si zle ostrihám nechty

adika135531
autor
29. mar 2021

Myslím to tmavšie popod časť, ktorá sa buď ostrihá alebo zbrúsi. Taká stopa pozdĺž celého nechtu. Dosť to bolí

simca06022011
29. mar 2021

Neudrela si si ten necht, nezachytila/nezadrapla, neporanilla napr. pilnikom? alebo nieco podobne? Mne sa to par krat stalo a bolelo to jak slak. Napadla ma aj plesen, ale to by si asi iba na jednom nechte nemala (vtedy sa zvyknu ale tie svetlejsie pasiky robit, necht bolí)

moonlight1210
29. mar 2021

bud si si pri cisteni za nechtami zasla hlboko pod necht (napr. spachtlickou, alebo tym, cim si to cistis.).
alebo ak si si zachytila necht o nieco, tak si si ho kusocek "odsklbla" od lozka.
alebo tam mas plesen.

tie prve dva pripady sa vyhoja za 1-2 dni sami.

ak je to plesen, tak to bude pretrvavat a chod s tym k doktorovi.

danieli
29. mar 2021

Tiez ma napadla plesen, niekedy sa moze takto prejavit, nie som vsak lekar, ja osobne by som fotocku poslala obvodnej alebo koznej

adika135531
autor
29. mar 2021

Ďakujem, už to mám asi týždeň. Len je zaujímavé, že iba na jednom nechte. Nepamätám sa, že by som si necht udrela. Skôr to bude asi nejaká infekcia , ktorú som si tam zaniesla pri čistení 🤦🏼‍♀️