icon

Čo urobiť so starými náboženskými predmetmi?

6. aug 2024

Čo urobiť s vecami ako sú starý, zničený ruženec, modlitebná knižka atď.. Je mi blbé to vyhodiť, od viacerých ludi som počula, že veci s náboženskou tématikou by sa vyhodiť nemali, no ale čo s tým? Kočky poraďte. Ďakujem!

doriiis
6. aug 2024

A čo je na tom blbé? Spevník do papiera,ostatné čo treba separovať a zvyšok do komunálu.Vybavena vec

maca1984
6. aug 2024

Vyhodila som. Nie sme veriaci, neskladujem veci.

ziarifka
6. aug 2024

Spáliť, zakopať. Tak radil aj biskup. Kamoš minule pálil drevený krížik, kde bolo kovové telo. Zhorelo aj to.

autor
6. aug 2024

@ziarifka uf, a preco?

ziarifka
6. aug 2024
gir
6. aug 2024

Nechaj v nejakom kostole alebo kaplnke

martinka13
6. aug 2024

@gir presne... Nechala by som to v kostole

panonia
6. aug 2024

Môžeš ich spáliť alebo ich odnes do kostola.

panonia
6. aug 2024

Pália sa preto, aby nedošlo k ich zneúcteniu.

maja22
6. aug 2024

U nas sa take veci davali do truhly k mrtvemu, aby to bolo zakopane a podlahlo prirodzenemu rozkladu. Alebo spalit.

saxana000
6. aug 2024

Motlitebne knizky a spevniky po babkach sa nosili vzdy do kostola..ruzenec asi tiez by som odniesla tam.. niekedy farar pochovava aj nemajetnych a ruzenec sa dava do truhly pri krestanskom pohrebe..mozno nejakeho chudaka by na poslednejnceste odprevadili s tym...

kacena4
6. aug 2024

dolezite je ci su posvatene ak ano tak zanes do kostola popr. spal ako pisu vyssie vyhodením sa dopustat "svatokradeze" ci ako sa to odborne povie.

estellas
6. aug 2024

Nevyhadzuj, dala by som do kostola do kaplnky. Modlitebnú knižku kľudne môžeš nechať v kostole budú sa modliť z nej ľudia. U nás je veľa knižiek nechávajú ich v lavici.

blaazi
7. aug 2024

Viem tak, ze spalit alebo dat dalej, kde posluzia.

30katrusa40
7. aug 2024

Keby ťa poprosím hodila by si mi fotku tej knižky do správy prípadne aj sem ? Ďakujem

alickapusinka
7. aug 2024

@ziarifka chorý človek na hlavu.

ziarifka
7. aug 2024

@alickapusinka ktorý a prečo?

alickapusinka
7. aug 2024

@ziarifka spaliť križ no no asi v poriadku nebude mať v hlave

ziarifka
7. aug 2024

@alickapusinka fúha. No, tento to v hlave zrovnané dobre. Išlo o vypratavanie nehnuteľnosti po pozostalom. Tých krížov má v jeho okolí každý naozaj veľa, nedá sa všetko hromadiť. Spálenie je legitímny spôsob, ako sa nadbytočných a prípadne poškodených predmetov zbaviť.

Skôr nie je v poriadku takto dehostujúco hodnotiť človeka. Potom že sme my kresťania na posmech a pohoršenie.

alexis617
8. aug 2024

Daruj do múzea je to minulosť