Čo urobiť so starými náboženskými predmetmi?
Čo urobiť s vecami ako sú starý, zničený ruženec, modlitebná knižka atď.. Je mi blbé to vyhodiť, od viacerých ludi som počula, že veci s náboženskou tématikou by sa vyhodiť nemali, no ale čo s tým? Kočky poraďte. Ďakujem!
Vyhodila som. Nie sme veriaci, neskladujem veci.
Spáliť, zakopať. Tak radil aj biskup. Kamoš minule pálil drevený krížik, kde bolo kovové telo. Zhorelo aj to.
@ziarifka uf, a preco?
Nechaj v nejakom kostole alebo kaplnke
@gir presne... Nechala by som to v kostole
Môžeš ich spáliť alebo ich odnes do kostola.
Pália sa preto, aby nedošlo k ich zneúcteniu.
U nas sa take veci davali do truhly k mrtvemu, aby to bolo zakopane a podlahlo prirodzenemu rozkladu. Alebo spalit.
Motlitebne knizky a spevniky po babkach sa nosili vzdy do kostola..ruzenec asi tiez by som odniesla tam.. niekedy farar pochovava aj nemajetnych a ruzenec sa dava do truhly pri krestanskom pohrebe..mozno nejakeho chudaka by na poslednejnceste odprevadili s tym...
dolezite je ci su posvatene ak ano tak zanes do kostola popr. spal ako pisu vyssie vyhodením sa dopustat "svatokradeze" ci ako sa to odborne povie.
Nevyhadzuj, dala by som do kostola do kaplnky. Modlitebnú knižku kľudne môžeš nechať v kostole budú sa modliť z nej ľudia. U nás je veľa knižiek nechávajú ich v lavici.
Viem tak, ze spalit alebo dat dalej, kde posluzia.
Keby ťa poprosím hodila by si mi fotku tej knižky do správy prípadne aj sem ? Ďakujem
@ziarifka chorý človek na hlavu.
@alickapusinka ktorý a prečo?
@ziarifka spaliť križ no no asi v poriadku nebude mať v hlave
@alickapusinka fúha. No, tento to v hlave zrovnané dobre. Išlo o vypratavanie nehnuteľnosti po pozostalom. Tých krížov má v jeho okolí každý naozaj veľa, nedá sa všetko hromadiť. Spálenie je legitímny spôsob, ako sa nadbytočných a prípadne poškodených predmetov zbaviť.
Skôr nie je v poriadku takto dehostujúco hodnotiť človeka. Potom že sme my kresťania na posmech a pohoršenie.
Daruj do múzea je to minulosť

A čo je na tom blbé? Spevník do papiera,ostatné čo treba separovať a zvyšok do komunálu.Vybavena vec