icon

Dajú sa v zlatníctve upraviť prstene Glamira?

niky_55
15. aug 2025

Ahojte, objednali sme si z Glamiry prstene strieborné , sú krásne ale ja potrebujem o veľkosť menšiu a priateľ o veľkosť väčšiu. Dá sa to upraviť aj v nejakom zlatníctve ? Nakoľko do svadby mame 2 tyzdne a nestihlo by sa to asi. Ďakujem 🙂

babushkaem
15. aug 2025

da sa upravit,ale ak ste nemali nieco specialne skusila by som sa v eshope oopytat, ci nevedia vymenit. lebo ak su tam kamene, nie vzdy to ide, napriklad moj snubak by museli nanovo roztavit a urobit.

niky_55
autor
15. aug 2025
@babushkaem

da sa upravit,ale ak ste nemali nieco specialne skusila by som sa v eshope oopytat, ci nevedia vymenit. lebo ak su tam kamene, nie vzdy to ide, napriklad moj snubak by museli nanovo roztavit a urobit.

@babushkaem tieto máme, na ich webovej stranke pisu ze vedia vsetko urobit a vymenit do 60 dni od zakupenia. Takze ale pisu aj to ze posles im to a trva to 2-3 dni kym to znalci posudia a odvtedy teda do 25 dni vedia urobit/vymenit. Ale svadbu mame 13.9. a potrebujeme prstene do 7.9. minimalne :/

katarinaba
15. aug 2025

A keby ste tieto vratili a objednali spravne velkosti (v jednom case)? Ako ano, su to zadrzane prachy, ale tvoja obrucka ma kamene po celom obvode asi, ja by som ju upravovat nechcela.
Neviem, aku maju dodaciu lehotu, no ked sa to stiha, radsej by som to riesila takto.
Ak nie, dokedy mozete poziadat o upravu? Lebo ak to das urobit tu, tak ti pada zaruka. Ze by ste absolvovali svatbu s tymito (jedna velkost zas nie je nic hrozne) a po svadbe by ste si ich poslali na upravu?

sweet20
15. aug 2025

Preco ste tak neskoro riesili prstene? My sme riesili tak pol roka dopredu.. a najlepsie vyskusat v zlatnictve.. my mame z izlato a stale drzia, aj teraz tam maju dobre ceny

sweet20
15. aug 2025

@niky_55 prstene sa urcite daju vymenit ale riesili ste to neskoro.. keby nejake 3 mesiace dopredu tak mohli ste ich mat vymenene

niky_55
autor
15. aug 2025
@sweet20

Preco ste tak neskoro riesili prstene? My sme riesili tak pol roka dopredu.. a najlepsie vyskusat v zlatnictve.. my mame z izlato a stale drzia, aj teraz tam maju dobre ceny

@sweet20 my sme objednavali zaciatkom júla a došli až teraz..som nevedela že to tak dlho trvá. :/

niky_55
autor
15. aug 2025
@sweet20

@niky_55 prstene sa urcite daju vymenit ale riesili ste to neskoro.. keby nejake 3 mesiace dopredu tak mohli ste ich mat vymenene

@sweet20 to ano, ale tak čo už.. opýtam sa tu v glamire či to budu vedieť možno aj expresne nejak dovtedy doručiť a ak nie spýtam sa aj v zlatníctve

sweet20
15. aug 2025
@niky_55

@sweet20 my sme objednavali zaciatkom júla a došli až teraz..som nevedela že to tak dlho trvá. :/

@niky_55 no aj zaciatkom jula je neskoro.. nevadi, snad sa vam nejak podari

anonym_d94d6b
15. aug 2025

Ak ste ich objednávali na nete môžete ich aj úplne vrátiť či. A kúpiť si niekde osobne v zlatníctve. Ak by ich nestihli vygravirovat ak máte o to záujem môžete aj dodatočne po svadbe.

moonlight1210
15. aug 2025

Je tam gravirovanie, zmatnenie (brusenie) a kamienky. A zrejme to prebieha po celom obvode.

Takze, aby to vyzeralo pekne pri zvacseni (vzor pekne nadvazoval) a tebe nevypadavali kamienky - to bude problem pre zlatnika, aby to urobil nejak rychlo. Ak vobec.
Mne pride, ze aj tak sa budu musiet prstene roztavit a urobit znova.

