Čo vám zo školských čias chýba najviac?
Je niečo, čo vám zo školských čias chýba? Ak áno, čo je to?
Ja keď som chodila na základnú, tak sme každý rok mali Noc v škole a to mala som najradšej. Jediný krát v roku, kedy som si užívala byť v škole. Bola to zábava a doteraz mi to niekedy chýba.
Škola mi ani nechýba ale detstvo a mladosť u babky z maminej strany
Budem asi vadna, ja som milovala mliecnu desiatu- sacok mlieka, rozok a tu "mliecnu tabletku"🫣🫣 u svojich deti teply cerstvy obed, ale to je tak kulturna zalezitost...
prazdniny
Budem asi vadna, ja som milovala mliecnu desiatu- sacok mlieka, rozok a tu "mliecnu tabletku"🫣🫣 u svojich deti teply cerstvy obed, ale to je tak kulturna zalezitost...
@vevesh aj ja a coko milacik vo stvrtok.
Dodnes mam rada rohlik mlieko alebo kefir.
Noc v skole? Ved si urobte s kamoskami taku noc, je to parada.
Bezstarostnost...nič iné som riešiť nemusela iba pár úloh, život gombička
Resanka
Som zvedavá na komentáre, ja a škola sme moc kamaráti neboli hoci som sa učila dobre, ale ten školský systém mi nevyhovoval. Ale pamätám si na jednu školskú diskotéku kde som si zatancovala a odviazala sa hoci teda som sa tancovať hanbila a bola skôr introvert, ale vtedy som sa cítila super. A ešte tak do siedmeho som milovala ked sme dostali knihy do dalšieho ročníka na konci roka, viem že som si cez prázdniny veľmi rada pozerala napríklad literatúru alebo zemepis a tešila sa z toho.
Budem asi vadná tiež,ale mne chýba normálne písanie písaním písmom do zošita 😅. Dnes by som už asi poriadne nenapísala 2-3 vety písaním písmom. A pestovateľské práce,von keď sme hrabali lístie spod topoľov a gaštanov. Veľké prestávky,buď von v areály alebo vo vnútri na chodbe,keď sme sa prechádzali s desiatami do kruhu ,ako niekde v base 😁 a aj tie prvé vyznania lásky papierikom hodeným na lavicu a nevedela si od koho,keď si sedávala väčšinou v predných laviciach 😅.
Nič 😂
Budem asi vadná tiež,ale mne chýba normálne písanie písaním písmom do zošita 😅. Dnes by som už asi poriadne nenapísala 2-3 vety písaním písmom. A pestovateľské práce,von keď sme hrabali lístie spod topoľov a gaštanov. Veľké prestávky,buď von v areály alebo vo vnútri na chodbe,keď sme sa prechádzali s desiatami do kruhu ,ako niekde v base 😁 a aj tie prvé vyznania lásky papierikom hodeným na lavicu a nevedela si od koho,keď si sedávala väčšinou v predných laviciach 😅.
@zuzanita1609 To prechádzanie do kruhu mi pripomenulo, že my keď sme sa vo vnútri prechádzali do kruhu, stále sme spievali: "Hey hey baby (hu ha), I wanna know if you'll be my girl" dookola. 😅
pokrik rodičov - žiacku na stôl.... 😝
Nič.Neznasala som chodiť do skoly
Kedysi mi škola chýbala v mnohom. Dnes by som sa do školy už nevrátila a som rada, že som v životnom období v akom som.
Ale ak by som musela niečo napísať, tak by to boli asi dve veci - taká tá "cykličnosť", "oddelené celky", neviem ako inak by som to nazvala - ale také to, že ok, teraz je začiatok šk. roka/semestra, teraz sú písomky/skúšky, teraz sú prázdniny a tak. Že ten rok bol taký nejaký členitý a malo to nejaký cieľ (či už ukončenie šk.roka/semestra alebo celkovo školy). Teraz mi to príde, že je to také "v celku" a viac mi vyhovovala tá "členitosť". Neviem, či ma niekto v tomto pochopí 😂
A druhé sú výlety. Hlavne zo strednej sme veľmi často niekde boli. Či už divadlá, múzeá, kino, vianočné trhy kade tade .. ale aj poznávačky v zahraničí, výlety za hranice. A síce to môžem aj teraz, ale cez školu to bolo také bez starostí - vybavil to niekto iný, stačilo len sadnúť do busu 😁
Že prídem domov a nemusím nič robiť 🤣
Slovenčinu 😄 ale naozaj. A karneval
Žiadne starosti, vlastne jedna bola....čo si oblečiem 🤣
A moje baby to isté, ráno hladia do skrine a ten istý problém
Zo strednej kolektív, srandičky chodenie cez víkend do podnikov boli sme super partia, ta bezstarostnosť🙂.zo základnej si nepamätám nič extra pozitívne na kolektív iba prvacku učiteľku sme mali vybornu
Vymieňanie obrázkov pocas prestavok, brigady v miestnom parku, ked sme cela trieda nabehli s hrablami na jesen a isli hrabat listie. Take tie tematicke dni, asi vacsinou na den deti - ked sme mali zorganizovane rozne zastavky (prva pomoc, dopravne znacky, rozne preteky, prekazkove behy) a sutazili sme ako timy kto nazbiera najviac bodov. Prírodovedne sutaze. Branne cvičenie - nahnali nas na ihrisko, tam sme si rozlozili deky, kopali lopty, hrali volejbal.
