icon

Dentálne hygienička - štúdium

emma673
9. feb 2018

Ahojte, aké vzdelanie je potrebné pre prácu DH?
Stačí po ukončení SZŠ iba niaká nadstavba?

Strana
z2
karamel
9. feb 2018

Ano, treba studovat DH v Presove 3 roky, je to nadstavba

emma673
autor
9. feb 2018

@karamel počula som že, sa dá urobiť iba kurz. No neviem, či je to pravda.

karamel
9. feb 2018

@emma673 je to hlupost, ziadny kurz DH neexistuje 🙂

juzienka
Autor odpoveď zmazal
agikaku
9. feb 2018

Štúdium v Prešove, bakalárske. Moja dcéra to vyštudovala a pracuje ako dentálna hygienička.

mogaa
9. feb 2018

Existuje kurz a po skončení je možné robiť dentálnu hygienu. Je dosť drahý a dosť ťažký.Kamarátka na ňom bola - z roboty boli 3 zubné sestričky (platil zamestnávateľ) a záverečné skúšky urobila jedna. A drilovali sa všetky. Väčšina z tých čo chodili, záverečné skúšky neurobila. Takže nie je to kurz ktorý si zaplatíš a nejako s odretými ušami prejdeš.

emma673
autor
9. feb 2018

@mogaa vieš mi dať typ kde sa ten kurz dá urobiť? Na Google nemôžem nič nájsť ...

juzienka
Autor odpoveď zmazal
bale1rinka
27. feb 2018

@emma673 kurz voláky je neviem ako sa volá ale to nieje dentálna hygiena a ani nemáš také kompetencie robiť to čo dentálny hygienik, dentálny hygienik je myslím 4 ročné štúdium...

lucianak
9. jún 2019

Dá sa spraviť kurz preventistiky, ale to môžeš robiť len motiváciu a inštruktáž. Trvá to 3 týždne a robí sa v Prešove. Pokiaľ chceš študovať DH, tak riadne na vysokú školu 3 roky denné alebo 4 roky externé štúdium v Prešove.

lenka155
22. sep 2021

@bale1rinka preventistka?

yvoneta
11. jan 2022

@agikaku môžem sa spýtať, ako ďalej po vyštudovaní, to musí mať živnosť, alebo lekár zubár zamestná vo svojej ambulancii? Ako to je teda v praxi? Ďakujem

agikaku
15. jan 2022

@yvoneta Dcéra ukončila dentálnu hygienu 3 roky bakalár, pracuje pri zubárka ako dentálna hygienicka, nie živnosť nemá, pracuje na zmluvu. Má svoju miestnosť, kde vykonáva dentálnu hygienu. Je spokojná.

aimy11
2. jan 2023

Ahojte, najde sa niekto kto studuje DH externe v ba a poradil by mi ohladom prijmaciek a studiu? Dakujem

dianap
3. apr 2023

@aimy11 ahoj. Tiež by dom potrebovala nejaké informácie o BA. Napísal ti niekto? Pripadne nevieš mi poradiť kde hľadať onfo? Ďakujem.

hasslerka
Autor odpoveď zmazal
majka1706
27. jún 2023

@hasslerka ahoj mozem sa Vas opytat par otazok prosim 😊🙏dakujem

hasslerka
27. jún 2023

@majka1706 kludne mi napis, co ta zaujima 🙂

rebekkafia
26. nov 2023

@hasslerka píšem ss

patrischa
25. feb 2024

Ahoj, hľadám bližšie info o kurze dentálnej preventistky v BA, vedel by mi niekto poradiť, prípadne link kde sa dá prihlásiť na kurz? stále mi nachádza len kurz v Prešove. Ďakujem

hasslerka
26. feb 2024
patrischa
27. feb 2024

@hasslerka ďakujem krásne 😉

hasslerka
12. mar 2024

@patrischa nevyziadana info - preventistka nemoze robit v ustach, uz ani odstranovat supragingivalne nanosy, len instruovat a motivovat, tak si zvaz, ci je to kurz, ktory chces/potrebujes 🙂

majka1706
12. mar 2024

@hasslerka
Nespravne info 🙃

mumi9
12. mar 2024

Ak chceš robiť dentálnu hygienu, tak jedine 3-ročná vysoká škola v Prešove. Preventistka, ktorou sa stávaš po absolvovaní kurzu, nie je dentálna hygiena.

Ako preventistka nemôžeš zasahovať ľuďom nijakým spôsobom do organizmu. Nemôžeš sa zubov ani dotknúť, je to nelegálne. Bohužiaľ, nájsu sa na Slovensku preventistky, ktoré to robia, pretože sa na to zatiaľ “nesvieti”, no zubári na to začínajú čoraz viac upozorňovať. Ak sa tomu konečne dostane viac pozornosti, všetky preventistky, ktoré robia dentálnu hygienu (aj ich zamestnávatelia) môžu mať veľký problém. Preventistka môže pacientov maximálne o dentálnej hygiene školiť, teda rozprávať, bez toho, aby sa ich dotkla.

patrischa
12. mar 2024

@hasslerka áno to viem 🙃

hasslerka
14. mar 2024

@majka1706 je to uplne spravne info, tak ako pise nizsie @mumi9

majka1706
15. mar 2024

@hasslerka nech sa paci ako pises

nikolkokol
16. mar 2024

@mumi9 mám v práci kolegyňu, ktorá je preventistka a na kurze ich učili odstraňovať kameň aj pečatiť zuby

nikolkokol
16. mar 2024

@hasslerka odkiaľ máš info, že nemôže robiť v ústach?

Strana
z2