Radsej dnes volaj do Glamiry, ci sa neda ziskat prednostna uprava. Ze vam to suri. Mozno za to priplatis, ale budes mat vcas.

sisska96
15. aug 2025

kamienky budú potom vypadávať. Radšej nové

sisska96
15. aug 2025
@sweet20

@sweet20 To je jedno. My sme všetko vybavili do mesiaca a začalali sme 3 mesiace pred svadbou

xena0
15. aug 2025

Neriešila by som zväčšenie/zmenšenie ale radšej vrátiť a nové... Mám snubak z Glamiry, potrebovala som ho zväčšiť aj zväčšili ale vypadáva kamienok ...

sweet20
15. aug 2025
@sisska96

@sweet20 To je jedno. My sme všetko vybavili do mesiaca a začalali sme 3 mesiace pred svadbou

@sisska96 no 3 mesiace je minimalne.. v pripade reklamacie a tak

niky_55
autor
15. aug 2025
@moonlight1210

Je tam gravirovanie, zmatnenie (brusenie) a kamienky. A zrejme to prebieha po celom obvode.

Takze, aby to vyzeralo pekne pri zvacseni (vzor pekne nadvazoval) a tebe nevypadavali kamienky - to bude problem pre zlatnika, aby to urobil nejak rychlo. Ak vobec.
Mne pride, ze aj tak sa budu musiet prstene roztavit a urobit znova.

Radsej dnes volaj do Glamiry, ci sa neda ziskat prednostna uprava. Ze vam to suri. Mozno za to priplatis, ale budes mat vcas.

@moonlight1210 no bola som v zlatnictve , mužovi zväčšil v pohode. Takže on je vybavený, no ale mne povedal že to si netrúfa lebo sú tam kamienky a celé by sa to pokazilo, tak ja sebe dám do Glamiry až po svadbe. Zatiaľ na svadbe si ho dám tak že prsteň a za tým snubný. Tak mi to v pohode drží, keby som ho mala samotný tak cítim že o 1 číslo menej by som zniesla.

maryetta
15. aug 2025
@niky_55

@moonlight1210 no bola som v zlatnictve , mužovi zväčšil v pohode. Takže on je vybavený, no ale mne povedal že to si netrúfa lebo sú tam kamienky a celé by sa to pokazilo, tak ja sebe dám do Glamiry až po svadbe. Zatiaľ na svadbe si ho dám tak že prsteň a za tým snubný. Tak mi to v pohode drží, keby som ho mala samotný tak cítim že o 1 číslo menej by som zniesla.

@niky_55 a na prostrednik ti nevojde?
Ja nosim takto 🙂 nechcem ho davat zmensovat.

niky_55
autor
15. aug 2025
@maryetta

@niky_55 a na prostrednik ti nevojde?
Ja nosim takto 🙂 nechcem ho davat zmensovat.

@maryetta neviem, to som neskúšala ale nechcem si ho dávať tam :D podľa mňa mi dajú nový v tej glamire nakoľko sú tam kamienky, že to nebudú zmenšovať

sisska96
15. aug 2025
@sweet20

@sisska96 no 3 mesiace je minimalne.. v pripade reklamacie a tak

@sweet20 Myslím 3 mesiace pred svadbou sme začali niečo riešiť, ale za mesiac sme mali všetko hotové, objednané

moonlight1210
15. aug 2025
@niky_55

@niky_55 na jednu vec este mysli. Ze ked otehotnies a priberies a nahodou ti ostanu prsty trochu pribrate, budes davat zas zvacsovat.

Ja som si inak naschval dala urobit vacsi. A teraz po rokoch je akurat.

anonym_ad6a4a
15. aug 2025

Toto sme mali aj my.. A zial vyriešili sme to tak ze na svadbu nám museli stačiť a potom sme ich zaslali na upravu😊

elanor
15. aug 2025

ze je drobatko vacsi vobec nevadi. Zatial by som ho dala na prostrednik., alebo na prstenik a "zasekla" snubakom.
Do buducna je predpoklad, ze budes tehotna, priberies, prsty sa naleju, a bude akurat.
Neskor aj vekom zeny trosku naberu, takze vobec by som nedavala zmensovat. Lebo sa ti moze pritrafit, ze o par mesiacov zase budes lietat pre vacsi...