icon

Darček pre krstné dievča na gréckokatolícku spoveď

majuska3925
27. nov 2023

Ahojte mamicky, potrebujem poradit. Moje krsna pojde na svoju prvu Velku spoved, ibaze ja netusim co sa nosi ako darcek od krsnej. Prosim poradte, tie co mate skúsenosti 🙏

stellarstar
27. nov 2023

To sa na spoveď nosí darček?

nezbednicka2
27. nov 2023

Moje deti dostali na pamiatku zlatu retiazku a priveskom - od rodicov, krstnych aj starych rodicov
Pokial hovorime o tej sviatosti ako 1 .sv prijimanie

januska12323
27. nov 2023

Odkedy sa dáva darček za spoveď? Až po prijímaní pokiaľ viem. Opýtaj sa rodičov čo máš darovať.

kakakina
27. nov 2023

@januska12323 pretože gréckokatolíci nemajú prvé sväté Prijimanie,ale prvú spoveď.

kakakina
27. nov 2023

Dievčatku môžeš retiazku alebo sa opýtaj rodičov,či niečo nepotrebuje.Moji dostali len peniaze.Som greckokatolicka.

kakakina
27. nov 2023

@stellarstar áno lebo je to presne taká slávnosť ako u rímskokatolíkov prvé sväté Prijimanie.

estellas
Autor odpoveď zmazal
dupinka
27. nov 2023

Gréckokatolícka cirkev dáva prvé sväté prijímanie už deťom po krste - podľa nového. Preto mávajú neskôr, väčšinou v tom 2-3. ročníku ZŠ sviatosť prvej svätej spovede.
Takže oslavou a hostinou je to obdobne prvému svätému prijímaniu v rímskokatolíckom obrade.

Btw. pri krste sa dáva zvyčajne aj myropomazanie - birmovka.
Ako krstná mama by si si mala pamätať, či dieťatku dávali na lyžičku prvé sväté.
Preto môžeš vidieť, že v greko chodia aj maličké detičky na prijímanie - eucharistiu.