Dôvody neotehotnieť
Ahojte žienky. Mam 33 rokov a som zúfalá. Chcela by som dieťatko s partnerom, ale veľmi sa bojím. Dôvodov je niekoľko: mam pcos, trpím 7 rokov uzkostami a užívam AD, mam vyšší pulz a co je najhoršie a co ma ubíja su extrasystoly (preskocenie srdca) ktoré sú brutálne neznesiteľné a prejavujú sa mi nielen keď mam psychické problémy, ale aj keď ma niečo boli, keď pociťujem napätie, vzrušenie, atď. Z tohto dôvodu sa bojím, či zvládnem tehotenstvo - vydrží mi srdiečko takú záťaž? Čítala som tu viac diskusii, ako mali žienky zhoršené extrasystoly počas tehu, alebo ako mali problémy pri pôrode a musel asistovať kardiológ. Najhorší prípad bol, keď mamička skolabovala na pôrodnej sále. Skutočne sa bojím, keď mam takéto problémy. Možno aj toto je dôvod tých úzkosti, lebo som zúfalá a roky pribúdajú.
Toto je na diskusie s tvojimi lekármi (gynekológ, pôrodník, psychiater, kardiológ) a nie na mk.
Extrasystoly som kedysi mavala aj ja, ale v tehotenstve uplne zmizli. Ono pokial mas srdce inak zdrave, tak extrasystoly samy o sebe su benigne. Ved sa porad s lekarom.
Takisto som mavala uzkosti a vysoky pulz, ale v tehotenstve vsetko ok.
Casom mi uzkosti presli a uz niekolko rokov nemam ziadne extrasystoly a pulz mam idealny.
Vsetko to boli len "nervy". Srdce je zdrave. Teda aspon v mojom pripade. A podla toho co pises, to budes mat velmi podobne😊
Drzim palce ❤️
@janai1 áno. Bolo mi povedané ze sa to bude riešiť až potom. Podľa mňa zo je už neskoro
@kayyaa si zlata dakujem😘
No drzim palce velmi. Ono aspon to jedno dieta...... prekonzultuj svoje problemy s lekarmi.
No ja som najvacsi hypochonder v okoli :D mam aj extrasystoly, nedomykavost chlopne a som v 17tt teraz. Idem 1.augusta na kontrolu ku kardiologicke ale nejak nic necitim uz. Brala som frontin niekedy, teraz skoda, ze si nemozem dat aspon melatonin . Pomaha mi Magnosolv na psychicku pohodu. Teraz mi na hemato genetike vysli nie velmi dobre vysledky, picham si injekcie do brucha a aj som mala velakrat covid, aj teraz nedavno. Z toho som momentalne v depkach. Ze sa to sype na mna. Ale snazim sa zamestnat mysel a nemysliet na najhorsie scenare. To das 🙂
ja by som asi zmenila lekárov, že sa to bude riešiť potom nie je pre mňa rozumná odpoveď, lebo máš toho viac. Ale držím palce, aby si sa aspoň jedného dieťatka dočkala
skús názor iných mudr ako máš, ked nebudeš mat istotu , nenájdeš klud v sebe , radšej adopciu rieš , pretože tvoj večný strach atd je dost velká dan za dieta
nemusíš mať svoje dieta
Pcos na oboch vaječníkoch, nedoliehajuca chlopna , extrasystoly , vysoký tep, silná astma , mám dve malé detičky , srdce vôbec nebol problém , mám 32 , neviem čo chces riešiť .. ja napr chodím ku kardio 1-2x ročne , keď som ostala tehu išla som kvôli papieru pre gynekológa keďže to je chronické ochorenie, bola som tam za.cele tehu 1x, lebo EKG sa.robi všetkým tehu čiže som si to dala v kope, na každej poradni sa.meria tlak,dr sa pýta, niekedy telo zareaguje dobre niekedy horšie,mne sa veľmi zhoršila astma počas tehu,riešili sme to až keď som bola proste.tehotna , dali mi silnejšie lieky a mala som sekciu
@didi2102 aj ja by som podla mňa do 30tky zvládla v pohode tehu ale cítim, že sa mi zdravie zhoršilo odvtedy
Ale ja som rodila aj po 30, ako osobne nevidím žiadne prekážky, samozrejme keď nechceš tak je to o tebe , nik ta nenuti ale dôvody že nemôžeš otehotniet nemáš , rodia ženy s horšími diagnózami, čím dlhšie budeš čakať tým ti môže byť len horšie , proste keď chces, kedy keď nie teraz
A keď chodíš na kardiológiu ,si monitorovaná , dajú tie na tie extrasystoly lieky,pôjdeš rodiť do úplnej anestézy ,nnie spinal , proste sekcia, tam sa nemáš čoho báť , ak máš ale len extrasystoly ktoré má veľké množstvo ľudí , niesi dokonca ani kardio pacient , neberies lieky príde mi to prehnana reakcia a ries si psychológa, psychiatra on ti pomôže z úzkosti , to myslím ozaj v dobrom