Inak skola ako taka mi nechyba vobec, ani ludia z nej.
Autorka: aaaa, heeeey, heeeey baby, Uh ah pesnička, mávali sme na diskotékach, aj venčeku. To bola presne tá, pri ktorej každý reval refrén, a potom ticho, lebo ďalšie slová nikto nepoznal a potom opäť refrén, ruky hore a ideš 😂 U nás sa tie školské diskotéky volali honosne že "plesy" 😁
Ja som ročník, kedy na nich už ficalo Benny Benassi a pod. a už je to tiež pomaly retro..
My sme mali takto pred dvoma rokmi stretko zo strednej som spolužiakmi. Končili sme v roku 2008. A zistila som, že ja už nikdy naozaj nikdy nebudem takto na jednej vlnovej dĺžke s nikým, ako s týmito ľuďmi. A našťastie sme už ako dospelí ľudia zistili, že máme na všeličo rovnaké názory a rovnaky hodnotový systém. Spolu sme boli varení pečení 8 rokov, doslova sme spolu vyrástli, tak sa ani niet čomu cudovat.
Chýba mi tá bezstarostnosť. A moja vtedajšia konfekčná veľkosť 😭
Kedysi mi škola chýbala v mnohom. Dnes by som sa do školy už nevrátila a som rada, že som v životnom období v akom som.
Ale ak by som musela niečo napísať, tak by to boli asi dve veci - taká tá "cykličnosť", "oddelené celky", neviem ako inak by som to nazvala - ale také to, že ok, teraz je začiatok šk. roka/semestra, teraz sú písomky/skúšky, teraz sú prázdniny a tak. Že ten rok bol taký nejaký členitý a malo to nejaký cieľ (či už ukončenie šk.roka/semestra alebo celkovo školy). Teraz mi to príde, že je to také "v celku" a viac mi vyhovovala tá "členitosť". Neviem, či ma niekto v tomto pochopí 😂
A druhé sú výlety. Hlavne zo strednej sme veľmi často niekde boli. Či už divadlá, múzeá, kino, vianočné trhy kade tade .. ale aj poznávačky v zahraničí, výlety za hranice. A síce to môžem aj teraz, ale cez školu to bolo také bez starostí - vybavil to niekto iný, stačilo len sadnúť do busu 😁
@wolf_ ja ta chapem a suhlasim. Stale sme sa akoby za niecim posuvali, vzdy bol casom dosiahnuty dalsi ciel - jarne prazdniny, vysvecko, letne, atd. Teraz je to v tej praci jedna velka stereotypna nekonciaca celorocna nuda 😁
Okrem mladosti a prazdnin nic. Skolu som neznasala, vadil mi ten stadovity system, nikdy som sa nevedela zaradit.
Špagety so syrom zo základnej 😁
Som zvedavá na komentáre, ja a škola sme moc kamaráti neboli hoci som sa učila dobre, ale ten školský systém mi nevyhovoval. Ale pamätám si na jednu školskú diskotéku kde som si zatancovala a odviazala sa hoci teda som sa tancovať hanbila a bola skôr introvert, ale vtedy som sa cítila super. A ešte tak do siedmeho som milovala ked sme dostali knihy do dalšieho ročníka na konci roka, viem že som si cez prázdniny veľmi rada pozerala napríklad literatúru alebo zemepis a tešila sa z toho.
@marsmykkok toto som robila aj ja, ked sme dostali knihy na dalsi rok🙂
som myslela, ze som jedina😀
chyba mi ta beztarostnost, zivot gombicka, ziadna zodpovednost, okrem uloh, tesenie sa na prazdniny... ach jaaj, strasne rychlo vsetko uteka😠
vytvarna vychova a robenie citatelskeho dennika.
Mladost, partia zo ZS - tolko sme sa nasmiali … lahkost a bezstarostnost, zloby, co sme povyvadzali … prazdniny.
Bože a zabudla som na skákanie cez gumu 😃. Každú voľnú chvíľu sme skákali, nenormálne nás to bavilo,aj učiteľky chceli vedieť pravidlá,sem tam si skočili s nami,keď boli dozor a dnes by som už nevedela skočiť ani "jednotky" 😅
Nepamätám si ako sa to presne volalo. Mohli sme si vybrať akýkoľvek predmet. Napríklad na matematike bolo treba niečo narysovať na tabuľu. Alebo odpovedať na otázky ktoré sme si vylosovali. Za to sme niečo dostávali. A to sa dalo potom vymeniť za nejakú sladkosť.
Tak ja som bola v skole dobra, boli to casy, kedy sa mi v podstate vsetko darilo, na rozdiel od sucasnosti 🙂 Ale realne mi najviac chyba sloboda po skole. Pre mna byt dietatom s klucikom na krku nebolo nic depresivne, naopak, boli to pre mna perfektne casy, cele poobedia na svoje aktivity, nikto ma nekontroloval, nikto nic odo mna nechcel 🙂
Prazdniny aj ked vzdy som sa nudila...ale teraz by som si uzila len tak pardni bezstarostne volno, aj ked si dam dovolenku rozum mi chodi...a kamaratky aj ked uz viem ze to neboli ozajstne priatelstva na cely zivot, chyba mi taka ozajstna kamoska

Jednoznacne mladost😉