icon

Darujete oblečenie niekomu na ulici?

14. júl 2025

Dali by ste niekomu na ulici oblecenie, kedze ho od vas stale pyta a casto ho v tej lokalite stretavate? Pri otazke aku velkost ta osoba povedala, ze aj velke aj male.

deti95060810
14. júl 2025

možno niečo by som pustila, aj tak dávam veci len na charitu. nejakú tú igelitku by som "reskírovala"

tanyan
14. júl 2025

Prečo daná osoba predpokladá, že máš oblečenie navyše? Asi by som povedala preventívne, že ja si požičiavam (v rámci rodiny a medzi kamarátkami) a nemám voľné oblečenie na darovanie. Žiaľ, keď niekto takto proaktívne adresuje svoje požiadavky, tak by som sa obávala, že to bude pokračovať v duchu hesla: podáš prst...

katusik456
14. júl 2025

@anonym_autor pokiaľ máš vytriedené áno, aspoň by som sa toho zbavila. Pokiaľ ta furt prenasleduje a otravuje s tým, že nechceš/nemas, čo darovať nie. Dávala som takto jednému aj postelne, staršie veci aj dámske pánske naše vytriedené, čoho som sa chcela zbaviť a vyhodiť do kosa. Všímam si, že ten človek sa tam teraz poneviera a viackrát odo mňa pýtal, čo už sympatické vôbec nie je

autor
14. júl 2025

Ja mam obavy, aby to neskoncilo porozhadzovane po ulici. Ak by povedala konkretnu velkost, tak urcite nieco najdem, lenze takto je to nedoverihodne.

katusik456
14. júl 2025
@anonym_autor

Ja mam obavy, aby to neskoncilo porozhadzovane po ulici. Ak by povedala konkretnu velkost, tak urcite nieco najdem, lenze takto je to nedoverihodne.

@anonym_autor pýta to od teba suseda? Alebo budem úprimná u nás len spoluobčania takto pýtajú, a hlavne detské veci, bez hanby keď vidia kočík pýtajú. Určite by to nebolo porozhadzované po ulici to skôr keby si to nechala pri smetných bedniach

eeffka
14. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nebud hlupa, este triedit im budes a 10eur k tomu na mlieko

lucia11kob
14. júl 2025

Priamo na ulicu nie len tak niekomu. Na charitu, tam to pretriedia a ľudia z ulice si z tade môžu zobrať. Minulý rok som odniesla dámske a pánske oblečenie aj na psychiatriu v našom meste.

gaja78
14. júl 2025

@anonym_autor ja dávam už len kamarátke po deťoch, viem že využije, alebo posunie známym. Raz som dávala susede, brala všetko, a neskôr som zistila, že to predáva.

petracandle
14. júl 2025

@anonym_autor predpokladám, že hovoríš o našich spoluobčanoch alebo nejakých white trash. Úprimne ti poviem, takým by som NIKDY nedarovala oblečenie. Pár známych urobilo túto chybu, a potom sa ich nevedeli zbaviť a stále za nimi chodili, aby im ešte niečo darovali😃😃 maximálne by som to nechala niekde pri kontajneri

autor
14. júl 2025

Ano, osoba je prislusnicka spoluobcanov. Takze teda nedam.

sevrin
14. júl 2025

Keď sa začne na mne rozpadať.

karolinakr
14. júl 2025

ale vezmi si to z druhej strany, ak ma ozaj male deti, čo chodia v špine nahe, a maš niečo na vyhodenie, tak prečo nie,..decka to využiju, ale zas otazka je, čo s tym robi, či to tie deti dostanu, alebo to predava..najprv by som sa presvedčila či to niekto nosi a ked to len predava, tak asi by som na to kašlala

tomcimka
14. júl 2025
@anonym_autor

Ano, osoba je prislusnicka spoluobcanov. Takze teda nedam.

@anonym_autor daš raz a budú ťa vkuse otravovať až ti vojdú do domu

karolinakr
14. júl 2025

ja som raz dala bezdakovi super tričko, fakt , že cool, ani raz som ho na ňom nevidela

rozculena
14. júl 2025
@karolinakr

ja som raz dala bezdakovi super tričko, fakt , že cool, ani raz som ho na ňom nevidela

@karolinakr vymenil za čučo

ika02
15. júl 2025

Ahoj, keď dáš raz, už sa jej nezbavíš. Bude Ťa otravovať, zvoniť na zvonček, bude chcieť 1-2 eurá (na jedlo, lieky pre deti), kočík... a potom ju uvidíš s chlapom s lahvinkou lacného vína a fľaštičkou riedidla.

autor
15. júl 2025
@ika02

Ahoj, keď dáš raz, už sa jej nezbavíš. Bude Ťa otravovať, zvoniť na zvonček, bude chcieť 1-2 eurá (na jedlo, lieky pre deti), kočík... a potom ju uvidíš s chlapom s lahvinkou lacného vína a fľaštičkou riedidla.

@ika02 Dakujem za dobry postreh