Doprovod na kožné
Ahojte moze byt na kozne doprovod?
ci je nejaký ukon na koznom ktory si vyzaduje doprovod ci ma niekto skúsenosti s tym
@neferneferuaton to nezáleží tak veľmi od úkonu ako od človeka, ktorý ho má podstúpiť. Pokiaľ je človek odkázaný na pomoc druhých prípadne zdravotnr znevýhodnený a potrebuje pomoc pri obliekaní, vstávaní, presunoch prípadne má vysoký vek je jedno aký úkon ide podstupovať a v akej ambulancií tak ma nárok na doprovod.
@neferneferuaton daj normálnu otázku čo ti idú robiť?
@neferneferuaton ved si normalne vypytaj od sestricky razitko aj pre doprovod a hotovo. Si myslis, ze sa bude pytat kde je a co je?
Vela ludi sa do ordinacie vobec nedostane kvoli casu, tak zaklopu sestricke nech im aspon razitko da.
@neferneferuaton chces pouzit paragraf na sprevadzanie ale nevies, ci ti v praci uznaju, ze si bola s niekym na koznom - co mu tak mohli robit, aby potreboval doprovod
kolega chodieva s nevladnou mamou po doktoroch a dostava paragraf, sak ked ides s niekym nevladnym po hocijakom doktorovi, mozes robit doprovod, aj starej mame
@neferneferuaton ahoj, ja chodím s otcom všade ako doprovod, jednoducho je už starší. Nikto mi nikdy nepovedal, že ja tam nemôžem byť ako doprovod 🤷. Čiže za mňa môžeš ísť ako doprovod, ak je to potrebné a dr pravdepodobne nebude nejak extra riešiť, že prečo si tam... ak by riešil, tak by som povedala, že robím odvoz dovoz dotyčnému. Snáď nebude dr k razítku potrebovať potvrdenie, že pacient nemá vodičák. (Ja väčšinou čakám len v čakárni - robím štandardne taxikára a morálnu podporu 🙂).
@neferneferuaton ideš ty a pýtaš sa, ci môže byt doprovod, alebo ty ideš ako doprovod?
Podľa mňa je to jedno, doprovod môže ísť hocikde s hocikým, u nás(orl) bežne prišiel doprovod aj keď len išiel človek na 1 minútovú a kontrolu.
Nikdy sme to neriešili, aj pečiatku som doprovodu dala bez problémov.
@neferneferuaton a ešte niečo, to nie je niečo, čo ti v robote môžu "neuznať" - ak máš razítko od dr, oni to majú akceptovať a nie "uznávať". Ty nepotrebuješ žiadne uznanie od zamestnávateľa. Je to tvoj nárok, ak neprekročíš v roku tých 7 dní. Čo sa týka zrovna kožného - povedala by som, že nechcem (nemôžem-sľúbila som) o tom hovoriť 😁 a môžu mi všetci "uznávatelia" vyliezť na hrb.
Vdaka za vsetky odpovede
@mikadooo musia uznat na cas nevyhnuty na vysetrenie a mozu si to overit u Dr, takze ziadne preventivky na 8hod apod, rovnako vypalenie bradavic apod., ako si povedala jasne definovane v zakone takze ano zamestnavatel nemusi uznat a moze dat preverit cez VUC/Dr a garantujem ti ze doktor hned zmeni retoriku ci tam bol/nebol pacient cely den na kontrolu znamienka napr🙄zas sa tu netvarme ze kazdy ma narok 7 dni z roka cely den volno za peciatky. Uznavaju to zamestnavatelia sle z dobre vole
@judit47 dr má na priepustke označiť čas vyšetrenia. Že to nerobia je ich problém. Ja na to zamestnancov upozorňujem a dr im to poctivo napíšu 🤷. A často im napíšu aj "celý deň". Ja ako personalista to rešpektujem, neobvolávam dr. Ale teda máš pravdu, že je to o prístupe konkrétneho človeka - možno niekto obvoláva doktorov 🤷. Zase ak k doktorom človek nechodí ako na klavír a ide o jednorazovú záležitosť, tak mi to príde prehnané, aby som volala doktorovi.
na potvrdenie sa pise cas odchodu z pracoviska a cas prichodu na pracovisko.
neviem si predstavit, ze mi doktor napise, ze som 2 hodiny cakala v cakarni, aj ked som bola objednana a potom som bola dnu 10 minut :D
No ano v ordinacii mozno budeme 15 minut.Lenze z domu odchádzam o 7. Do prace nemozem ist vsak naco na siestu to by som nestihla zasa prísť domov kedze nebyvam priamo v meste. Cizeo 7 odidem z domu, busom, cca okolo 8 sme v cakarni, tam cakame no pri dobrom hodinu, o 9 do ordinácie, dajme tomu o pol 10 vyjdeme z nemocnice. Za nejaku hodinu nam ide bus. Okolo 11 sme doma. Dalsi bus do mesta pojde okolo 12. Cize do prace by som prišla tak na zaverecnu hodinu. O tom je doprovod, ze tu babku musim sprevadzat, cize zamestnavatel mi musi uznat cely den. Keby babka zvladne cestu busom a ja by som mala ist s nou len doordinacie na 15 minut a zasa by sla domov sama to by bola vrcholna blbost nie? Nie som typ co si vyziva návštevy doktorov cize nezneuzivam paragrafy. Len teda vysvetlenie k tomu doprovodu

S dospelym? Treba sa spytat na ambulancii